Închide meniul

„Sincer, nu prea înţeleg!”. Dan Petrescu, bulversat de noul format al Cupei României. Ce a declarat când a aflat că CFR Cluj joacă numai în deplasare

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 septembrie 2022, 18:50

„Sincer, nu prea înţeleg!. Dan Petrescu, bulversat de noul format al Cupei României. Ce a declarat când a aflat că CFR Cluj joacă numai în deplasare

Dan Petrescu, bulversat de noul format al Cupei României. Ce a declarat când a aflat că CFR Cluj joacă numai în deplasare

Dan Petrescu, prima reacţie după tragerea la sorţi a grupelor Cupei României / Antena Sport

Dan Petrescu este bulversat de noul format al Cupei României. CFR Cluj a fost repartizată în Grupa C, alături de Farul Constanţa, Rapid, U Cluj, CSC Dumbrăviţa şi CSM Alexandria. Totuşi, campioana Ligii 1 va juca numai trei meciuri, toate în deplasare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Universitatea Cluj – CFR Cluj, CSC Dumbrăvița – CFR Cluj şi Farul Constanța – CFR Cluj sunt disputele pe care le vor avea jucătorii lui Dan Petrescu, în urma tragerii la sorţi. Primele două echipe clasate în grupă se califică în sferturile de finală. „Bursucul” nu îşi explică de ce a fost ales un astfel de regulament.

Dan Petrescu este bulversat de noul format al Cupei României

„Am înţeles că jucăm 3 meciuri în deplasare, asta n-am înţeles-o. Restul, am înţeles că sunt grupe de 5 şi jucăm numai cu 3, nu ştiu.. sau 6, cât e aici? Sincer, nu prea înţeleg. Jucăm 6 echipe şi 3 meciuri numai… pai cum sunt 6 grupe dacă joc numai cu 3 echipe? Ar trebui 5 meciuri, nu?

Mai ales că jucăm 3 meciuri în deplasare… la ce program avem noi, 3 meciuri în deplasare ne mai trebuiau nouă acum. Va fi foarte greu. Voi rula tot lotul, vor juca jucători de la echipa a doua”, a spus Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Antrenorul lui CFR Cluj este nemulţumit şi de numărul mare de meciuri pe care le are gruparea din Gruia.

Reclamă

(Reporter: Aţi mai auzit de aşa format? Sunt multe… cu doi ‘under’, cu un ‘under’… multe n-am mai auzit, dar… cu punctele luate la jumătate. Punctele luate la jumătate, aţi văzut pe undeva? Avem noi ideile noastre… trebuie să le respectăm, să mergem înainte.

Mai avem vreo 20 şi ceva de meciuri în acest sezon… cu cele 22 se fac vreo 45 în 6 luni. Mi se par exagerat 45 de meciuri în 6 luni. Tot timpul spune lumea că mă plâng. Alţii au jucat doar 2 meciuri în cupele europene şi zic că au probleme.. dar noi, de 5 ani, cam ăsta e programul şi n-am voie să mai zic nimic. Trebuie să tac, dar eu vorbesc mereu, asta e realitatea. Programul e foarte greu”, a mai spus Petrescu.

Cum arată grupele Cupei României

Grupa A:

Reclamă 4 / 0/3

Sepsi
FC Voluntari
FC U Craiova 1948
Petrolul
Dinamo
Unirea Slobozia

Grupa B:

FCSB
FC Botoșani
CS Mioveni
UTA Arad
Oțelul Galați
Gloria Buzău

Grupa C:

CFR Cluj
Farul Constanța
Rapid
U Cluj
CSC Dumbrăvița
CSM Alexandria

Grupa D:

Universitatea Craiova
FC Argeș
Chindia
FC Hermannstadt
Ocna Mureș
Minaur Baia Mare

Reclamă

Cum arată noul format al Cupei României

Cele 16 echipe care au trecut de play-off, împreună cu primele 8 echipe din sezonul precedent din Liga 1, vor juca în faza grupelor din Cupa României. Cele 24 de cluburi au fost împărțite în 3 urne valorice, apoi s-au alcătuit 4 grupe a câte 6 echipe. Fiecare formație va disputa un meci cu o echipă din urna 1, unul cu o echipă din urna a 2-a și altul cu o echipă din urna a 3-a.

În urna 1 s-au aflat cele 6 formații care au participat în play-off în sezonul trecut din Liga 1, plus primele două echipe din play-out, tot din stagiunea 2021/2022.

În urna a 2-a au fost repartizate cluburile din sezonul curent al Ligii 1, calificate din faza play-off-ului Cupei României.

În urna a 3-a au fost distribuite restul echipelor calificate din play-off.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală ale Cupei României. Formațiile care vor câștiga cele 4 grupe vor juca meciurile din sferturi pe teren propriu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:00 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și