Închide meniul

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Sepsi luptă pentru calificarea în play-off-ul Conference League! România, cu 4 echipe în turul 3

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 29 iulie 2022, 0:02

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Sepsi luptă pentru calificarea în play-off-ul Conference League! România, cu 4 echipe în turul 3

Tragere la sorți | FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi își află azi adversarele

Conference League, a 3-a competiție inter-cluburi din Europa / UEFA

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Sepsi continuă cursa pentru calificarea în play-off-ul Conference League! Toate cele 4 echipe românești au obținut calificarea în turul 3 preliminar și visează să ajungă în grupe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România atacă turul 3 preliminar din Conference League cu 4 echipe. În runda a doua, FCSB a eliminat FC Saburtalo Tbilisi (4-3, la general), CFR a trecut de Inter Escaldes (4-1, la general), Universitatea Craiova a învins Vllaznia (4-1, la general), iar Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat dubla manșă cu Olimpija Ljubljana, la loviturile de departajare: 3-3 (2-4 d.l.d.).

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Sepsi luptă pentru calificarea în play-off-ul Conference League!

În turul următor, FCSB va da piept cu Dunajska Streda, CFR Cluj va juca cu Șahtior Soligorsk, Universitatea Craiova se va duela cu Zorya Luhansk, în timp ce Sepsi va întâlni Djurgardens. Meciurile tur se vor disputa pe 4 august, iar manșa retur o săptămână mai târziu, pe 11 august.

După calificarea FCSB-ului în fața lui Saburtalo, Nicolae Dică a transmis un mesaj atât pentru jucătorii săi, cât și pentru celelalte 3 echipe angrenate în cursa pentru calificarea în grupele Conference League:

“Este important că toate echipele au reuşit să se califice, dar deocamdată nu am realizat ceea ne dorim toate echipele care suntem în Europa. Obiectivul este acela de a intra în grupele Conference League. Felicitări şi celorlalte echipe care au reuşit să se califice, este important să aducem puncte pentru România”, a spus Nicolae Dică, la conferința de presă.

Reclamă

FCSB va da piept cu Dunajska Streda în turul 3 din Conference League

Nicolae Dică a revenit cu dreptul pe banca FCSB-ului. Formația roș-albastră a trecut de FC Saburtalo după un retur electrizant pe Arena Națională, câștigat cu 4-2. În turul 3 din Conference League, în calea vicecampioanei României va ieși formația slovacă Dunajska Streda.

În turul 2, Dunajska a eliminat gruparea din Insulele Feroe, Vikingur. Slovacii au câștigat cu 2-0 ambele manșe și și-au asigurat duelul cu FCSB.

În sezonul precedent, adversara echipei lui Gigi Becali a încheiat pe locul 4 în campionatul Slovaciei. Lotul lui Dunajska este cotat la 11,7 milioane de euro de transfermarkt.com, cel mai scump jucător fiind Zsolt Kalmar – 800.000 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Cine este Şahtior Soligorsk, următorul obstacol din drumul lui CFR Cluj

CFR Cluj se va duela cu Şahtior Soligorsk, pentru un loc în play-off-ul Conference League. Adversara clujenilor a beneficiat de statutul de „lucky loser”, după eliminarea din primul tur preliminar de Champions League, şi astfel nu a mai fost nevoită să dispute o dublă pentru calificare în turul trei din Conference League.

Şahtior Soligorsk a devenit campioană în Belarus, în sezonul trecut. În actuala ediţie de campionat, se află pe locul 4, cu 27 de puncte, după 14 etape.

În primul tur preliminar de Champions League, de unde CFR Cluj a fost eliminată ruşinos de Pyunik Erevan, Şahtior Soligorsk a fost învinsă de Maribor, după 0-0 în tur, şi 0-2, în returul din Belarus.

Lotul lui Şahtior Soligorsk este cotat la 12.8 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este atacantul Dembo Darboe, evaluat la 2.5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.co.uk. De asemenea, adversarii CFR-ului sunt pregătiţi de un antrenor rus, Sergey Tashuev

Şahtior Soligorsk a câştigat trei titluri de campioană, în 2021, 2020 şi 2005. De asemenea, viitoarea adversară a clujenilor a mai câştigat trei cupe ale Belarusului, ultima în 2019.

Universitatea Craiova – Zorya Luhansk, în turul 3 din Conference League

Următorul obstacol pentru Universitatea Craiova, în Conference League, va fi dubla manșă cu Zorya Luhansk.

Zorya n-a mai jucat vreun meci oficial de pe 12 decembrie 2021, când încheia la egalitate în fața lui Dinamo Kiev, scor 1-1.

Reclamă

Războiul declanșat de Rusia a oprit fotbalul din Ucraina, după numai 18 etape disputate. La momentul respectiv, echipa antrenată de olandezul Patrick van Leeuwen se afla pe locul 4, care i-a asigurat prezența în turul 3 preliminar din Conference League.

La ora actuală, Zorya are o valoare totală a lotului de 13,35 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Vladyslav Kabaev este cel mai valoros jucător al ucrainenilor, cotat la 1,5 milioane de euro.

Sepsi, misiune infernală împotriva lui Djurgardens

Sepsi s-a calificat la penalty-uri în fața slovenilor de la Olimpija Ljubljana, iar acum o așteaptă o dublă manșă extrem de complicată contra lui Djurgardens.

În turul 2, Djurgardens a eliminat Rijeka, după 2-1 în tur și 2-0 în retur.

Viitoarea adversară a covăsnenilor este pe primul loc în campionatul Suediei, după 16 etape. În sezonul precedent, Djurgardens a încheiat pe locul 3, în spatele celor de la Malmo și AIK Stockholm. La ora actuală, echipa cu 12 titluri de campioană a Suediei este antrenată de Kim Bergtrand.

În prezent, Djurgardens are un lot cotat la 16,75 milioane de euro de transfermarkt.com.

Recomandări
  • FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Sepsi luptă pentru calificarea în play-off-ul Conference League
  • România, cu 4 echipe în turul 3 preliminar

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21
apr.
23:57
Imaginile care au stârnit controverse uriaşe în Real Madrid – Barcelona. Lamine Yamal şi „golul fantomă” care nu s-a validat
21
apr.
23:50
VIDEOSporting – Guimaraes 3-0 a fost exclusiv în AntenaPLAY. Gyokeres, dublă de senzaţie. Porto, victorie muncită la Casa Pia
21
apr.
23:45
Răzvan Lucescu, scandal uriaş după ce PAOK a pierdut derby-ul cu Olympiacos: „Un arbitraj jenant! A venit să ajute o echipă”
21
apr.
23:30
Real Madrid – FC Barcelona 3-2. Jude Bellingham, eroul „galacticilor” în minutul 90+1! Un nou gol uriaş înscris în El Clasico
21
apr.
23:13
EXCLUSIV„Greu de înţeles!” Decizia luată de Florinel Coman l-a bulversat pe Ciprian Marica: „Ne-am distrus valorile”
21
apr.
22:27
VIDEOAntonio Rudiger a încercat să sperie un poliţist înainte de Real Madrid – Barcelona. Reacţia virală a omului legii
21
apr.
21:57
„Este ultimul tău sezon în Liga 1?” Marius Ştefănescu, reacţie total neaşteptată: „Îmi spui după!”
21
apr.
21:55
Discursul lui Mihai Rotaru, după debutul lui Gâlcă la Universitatea Craiova: „Nu e normal asta! Să tragă semnale de alarmă!”
21
apr.
21:23
Andrei Ivan s-a descătuşat după ce a dat primul gol după 8 luni: „Sper să marchez în fiecare meci!” Ce a spus de Gâlcă
21
apr.
21:17
Prima reacţie a lui Costel Gâlcă, după debutul cu victorie pe banca Universităţii Craiova: „Asta e important pentru mine!”
Vezi toate știrile
Citește și