Închide meniul

Dezvăluiri şoc! Ce salarii plăteşte Barcelona faţă de Manchester City şi Real Madrid. Catalanii au datorii de aproape 1,5 miliarde de euro!

Reclamă

Publicat: 16 august 2021, 16:57

Dezvăluiri şoc! Ce salarii plăteşte Barcelona faţă de Manchester City şi Real Madrid. Catalanii au datorii de aproape 1,5 miliarde de euro!

Barcelona are datorii de aproape 1,5 miliarde de euro

Profimedia

Ce salarii plăteşte Barcelona faţă de Manchester City şi Real Madrid

Barcelona achită salarii de 462 de milioane de euro, adică 103% faţă de încasările clubului, potrivit lui Joan Laporta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cifrele sunt superioare cu 25-30% faţă de rivalii noştri. City are o masă salarială de 365 de milioane de euro, iar Madrid de 342 de milioane de euro”, a subliniat şeful Barcelonei, citat de Gazzetta dello Sport.

Laporta s-a referit şi la datoriile uriaşe ale catalanilor, dar spune că are un plan şi că este „plin de optimism”.

Barcelona, datorii de aproape 1,5 miliarde de euro

„Am avut cheltuieli de 1,136 de miliarde de euro, cu încasări de 631 de milioane de euro şi cu pierderi de 481 de milioane de euro (n.r. în sezonul trecut). Datoria reală este de 1,482 miliarde de euro. Datoria la bănci este de 673 de milioane de euro! 91 de milioane de euro sunt pierderile provocate de Covid”, a mai anunţat Laporta.

El a criticat şi politica fosteli conduceri, despre care a spus că a oferit comisioane de 16 milioane de euro pentru un fotbalist transferat cu 40 de milioane.

Reclamă

„Ne-am trezit în faţa unei piramide răsturnate. Veterani cu contracte lungi şi tineri cu contracte scurte. Situaţia face dificile orice tratative”, a mai explicat Laporta. În această situaţie intră puştiul Ilaix Moriba, care refuză să semneze o prelungire a contractului.

Joan Laporta, lămuriri despre plecarea lui Lionel Messi

Din cauza situaţiei financiare critice, Barcelona nu a putut parafa un nou acord cu Lionel Messi, deşi acesta acceptase diminuarea cu 50% a salariului.

„Suntem convinși că deciziile care ar trebui luate au fost luate. Messi este trist, dar a fost necesar. Clubul este mai presus de toate. Am fi pus totul în pericol. Situația este dramatică. Avem o soluție, dar totul este dramatic. Dacă problemele acestea s-ar fi întâmplat mai târziu, am fi reușit să-l păstrăm pe Messi încă un an sau doi, dar ne confruntăm cu situația asta acum.

Reclamă 4 / 0/3

Cred că a fost o relație care a durat mult și a fost una dintre cele mai frumoase povești de dragoste pe care le-a trăit acest club. În cele din urmă s-a deteriorat. Asta este legea vieții”, a mai spus Laporta, astăzi.

Lionel Messi a plecat de la Barcelona după 21 de ani, dintre care 17 au fost petrecuți la prima echipă. Cu el în teren, catalanii au cunoscut cea mai de succes eră din istoria clubului, cucerind 10 titluri în La Liga și 4 trofee UEFA Champions League.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și