Închide meniul

Edi Iordănescu a tras concluzia, după România – Slovenia 1-2: „A fost un test foarte bun!”. Ce a spus despre greșelile din apărare

Cosmin Cioboată Publicat: 17 noiembrie 2022, 20:58

Reclamă
Edi Iordănescu a tras concluzia, după România – Slovenia 1-2: „A fost un test foarte bun!. Ce a spus despre greșelile din apărare

Edi Iordănescu a oferit prima reacție după România - Slovenia 1-2

Edi Iordănescu a oferit prima reacție după România - Slovenia 1-2 / Antena Sport

Edi Iordănescu a tras concluzia, după meciul amical România – Slovenia 1-2. Selecționerul naționalei noastre consideră că partida de la Cluj a fost „un test foarte bun”, chiar dacă rezultatul nu îl mulțumește.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iordănescu susține că au fost două reprize complet diferite, din punct de vedere al atitudinii jucătorilor săi.

Edi Iordănescu a tras concluzia, după meciul România – Slovenia 1-2

Edi Iordănescu anunță că și-a asumat selecția pentru meciurile cu Slovenia și Moldova, după ce a fost lovit de critici din toate părțile.

Selecționerul României a vorbit și despre greșelile din defensiva naționalei noastre, la cele două goluri marcate de Slovenia.

„Testul a fost foarte bun, chiar dacă rezultatul nu a fost unul pozitiv. Mă bucur că am avut posibilitatea să debutăm 5 jucători, într-un meci împotriva unei echipe de calibru, care a venit cu jucători care evoluează la un nivel foarte bun.

Reclamă
Reclamă 4

Au venit în formulă completă, eram în gardă, ne-am așteptat la asta. În prima repriză am fost timorați, s-a văzut că ne căutam, că nu avem chimie de joc. Au fost pe teren două echipe, una coerentă și alta care își căuta chimia și relațiile de joc. Din păcate, o greșeală individuală și o nesincronizare la golul 2 ne-au adus în dezavantaj.

În repriza a doua am văzut altceva, altă încredere. Am marcat un gol și nu cred că sunt subiectiv când spun că puteam obține cel puțin un egal.

Dacă ne uităm pe lot și pe context… dacă ne uităm că am avut un adversar care a venit complet, ne-am asumat asta. Ne-am asumat selecția și obiectivele. Echipa avea nevoie de încă un rezultat de moral, să legăm aceste rezultate pozitive, cu jucători tineri în componență.

Reclamă

Trebuie să tragem linie, vom analiza starea jucătorilor și eventualele probleme medicale. Căutăm un rezultat pozitiv și sper să-l găsim (n.r. – în Moldova). Există viitor și cred că ei pot face lucruri mai mari decât își pot închipui”, a declarat Edi Iordănescu, la Pro Arena.

România va disputa un ultim meci în 2022, pe terenul Moldovei. Partida amicală din țara vecină se joacă duminică, de la ora 20:30, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

România, răpusă de Slovenia în amicalul de la Cluj

Slovenii au început mult mai bine meciul şi au avut ocazii de gol în primele minute ale partidei, dar portarul Horaţiu Moldovan s-a opus la mingea trimisă de Sporar (3), după o greşeală comisă de Vătăjelu, şi la şutul lui Verbic de la 18 m (4). România putea deschide scorul în min. 9, dar Burcă a reluat în bară, de la 8 metri, după un corner. Cordea (12, 16) au avut două oportunităţi, dar a fost imprecis cu şuturi din marginea careului.

Moldovan a salvat golul la şutul lui Verbic (15), dar nu a mai putut face nimic la lovitura de cap a lui Sesko (26), la centrarea lui Stojanovic. Oaspeţii şi-au majorat avantajul la scurt timp, profitând de apatia tricolorilor, Sporar marcând simplu (31), după o incursiune a lui Cerin. Slovenia a mai avut o ocazie în finalul primei reprize, prin Sesko, dar Moldovan l-a blocat (43).

Debutul reprizei secunde a stat sub semnul unui Moruţan strălucitor, care a şutat de la 25 de metri, dar Oblak a respins de sub transversală (49). Acelaşi Moruţan a trimis pe lângă poartă pe un contraatac rapid (54). Cicâldău a ratat o mare ocazie (57), reluând pe lângă din 6 metri, la centrarea lui Răzvan Marin.

România a reuşit să marcheze un gol frumos prin Drăguş (63), cu un şut în vinclu, după pasa lui Manea. Un minut mai târziu, Moruţan a fost aproape de egalare, cu un şut de la 24 de metri, dar mingea a lovit bara şi a ieşit în corner din Oblak (74).

Puşcaş a ratat şi el golul (76), Oblak apărând şutul atacantului la colţul scurt. Manea (76) a reluat din cădere, după un corner, însă Oblak a fost la post. În ciuda eforturilor depuse, tricolorii nu au reuşit egalarea pe final, într-o repriză foarte bună, în care slovenii au avut o singură oportunitate notabilă (90+3), când Sesko a fost blocat de Drăguşin, după o eroare comisă de Opruţ.

Cum crezi că se va încheia meciul Virtus - FCSB, din Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:45

Gigi Becali a dezvăluit câţi bani i-a cerut Louis Munteanu pentru a veni la FCSB: „O să facem asta dacă ne calificăm în Ligă”

23:35

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Wimbledon! S-a definitivat tabloul sferturilor de finală la Grand Slam-ul londonez

23:05

Gigi Becali l-a făcut praf pe finul său, Cristi Borcea: „Dacă făceam ce au făcut el cu Nețoiu, nu mai eram în fotbal acum”

22:54

„La 30 de ani, să spună mama..” Gigi Becali, replică pentru Denis Alibec după ce mama jucătorului a ieșit la atac

22:34

Gigi Becali a anunţat că l-a cedat pe Eduard Radaslavescu la Farul: „I l-am dat lui Gică”! Detaliile mutării

22:13

VIDEOFlorinel Coman a fost prezentat oficial de Al-Gharafa! Qatarezii i-au dedicat un material de senzație lui „Mbappe de România”

1 FotoIubitele lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă au întors toate privirile pe „Insula Milionarilor”. Apariţii de senzaţie 2 FotoUnde a ajuns să joace Adrian Petre! Fostul atacant de la FCSB a debutat la noua echipă, după ce Mircea Rednic a renunţat la el 3 FotoHoraţiu Moldovan s-a decis şi pleacă după numai 6 luni de la Atletico Madrid! Anunţul momentului făcut în Spania 4 EXCLUSIVCinci echipe din Liga 1 au interdicţie la transferuri! CFR Cluj, probleme înainte de startul noului sezon 5 Regele unei țări ploioase! Analiza lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Marii Britanii 6 Marius Ştefănescu şi Vlad Chiricheş, suspendaţi de UEFA! Lovitură pentru FCSB înainte de startul preliminariilor Champions League
Citește și