Închide meniul
Video

Edi Iordănescu, încântat de Ianis Hagi după golul cu Columbia: „A transmis încredere şi personalitate! Merită să joace la club”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 27 martie 2024, 0:17 / Actualizat: 27 martie 2024, 9:40

Edi Iordănescu, încântat de Ianis Hagi după golul cu Columbia

Captură AntenaSport

Edi Iordănescu a fost încântat de Ianis Hagi după golul cu Columbia. Hagi a intrat în a doua repriză şi a reuşit să marcheze primul gol al României. Pentru România a mai marcat şi Florin Tănase, în prelungirile partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu e de părere că Ianis Hagi merită să joace mai mult şi la echipa de club. Selcţionerul României a analizat şi prestaţia echipei din meciul cu Columbia şi a spus că este mulţumit.

Edi Iordănescu, încântat de Ianis Hagi după golul cu Columbia

„A fost un test foarte util. Şi mi l-am dorit, aşa cum am spus şi înaintea jocului. Este o echipă completă. Are forţă, viteză, tehnică şi cultură tactică pentru că au jucători care joacă în Europa. E o forţă, nu întâmplător au câştigat împotriva Germaniei, Spaniei şi Braziliei. Asta am vrut, să ne chinuie puţin. Am primit răspunsuri la întrebările pe care le aveam. Am folosit aceste două jocuri din toate punctele de vedere ca nişte teste. Statistica ne-a spus că nici Brazilia, nici Spania şi nici Germania nu au tras pe poarta Columbiei mai mult de 3 ori. Noi am tras de 4 ori. Am primit gol foarte rapid, după o acţiune pe care trebuia să o finalizăm. Am primit gol repede şi ne-am pierdut un pic încrederea. În repriza a doua am încercat altceva. Banca a intrat foarte bine, am avut situaţii, puteam să mai marcăm. Una peste alta eu mă declar mulţumit.

Suntem la un nivel şi mai trebuie să creştem. Columbia este o forţă mondială. E foarte important ca băieţii să meargă la cluburi şi să joace cât mai mult. Nu poţi să fii la nivelul acesta decât dacă alergi, dacă poţi să te lupţi. Avem şi excepţii de la regulă. Ianis, în ciuda minutelor extrem de puţine de la club, a intrat şi a impactat imediat şi a fost jucătorul care a transmis încredere şi personalitate când a intrat. Îmi doresc ca el să dea un mesaj pentru clubul lui, să meargă şi să primească şanse pentru că le merită. Vă spun că luam în calcul să începem cu el, dar îl expuneam să joace la 4 zile distanţă. Nu a jucat luni întregi şi m-am gândit că este un risc. M-am gândit să intre cu prospeţime în a doua repriză. Îmi doresc să ca el să joace la club, dar ştiu că nu e uşor să joci în Primera„, a spus Edi Iordănescu după Columbia – România 3-2.

Ianis Hagi, prima reacţie după golul marcat în Columbia – România 3-2

Ianis Hagi a avut prima reacţie după golul marcat în Columbia – România, scor 3-2, amical care a fost în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Fiul „Regelui” anunţă că este în mare formă şi speră să fie în lotul lui Edi Iordănescu la EURO 2024.

Reclamă

Sub privirile lui Gică Hagi, Ianis Hagi a marcat împotriva Columbiei. Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani i-a ridicat în picioare pe fanii României. Intrat în minutul 56, Ianis s-a făcut remarcat. A marcat golul de onoare al reprezentativei tricolorei. Fiul lui Gică Hagi a reuşit să recupereze o minge şi a înscris cu „sete”, în poarta lui Vargas.

Două teste unde s-au încercat foarte multe chestii, jucători pe care Mister a vrut să îi încerce pe diferite poziţii, inclusiv pe mine. Bine, poziţie nouă la naţională… ca şi număr 8 am mai jucat la club şi în Belgia. Două teste bune, să zic aşa. Clar, când pierzi, nu îi place nimănui. Dar ţinând cont de situaţii, de schimbări, de adversarul pe care l-am înfruntat în seara asta, putem să luăm şi chestii pozitive.

Presiunea e la fel şi cu turneu final, şi fără turneu final. E presiunea pe care o am zi de zi. Eu îmi doresc în fiecare zi să fiu mai bun. Însă într-adevăr, situaţia nu este una extraordinar din decembrie încoace. Dar a fost decizia pe care am luat-o în vară (n.r. de a fi împrumutat la Deportivo Alaves), nu o să mă uit în urmă. Ştiu unde m-am dus, am avut motivele mele, pentru care am luat decizia asta.

Reclamă 4 / 0/3

Mi-a mers foarte bine până în decembrie, la naţională ultimele 6-7 meciuri am probabil tot atâtea reuşite… sau 5 reuşite în 6 meciuri. Mă simt bine. Nu cred că golul ăsta îmi dă încredere mai mare. Încrederea şi forma pe care o am, zilnic, chiar dacă nu se vede la TV pentru că o am zi de zi şi o simt şi o văd… este una foarte bună. Mă simt extraordinar, mă simt foarte bine pregătit. Însă sunt decizii care, la un moment dat, nu sunt în controlul meu.

Eu ştiu capacitatea mea de fotbalist, ştiu în ce formă sunt. Cred că s-a dovedit de fiecare dată când am venit la naţională în ce formă sunt. Mai mult decât să mă antrenez 100% şi să fiu pregătit pentru fiecare meci, eu nu pot să fac. Mingea este în partea cealaltă, eu îmi aştept şansa. De fiecare dată când am avut şansa, putem să fim de acord că am făcut-o foarte bine. Echipa merge foarte bine în Spania, suntem foarte aproape de a ne îndeplini obiectivul„, a declarat Ianis Hagi în exclusivitate pentru AS.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și