Închide meniul

FCSB riscă să joace fără spectatori în play-off-ul Conference League. Ce amendă riscă roș-albaștrii după returul cu Dunajska Streda

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 13 august 2022, 8:22

FCSB riscă să joace fără spectatori în play-off-ul Conference League. Ce amendă riscă roș-albaștrii după returul cu Dunajska Streda

Număr uriaş de bilete vândute în numai o oră la FCSB - Viking

Profimedia

FCSB riscă să dispute fără spectatori prima manșă de pe teren propriu din play-off-ul Conference League, împotriva lui Viking. Roș-albaștrii ar putea să fie sancționați dur de UEFA după returul cu Dunajska Streda din turul 3, de pe Arena Națională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB a fost susținută de peste 40.000 de oameni la returul cu Dunajska Streda (1-0), care au creat o atmosferă senzațională pe Arena Națională. Meciul nu a fost lipsit însă de bătăi de cap pentru vicecampioana României. Mihai Stoica a anunțat că observatorul UEFA a identificat în Peluza Nord un steag care a afișat un simbol considerat neo-nazist.

FCSB riscă să joace fără spectatori în play-off-ul Conference League

Mihai Stoica a anunțat că același observator UEFA a cerut în minutul 18 ca steagul să fie scos din peluză. Managerul general al roș-albaștrilor a precizat că echipa lui Gigi Becali riscă o amendă de până la 200.000 de euro și închiderea stadionului pentru spectatori.

„Când Olaru făcea al 250-lea sprint, epuizat, căzut pe gazon, zeci de mii de oameni au aprins torțele telefoanelor, că altfel (n.r. cu torțe reale) eram suspendați pe viață. Și-așa avem probleme cum nu vă puteți imagina.

A fost un steag, pur și simplu, observatorul și ofițerul de securitate au zis să fie scos din peluză în minutul 18. Nu e o cruce celtică, e un simbol care n-are legătură. Și un suporter cu cagulă. Am citit azi despre crucea celtică, nu e un simbol neo-nazist. Pur și simplu e o confuzie, sper să înțeleagă. Peluza Nord a fost la înălțime, nici măcar o scandare care să poate fi interpretată ca xenofobă”, a spus Mihai Stoica, conform orangesport.ro.

Reclamă

FCSB a disputat returul cu Dunajska Streda cu una dintre peluze închisă, din cauza scandărilor rasiste ale fanilor de la meciul cu Saburtalo (4-2), din turul 2 preliminar.

Câţi bani au câştigat FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova după calificarea în playoff-ul Conference League

FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova s-au calificat în playoff-ul Conference League după ce au învins în manşa secundă pe Dunajska Streda (1-0), Şahtior Sologorsk (1-0) şi Zorya Luhansk (3-0).

După această performanţă, fiecare din cele 3 echipe româeşti vor primi 750.000 de euro. Venitul celor 3 poate creşte considerabil dacă se vor califica şi în grupe. Pentru acest lucru, FCSB trebuie să treacă de Viking, CFR Cluj de Maribor şi Universitatea Craiova de Hapoel Beer Sheva.

Reclamă 4 / 0/3

Premiile din Conference League:

  • Eliminare în play-off: 750.000 de euro
  • Calificare în faza grupelor: 2.94 milioane de euro
  • Victorie în grupe: 500.000 de euro
  • Egal în grupe: 166.000 de euro
  • Câștigarea grupei: 650.000 de euro
  • Locul doi în grupe: 325.000 de euro
  • Calificare în șaisprezecimi: 300.000 de euro
  • Calificare în optimi: 600.000 de euro
  • Calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • Calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • Înfrângere în finală: 3 milioane de euro
  • Victorie în finală: 5 milioane de euro

Cu cine vor juca echipele româneşti în Conference League

FCSB va întâlni în play-off-ul Conference League pe cei de la Viking. Viking este o echipă din Norvegia, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent, în spatele lui Bodo/Glimt și Molde. Valoarea actuală a lotului este de 9 milioane de euro.

FCSB va juca pe teren propriu manșa tur din play-off, pe 18 august. Partida retur se va disputa o săptămână mai târziu, pe 25 august.

CFR Cluj – Maribor este duelul din play-off-ul Conference League. După ce a trecut de Şahtior Soligorsk, scor 1-0 la general, echipa lui Dan Petrescu va înfrunta campioana Sloveniei pentru calificarea în grupele competiţiei.

Universitatea Craiova se pregătește acum pentru dubla manșă în fața lui Hapoel Beer Sheva, echipă care a încheiat pe locul secund sezonul precedent din Israel, în spatele lui Maccabi Haifa.

În turul 3 din Conference League, Hapoel a trecut fără emoții de Lugano, după 2-0 în tur și 3-1 în retur. Echipa pregătită de Elyaniv Barda este cotată la 11,93 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
Vezi toate știrile
Citește și