Închide meniul

Edi Iordănescu a dat cărțile pe față despre situația lui Nicolae Stanciu, înainte de Finlanda – România: „Nu a fost o veste bună!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 septembrie 2022, 18:05

Edi Iordănescu a dat cărțile pe față despre situația lui Nicolae Stanciu, înainte de Finlanda – România: „Nu a fost o veste bună!

Nicolae Stanciu, pregătit pentru rolul de lider de la echipa naţională, în locul lui Vlad Chiricheş

Nicolae Stanciu, în tricoul naționalei României / Profimedia

Edi Iordănescu a dat cărțile pe față despre situația lui Nicolae Stanciu, înaintea meciului Finlanda – România, din Liga Națiunilor, care se va disputa vineri (21:45) și va fi transmis în exclusivitate pe Antena 1 și AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Stanciu a fost convocat în premieră la națională în mandatul lui Edi Iordănescu. Mijlocașul de 29 de ani este pe val în China, la Wuhan Three Towns, iar prestațiile sale l-au propulsat din nou la prima reprezentativă.

Edi Iordănescu a dat cărțile pe față despre situația lui Nicolae Stanciu, înainte de Finlanda – România

Edi Iordănescu a recunoscut că și-a dorit să-l cheme mult mai devreme pe Stanciu la națională, însă distanța mare dintre China și România și restricițiile pandemice i-au dat planurile peste cap.

În plus, selecționerul României a dezvăluit că vestea transferului lui Nicolae Stanciu în China, din luna martie, l-a dezamăgit.

„Eu am vorbit cu el în mai multe rânduri. Și-a asumat că pleacă cu un contract în China, pentru mine nu a fost o veste bună, ba dimpotrivă.

Reclamă

Chiar dacă l-am fi dorit foarte mult în iunie, problemele cu pandemia și restricțiile din China au blocat această posibilitate. Din păcate, a trebuit să alegem această cale, să ne lipsim de el”, a spus Edi Iordănescu, pentru FRF TV.

Stanciu a lipsit la primele 4 partide din Liga Națiunilor, cu Muntenegru (0-2, 0-3), Bosnia (0-1) și Finlanda (1-0). Ultima apariție a mijlocașului de 29 de ani la prima reprezentativă a avut loc în noiembrie 2021, în meciul cu Liechtenstein, câștigat de „tricolori” cu 2-0, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

De-a lungul carierei, Nicolae Stanciu a bifat 54 de selecții la națională, reușind să marcheze 11 goluri.

Reclamă 4 / 0/3

Nicolae Stanciu, primul jucător convocat de Edi Iordănescu care a ajuns la Mogoşoaia

Nicolae Stanciu e primul jucător convocat de Edi Iordănescu care a ajuns în cantonamentul de la Mogoşoaia. Mijlocaşul a venit joi din China şi a susţinut primele antrenamente sub comanda preparatorilor fizici, Cristian Dragota şi Miodrag Todorov.

Stanciu a ajuns mai devreme pentru a fi supus unor teste, după anumite probleme medicale pe care le-a avut la echipa de club. Chiar şi aşa, Edi Iordănescu îl vrea titular cu Finlanda, vineri, de la 21:45, în direct pe Antena1 şi AntenaPLAY.

„Nicolae Stanciu, primul tricolor în cantonament! Mijlocașul a sosit din China încă de joi și a efectuat deja două ședințe de pregătire sub supravegherea preparatorilor fizici Cristian Dragotă și Miodrag Todorov.

Internaționalul român se află în perioada de refacere după o accidentare suferită la echipa de club și va fi supus unor investigații suplimentare”, se arată pe frf.ro.

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia! Tudor Băluţă este cea mai mare surpriză a selecţionerului, în timp ce FCSB are patru jucători: Ștefan Târnovanu, Darius Olaru, Andrei Cordea şi Florinel Coman.

  • Portari: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);
  • Fundaşi: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Vlad Chiricheș (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);
  • Mijlocaşi: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);
  • Atacanţi: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
Vezi toate știrile
Citește și