Închide meniul

Daniel Pancu încă regretă că n-a fost la niciun turneu final cu naționala: „M-am întâlnit cu nea Piți în pădure… mi-a spus asta!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 20 februarie 2023, 16:45

Daniel Pancu încă regretă că n-a fost la niciun turneu final cu naționala: „M-am întâlnit cu nea Piți în pădure… mi-a spus asta!

Daniel Pancu a bifat 27 de selecții la naționala României

Daniel Pancu a bifat 27 de selecții la naționala României / Hepta

Daniel Pancu încă regretă că n-a fost la niciun turneu final cu naționala României. Fostul atacant a avut o carieră impresionantă la nivel de club, cu experiențe la Rapid, Beșiktaș și ȚSKA Sofia. Totuși, „Pancone” n-a primit prea multe șanse la prima reprezentativă. El a bifat 27 de selecții sub „tricolor”, însă niciuna la un turneu final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pancu a marcat 9 goluri pentru România și și-ar fi dorit să „scuture” plasele și la un Campionat Mondial sau European. Din păcate pentru el, Victor Pițurcă a avut alte planuri pe vremea când era selecționerul „tricolorilor”.

Daniel Pancu încă regretă că n-a fost la niciun turneu final cu naționala

Pițurcă l-a convocat de multe ori pe Pancu la națională, însă numai pentru meciurile din calificări sau pentru partide amicale.

Daniel Pancu a rămas cu un regret uriaș din această cauză. Mai mult, fostul campion al României cu Rapid a povestit că a purtat o discuție inedită cu Victor Pițurcă, înainte de EURO 2008. Cei doi s-au întâlnit întâmplător în pădure, în timp ce Pancu ieșise la alergare.

Pancu va participa în cele din urmă la un turneu final. El va face parte din staff-ul tehnic al lui Emil Săndoi, la naționala U21 a României, la EURO 2023.

Reclamă

Turneul se va desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023, în România și Georgia.

Daniel Pancu a dezvăluit discuția purtată cu Victor Pițurcă: „M-am întâlnit cu nea Piți în pădure”

„Nu pot să ratez oportunitatea asta, să fiu și eu prezent oficial la un turneu final. La ăla din ’98, cu nea Piți, am jucat două meciuri în calificări, nu m-a convocat. Bine, eram și cu doi ani mai mic decât toată generația aia cu Roșu, Contra, Iencsi, Dănciulescu, toți cei născuți în ’75.

După aia, ’98, viză, prin 2000 nu știu ce s-a întâmplat că nu debutasem, în barajul cu Slovenia am avut 700 de ocazii, n-am putut să-i batem să mergem la Mondial, la Danemarca…

Reclamă 4 / 0/3

În 2008, la fel, m-am întâlnit cu nea Piți în pădure, eram la alergare. Mi-a spus că s-a gândit până în ultimelele momente și na… O mare dezamăgire, mare, mare, mare, dar, cine știe? Poate se întoarce pe partea asta”, a spus Daniel Pancu, potrivit digisport.ro.

În prezent, Daniel Pancu îndeplinește rolul de selecționer al României U20. Fostul atacant a adunat 4 meciuri pe banca „tricolorilor mici”, în care a înregistrat o victorie și 3 înfrângeri.

Pentru Pancu și România U20 urmează două meciuri amicale cu Portugalia U20 și Norvegia U20, pe 23 martie, respectiv 27 martie.

Daniel Pancu, prima reacție după ce Alexandru Maxim a semnat cu Beșiktaș

În urmă cu câteva zile, Daniel Pancu a oferit prima reacție după ce Alexandru Maxim a prins transferul carierei și a semnat cu Beșiktaș. „Pancone” e de părere că mijlocașul român poate deveni titular la formația din Istanbul. Pancu l-a lăudat pe Maxim pentru evoluțiile din Turcia.

Daniel Pancu crede că Alexandru Maxim i-a convins pe șefii lui Beșiktaș să-l transfere datorită calităților sale tehnice. Pancu se așteaptă ca fotbalistul român să facă spectacol la Istanbul.

„De patru ani joacă an de an foarte bine, deși e la o echipă cu obiective mici. Oricum, puțini fotbaliști se adaptează de maniera asta în Turcia, pentru că nu e nici pe departe un campionat ușor. E un campionat greu pentru un fotbalist român. El are atuul creativității și asta mi-a plăcut și mie foarte mult. Turcii pun pe primul loc spectacolul, iar el este un fotbalist spectaculos”, a spus Daniel Pancu, conform digisport.ro.

Daniel Pancu a evoluat pentru Beșiktaș în perioada 2002 – 2006, timp în care a adunat peste 100 de meciuri pentru formația din Istanbul.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și