Închide meniul

Nordsjaelland i-a „distrus” pe Partizan Belgrad în dublă manşă! Calificare en-fanfare în grupe pentru echipa care a eliminat FCSB

Bogdan Stănescu Publicat: 1 septembrie 2023, 8:24

Reclamă
Nordsjaelland i-a „distrus pe Partizan Belgrad în dublă manşă! Calificare en-fanfare în grupe pentru echipa care a eliminat FCSB

Nordsjaelland i-a "distrus" pe Partizan Belgrad în dublă manşă

Jucătorii lui Nordsjaelland se bucură după o victorie / Profimedia Images

Nordsjaelland i-a „distrus” pe Partizan Belgrad în dublă manşă! Vicecampioana Danemarcei a câştigat şi meciul retur, cu 1-0, după ce în tur o învinsese pe Partizan cu 5-0. Astfel, scorul la general a fost 6-0 pentru Nordsjaelland.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În returul de la Belgrad unicul gol a fost marcat de Ibrahim Osman, în minutul 30. Partizan a avut un jucător eliminat din minutul 83 al partidei, pe Nemanja Nikolic.

Nordsjaelland i-a „distrus” pe Partizan Belgrad în dublă manşă!

Danezii de la Nordsjaelland nu au avut nicio problemă în a se califica în grupele Conference League.

După ce au eliminat FCSB în turul trei preliminar, cu scorul general de 2-0, în play-off danezii au avut o misiune mai uşoară. Calificarea era ca şi decisă din tur, după ce vicecampioana Danemarcei a „zdrobit-o” pe Partizan cu 5-0.

Nordsjaelland a reuşit să îşi asigure victoria şi în meciul retur. Pentru calificarea în grupele Conference League, Nordsjaelland va încasa un bonus de 2,94 milioane euro.

Reclamă

La această sumă se adaugă banii primiţi pentru fiecare punct în grupe. O victorie este răsplătită cu 500.000 de euro, în timp ce pentru egal o echipă din grupele Conference League încasează 0,166 milioane.

România, fără echipe în grupele cupelor europene

România, fără echipe în grupele cupelor europene! Farul Constanţa şi Sepsi au fost ultimele reprezentante ale României rămase în Conference League, dar campioana şi deţinătoarea cupei nu au reuşit să treacă de play-off-ul Conference League.

Dacă Farul a cedat în returul de la Helsinki, cu HJK, scor 0-2, Sepsi a fost eliminată de Bodo/Glimt, după returul din Norvegia. Din nefericire, fotbalul românesc bifează o nouă performanţă negativă. Pentru prima oară din sezonul 2018/19, România nu va avea reprezentante în grupele cupelor europene.

Reclamă 4 / 0/3

Vara aceasta, România a avut patru echipe în preliminariile cupelor europene. Farul Constanţa a început din primul tur preliminar UEFA Champions League, dar eliminarea cu Sheriff Tiraspol a trimis-o în turul 2 preliminar Conference League, acolo unde FCSB, CFR Cluj şi Sepsi şi-au început parcursul european.

Prima echipă eliminată a fost CFR Cluj, care nu a reuşit să treacă în turul al doilea de turcii de la Adana Demirspor. A urmat FCSB, eliminată de danezii de la Nordsjaelland, iar sezonul european al echipelor româneşti s-a încheiat în ultima zi din luna august, atunci când Farul şi Sepsi au fost eliminate de HJK Helsinki şi Bodo/Glimt.

Critici pentru Budescu, după eliminarea celor de la Farul din Conference League: „Echipa a suferit mult!”

Critici pentru Budescu, după eliminarea celor de la Farul din Conference League. Ilie Dumitrescu e de părere că mijlocaşul nu a făcut cel mai bun meci al său şi echipa a suferit din cauza asta.

Farul Constanţa a fost eliminată din cupele europene de finlandezii de la HJK Helsinki, după ce au câştigat returul cu 2-0. Jocul modest al lui Constantin Budescu, dar şi refuzul celor de la Universitatea Craiova a a amâna partidele sunt, din punctul de vedere al lui Ilie Dumitrescu, două dintre motivele pentru care campioana României a fost eliminată din cupele europene.

Au fost câteva momente, în care jucătorii Farului au greșit, iar Helsinki, care e o echipă disciplinată, a profitat. Poate că HJK Helsinki e o echipă modestă, dar e una care se apără foarte bine, e agresivă, pune presiune. Noi n-am reușit să câștigăm dueluri și să avem o anumită calitate.

Nu a fost cea mai bună seară nici pentru Budescu. Echipa a suferit mult în linia de mijloc. Cred că echipa ar fi putut să scoată mai mult dacă n-ar fi fost meciul de campionat cu Universitatea Craiova. HJK e o echipă modestă, dar disciplinată, care stă bine pe teren”, a spus Ilie Dumitrescu la digisport.ro.

„Fotbalul românesc e în cădere de foarte mult timp”

Şi Florin Prunea a vorbit despre eliminarea echipelor româneşti din cupele europene.

Reclamă

Fotbalul românesc este într-o cădere de foarte mult timp, nu de acum. Lui Sepsi nu ai ce să-i reproșezi. Mă refer la parcursul lui Sepsi și cum a abordat acest meci. E meciul după care chiar… Ce să le spui băieților?

La Farul e un cumul de factori, care a început după ce a câștigat campionatul. Turneele finale, jucătorii plecați la naționale, nu mai spun despre plecarea lui Alibec.
Revenind la Farul, a contat extraordinar de mult faptul că nu a fost amânat meciul cu Universitatea Criaova. Eu nu mă așteptam să nu odihnească măcar patru-cinci jucători. La cum îl știu pe Gică, s-a ambiționat să o bată pe Craiova. A câștigat și a pierdut aici”, a spus Florin Prunea.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și