Închide meniul

Dănuţ Lupu, un nou atac dur la adresa lui Gică Hagi: „Făcea convocările la echipa naţională”. Ce ar fi făcut „Regele” după ce cei doi s-au lăsat de fotbal

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 februarie 2023, 11:42

Dănuţ Lupu, un nou atac dur la adresa lui Gică Hagi: „Făcea convocările la echipa naţională. Ce ar fi făcut „Regele după ce cei doi s-au lăsat de fotbal

Dănuţ Lupu, un nou atac dur la adresa lui Gică Hagi

Gică Hagi, în momentul eliminării în meciul Italia - România 2-0, din sferturile Euro 2000 / Getty Images

Dănuţ Lupu a lansat un nou atac la adresa lui Gică Hagi, pe care îl consideră responsabil pentru lipsa sa de la echipa naţională. Lupu a adunat doar 14 selecţii, cu toate că a fost printre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul jucător al lui Dinamo susţine că Hagi era chiar cel care făcea convocările la echipa naţională, în perioada Generaţiei de Aur, având o mare influenţă asupra lui Anghel Iordănescu.

Dănuţ Lupu, un nou atac dur la adresa lui Gică Hagi

„Eu nu am făcut niciodată un lucru în care să nu joc cu Hagi. Să înţeleg că el a făcut-o de un am fost chemat la echipa naţională? E un regret foarte mare, că am doar 14 selecţii la echipa naţională. De ce nu eram chemat? Normal că e vorba şi de Hagi. Eu, până acum 3 ani, am avut răutăţi faţă de el.

Până la urmă, îţi dau un exemplu. Acum 10 ani, mai jucam şi eu şi el (n.r.- meciuri demonstrative). Primul lucru pe care îl întreba era „Lupu vine?”. Ne lăsasem de fotbal. Care era problema lui? Dacă veneam eu, nu venea el. Am îmbătrânit şi nu mă mai interesează.

A fugit mereu de dueluri, până şi verbale. Eu nu am putut să îl înţeleg. Nu am vrut să mă impun în faţa lui sau a celorlalţi. Ştim foarte bine că acele convocări la echipa naţională tot el le făcea, cu încă doi-trei. Fără să ştirbesc autoritatea lui nea Puiu, la antrenamente, tot ce voiau ei făceau.

Reclamă

Dănuţ Lupu, 3 titluri de campion

Nu am avut niciun conflict cu el, până la acel meci cu Franţa, când ne-am certat niţel. Poate mi se trage de la meciul ăla din 90 cu Danemarca, în care tot stadionul striga Lupu. Aveam eu vină că striga lumea „Lupu” şi nu striga „Hagi”? Lăsând asta la o parte, Hagi a fost un jucător genial”, a spus Lupu, în cadrul podcastului „Tare de tot”.

Lupu a câştigat trei titluri de campion în carieră, câte unul cu Dinamo, Panathinaikos şi Rapid. În cele 14 selecţii adunate la echipa naţională, el nu a marcat niciun gol. S-a aflat printre cei care au executat penalty-urile în duelul din optimile CM 1990, cu Irlanda. Daniel Timofte a fost singurul care a ratat atunci, pe lista marcatorilor fiind şi Gică Hagi, Iosif Rotariu şi Ionuţ Lupescu.

Gică Popescu îl pune la punct pe Dănuț Lupu

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, îl pune la punct pe Dănuț Lupu, după atacul la Gică Hagi. Recent, Dănuț Lupu a avut un discurs critic la adresa lui Gică Hagi, pe care nu îl consideră „Regele fotbalului românesc”.

Reclamă 4 / 0/3

Dănuț Lupu este de părere că Gică Hagi nu a fost un jucător important pentru Real Madrid și Barcelona, singurele echipe la care a strălucit fiind, în opinia sa, Galatasaray și naționala României.

„Dănuț Lupu a fost un jucător talentat, cu niște calități incredibile. Ar fi putut să joace la cluburi dintre cele mai importante din Europa. Nu a făcut-o, el știe de ce. Eu cred că noi, foștii jucători, ar trebui să fim mai atenți când facem astfel de declarații.

Să existe mai mult respect, pentru că nu noi așezăm un jucător acolo unde credem noi, ci istoria îl așează. Performanțele pe care le-a avut Hagi în fotbalul românesc, la echipa națională, la echipele de club. Este singurul jucător român care a jucat la cele mai importante echipe din Spania, Real Madrid și Barcelona. Eu am jucat cu el la Barcelona, știu cât de apreciat a fost.

Nu cred că are deloc dreptate Dănuț. Cel mai important e să realizăm că astfel de declarații fac rău fotbalului. Generația noastră a dat întotdeauna dovadă de respect între jucători. E păcat ca lumea să vorbească o săptămână întreagă despre astfel de declarații. Nu știu de ce ar avea nevoie Dănuț să facă astfel de declarații.

Nu el, nu eu, nu voi, nimeni nu poate să îl așeze pe Hagi sau pe mine, pe Dan Petrescu, Lupescu, Dorinel Munteanu sau pe oricare dintre noi acolo unde considerăm noi că ar trebui să fie, ci istoria”, a declarat Gică Popescu, pentru digisport.ro.

Dănuţ Lupu: „Hagi la Real Madrid și Barcelona nu a jucat”

În cele două sezoane petrecute la Real Madrid, Gică Hagi a marcat 20 de goluri în 84 de meciuri. În tricoul blaugrana, şi-a trecut în cont 11 reuşite, în 51 de prezenţe. Alături de gruparea blanco, Gică a câştigat Supercupa Spaniei.

„Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e ‘Rege”. Da! (n.r – Dobrin a fost ‘Rege’).

Reclamă

Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta. Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r – Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională.

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r – a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r – Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară.

Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r – Anghel Iordănescu)”, a spus Dănuț Lupu, citat de fanatik.ro.

Recomandări
  • Dănuţ Lupu are doar 14 selecţii la naţionala României
  • Lupu a câştigat campionatul cu Dinamo, Rapid şi Panathinaikos

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” 14:06 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele probabile 14:06 Răzvan Burleanu, despre situaţia lui Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: „Vorbim în fiecare zi”. Principalul obiectiv 13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” Vezi toate știrile
Citește și