Închide meniul

Universitatea Craiova va juca pe Arena Națională dacă se va califica în grupele Conference League! Decizie-șoc a oltenilor

Cosmin Cioboată Publicat: 29 iulie 2022, 15:09

Universitatea Craiova va juca pe Arena Națională dacă se va califica în grupele Conference League! Decizie-șoc a oltenilor

FCSB - Universitatea Craiova 0-2. Andrei Ivan, decisiv în derby:

Andrei Ivan, după un gol marcat pentru Universitatea Craiova pe Arena Națională

  • Universitatea Craiova va juca pe Arena Națională dacă se va califica în grupele Conference League
  • Decizie-șoc a oltenilor

Universitatea Craiova va juca pe Arena Națională dacă se va califica în grupele UEFA Conference League. Potrivit gsp.ro, oltenii vor închiria cel mai mare stadion din România, pe care evoluează FCSB, în scenariul favorabil în care vor trece cu succes de turul 3 preliminar și de play-off-ul competiției europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conducătorii din Bănie au fost nevoiți să ia o decizie surprinzătoare, ținând cont de indisponibilitatea stadionului „Ion Oblemenco” în perioada în care se vor disputa primele două runde din grupele Conference League.

Universitatea Craiova va juca pe Arena Națională dacă se va califica în grupele Conference League

Universitatea Craiova s-a calificat în turul 3 preliminar după ce a trecut de Vllaznia, scor 4-1, la general. Pentru a ajunge în play-off, oltenii vor trebui să treacă de Zorya Luhansk.

Reclamă

Dacă își vor îndeplini visul și vor ajunge în grupe, craiovenii nu vor putea evolua „acasă”, în Bănie, în primul meci disputat pe teren propriu, indiferent dacă acesta va avea loc în prima sau în a doua etapă. În perioada respectivă, pe „Ion Oblemenco” se va defășura un festival de muzică, iar arena va fi indisponibilă pentru găzduirea meciurilor de fotbal până la finalul lunii septembrie.

În aceste condiții, oltenii au fost nevoiți să găsească repede o alternativă, ținând cont că UEFA le cere tuturor echipelor aflate în preliminariile cupelor europene să anunțe încă de pe acum pe ce stadion vor disputa partidele de pe teren propriu.

Reclamă

Potrivit gsp.ro, conducătorii Universității Craiova au lăsat la latitudinea suporterilor decizia respectivă. Pe masă au fost puse 4 variante: Arena Națională, Ghencea, Giurgiu și Cluj. În urma sondajului creat, oltenii au ajuns la concluzia că cea mai la bună variantă este Arena Națională, stadionul pe care își dispută meciurile de acasă marea rivală FCSB.

Așadar, Universitatea Craiova ar urma să împartă cel mai mare stadion al țării cu vicecampioana României, dacă ambele echipe din Liga 1 se vor califica în grupele Conference League.

Pentru a-și îndeplini obiectivul, trupa lui Laszlo Balint trebuie să treacă de Zorya Luhansk, formație din Ucraina care n-a mai jucat vreun meci oficial din decembrie 2021, din cauza războiului declanșat de Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

Partida retur contra celor de la Zorya se va juca pe „Ion Oblemenco”, pe 11 august. Dacă vor trece de gruparea din Ucraina, oltenii vor juca la Severin meciul din play-off considerat pe teren propriu.

Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League

Zorya Luhansk este adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Oltenii au trecut în turul 2 de Vllaznia, cu 4-1 la general, și se pregătesc acum pentru dubla manșă cu formația ucraineană.

Meciul tur dintre Universitatea Craiova și Zorya se va disputa pe 4 august, în Ucraina, urmând ca returul să se joace pe 11 august, pe terenul oltenilor.

Zorya n-a mai jucat vreun meci oficial de pe 12 decembrie 2021, când încheia la egalitate în fața lui Dinamo Kiev, scor 1-1.

Războiul declanșat de Rusia a oprit fotbalul din Ucraina, după numai 18 etape disputate. La momentul respectiv, echipa antrenată de olandezul Patrick van Leeuwen se afla pe locul 4, care i-a asigurat prezența în turul 3 preliminar din Conference League.

La ora actuală, Zorya are o valoare totală a lotului de 13,35 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Vladyslav Kabaev este cel mai valoros jucător al ucrainenilor, cotat la 1,5 milioane de euro.

De-a lungul timpului, adversara celor de la Universitatea Craiova a cucerit un singur titlu de campioană în liga națională. Se întâmpla în 1972, în perioada Uniunii Sovietice.

Reclamă

Cu campionatul din Ucraina pus pe pauză, Zorya a fost nevoită să dispute mai multe meciuri amicale pentru a nu-și ieși complet din ritm. În ultimele luni, formația ucraineană a învins echipe precum Odense, Valmiera sau Korona Kielce.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:25 „E peste Coman, e de nivelul lui Drăguşin!” Dumitru Dragomir a dat verdictul despre cel mai valoros jucător din Liga 1 10:13 Al Ain – Al Hilal LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:00. Se anunţă show total în prima semifinală a Ligii Campionilor Asiei 10:00 Cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului! Gigi Becali transferă cinci jucători după câştigarea titlului 9:33 Adina Diaconu – Manika Batra (12:00) şi Elizabeta Samara – Sabine Winter (13:20) vor fi LIVE VIDEO în AntenaPLAY 8:57 „Nu aş face-o pentru nimic în lume!” Primul refuz după ce Rapid a pierdut al 4-lea meci din playoff 8:49 Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului! Apel de urgenţă: „Avem deschidere totală!” 8:29 „I se umflă vena la gât când pierde!” Carlos Martinez, dezvăluiri despre Simona Halep: „Poate câştiga Roland Garros!” 8:22 Ilie Dumitrescu i-a propus doi antrenori lui Dan Șucu, pentru a scoate Rapidul din criză. Ar fi o lovitură de proporții! 7:56 Programul complet al semifinalelor Ligii Campionilor Asiei. Toate meciurile sunt exclusiv în AntenaPLAY 15
apr.
23:55
Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mihai Stoica a dezvăluit cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului
Liga 1 • 10:00
Cum va arăta echipa de Champions League a FCSB-ului! Gigi Becali transferă cinci jucători după câştigarea titlului
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului
Liga 1 • 8:49
Ce se întâmplă la FCSB, imediat după câştigarea matematică a titlului! Apel de urgenţă: „Avem deschidere totală!”
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB
Liga 1 • 15 apr., 22:21
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis
Prima mutare de la FCSB, din sezonul viitor! Anunţul lui Mihai Stoica
Liga 1 • 15 apr., 21:00
Prima mutare de la FCSB, din sezonul viitor! Anunţul lui Mihai Stoica: „E mereu în top 3!”
Alex Băluţă, fotografie de colecţie cu fiul lui şi Gică Hagi!
Extra • 15 apr., 20:21
Alex Băluţă, fotografie de colecţie cu fiul lui şi Gică Hagi! Mesajul fotbalistului: „Cu siguranţă, peste ani, se va mândri”