Închide meniul

Sepsi a încins lupta pentru Conference League! CFR Cluj şi Universitatea Craiova „tremură” înainte de ultima etapă a Ligii 1

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 mai 2023, 23:43

Sepsi a încins lupta pentru Conference League! CFR Cluj şi Universitatea Craiova „tremură înainte de ultima etapă a Ligii 1

Sepsi - Oțelul, LIVE SCORE

Jucătorii de la Sepsi au câştigat Cupa României / Profimediaimages

Sepsi a încins lupta pentru ultimul loc de Conference League. Gruparea din Sfântu Gheorghe a învins-o la lovituri de departajare pe U Cluj, în finala Cupei României, astfel că locul 4 nu mai obţine „biletele” de Europa. CFR Cluj şi Universitatea Craiova „tremură” înainte de ultima etapă a Ligii 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

U Cluj nu avea licenţă de a participa în cupele europene şi, dacă ar fi câştigat, Universitatea Craiova ar fi fost sigură de prezenţa în Conference League. Din moment ce Sepsi a triumfat, care este ultima în play-off, locul 4 ratează Europa.

Sepsi a încins lupta pentru Conference League

Prin urmare, echipa lui Mihai Rotaru mai are o singură şansă de a se califica în Europa League. E nevoie ca CFR Cluj, aflată pe ultima treaptă a podiumului, să se încurce în etapa a 10-a a play-off-ului. Doar aşa oltenii o mai pot depăşi pe fosta campioană a României.

Reclamă

În orice caz, pentru a continua să sepre, jucătorii antrenaţi de Neagoe sunt obligaţi să câştige, în Bănie, chiar cu Sepsi.

Ce meciuri sunt de disputat în ultima etapă a play-off-ului:

Reclamă

Cum arată clasamentul Ligii 1:

1. Farul – 50 de puncte
2. FCSB – 46 de puncte
3. CFR Cluj – 42 de puncte
4. Universitatea Craiova – 40 de puncte
5. Rapid – 35 de puncte
6. Sepsi – 26 de puncte

Sepsi a învins-o pe U Cluj în finala Cupei României

Finala Cupei României şi-a meritat numele, meciul fiind disputat într-o atmosferă extraordinară asigurată de galeriile celor două protagoniste. Startul întâlnirii de la Sibiu a fost dominat de deţinătoarea trofeului, Sepsi, dar clujenii şi-au revenit repede, iar Thiam l-a pus la încercare pe Niczuly în minutul 25, când portarul covăsnenilor a respins în bară şutul senegalezului. Alb-negrii au mai trimis o dată în bară, în minutul 33, la şutul lui Dan Nistor, însă ultima ocazie importantă a primei părţi a fost şutul din întoarcere al lui Safranko, scos excelent de Gorcea, în minutul 45+1.

Reclamă 4 / 0/3

În partea secundă Gorcea a fost protagonistul unei faze controversate, la care VAR-ul nu s-a sesizat: corner de pe dreapta executat de Jonathan Rodriguez, lovitură de cap Safranko şi Gorcea a prins balonul pe linia porţii, deşi jucătorii lui Sepsi au acuzat că portarul clujean a depăşit linia porţii.

Imediat după faza amintită, suporterii clujenilor au dat startul unui spectacol pirotehnic care a acoperit cu fum suprafaţa de joc, două torţe ajungând şi în interiorul suprafeţei de joc. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu au mai fost faze importante de poartă şi s-a intrat în reprizele de prelungiri, anunţă news.ro.

În minutul 102 Tescan a scăpat singur cu Niczuly, dar a şutat slab şi portarul lui Sepsi a respins, iar finala a fost decisă la lovituri de departajare. Sepsi s-a impus, în cele din urmă cu 5-4, după ce portarul Niczuly a respins penaltiul decisiv, executat de clujeanul Martic. La loviturile de la 11 metri au marcat Roland Varga, Tudorie, Ion Gheorghe, M. Ştefănescu şi Mark Tamas (Sepsi), respectiv Chipciu, Bic, Tescan şi Nistor (U Cluj). Au ratat Jonathan Rodriguez şi Aganovic pentru Sepsi, în timp ce de la U Cluj au ratat Ely Fernandes, Jose Gomes şi Martic.

SEPSI: Niczuly – D. Ciobotariu (R. Dimitrov 86), M. Bălaşa (M. Tamas 85), Ninaj, A. Dumitrescu – C. Matei (I. Gheorghe 75), N. Păun (R. Varga 111), J. Rodriguez, M. Ştefănescu – Rondon (Aganovic 46), Safranko (Tudorie 75). ANTRENOR: Cristiano Bergodi

U CLUJ: Gorcea – Martic, Miron, Piţian, Chipciu – G.Simion – D. Nistor, Remacle (Ely Fernandes 100), I.Filip (Jose Gomes 80), Bic – Mamadou Thiam (Tescan 99). ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova - Rapid
Liga 1 • 14:24
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis
Liga 1 • 26 mart., 19:14
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis! Este dorit în Premier League: „Una dintre stelele din România!”
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit
Liga 1 • 25 mart., 9:18
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit: „Minciuni ordinare!”
Neluţu Varga, mesaj tranşant pentru Adrian Mutu! Ce obiectiv i-a setat la CFR Cluj
Liga 1 • 23 mart., 20:29
„M-am aşteptat la altceva!” Neluţu Varga, mesaj tranşant pentru Adrian Mutu! Ce obiectiv i-a setat la CFR Cluj