Închide meniul

Eduard Radaslavescu vrea să se califice alături de România U19 la EURO: „Avem foame de rezultate!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 20 martie 2023, 16:54

Eduard Radaslavescu vrea să se califice alături de România U19 la EURO: „Avem foame de rezultate!

Eduard Radaslavescu, convocat la naționala U19 a României

Eduard Radaslavescu, convocat la naționala U19 a României

Eduard Radaslavescu vrea să se califice alături de România U19 la EURO. Mijlocașul de 18 ani de la FCSB a fost convocat de selecționerul Alexandru Pelici la naționala U19 pentru meciurile din Turul de Elită. „Tricolorii mici” se vor lupta cu Norvegia, Irlanda de Nord și Franța pentru calificarea la Campionatul European U19, din vară. România a fost prezentă la turneul final și anul trecut, iar Radaslavescu s-a numărat și atunci printre fotbaliștii convocați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eduard Radaslavescu visează să participe din nou la Campionatul European U19. Ar fi primul jucător român care joacă la două turnee finale la această categorie de vârstă.

Eduard Radaslavescu vrea să se califice alături de România U19 la EURO: „Avem foame de rezultate!”

Puștiul FCSB-ului este încrezător înaintea Turului de Elită, ultima etapă de calificare la Campionatul European.

România U19 se află în grupă cu Franța, Norvegia și Irlanda de Nord. Numai prima echipă clasată obține „biletele” pentru turneul final.

Eduard Radaslavescu își dorește să bifeze cât mai multe minute în meciurile din Turul de Elită și să contribuie la o nouă calificare la EURO.

Reclamă

„Principalul nostru atu este foamea de rezultate!”, a fost mesajul lui Radaslavescu. Tânărul mijlocaș consideră că el și coechipierii săi au valoarea necesară pentru a obține calificarea.

„Mă gândesc să mă calific cu echipa, pun după partea personală. E ceva frumos, am participat și anul trecut. E un sentiment unic să reprezinți România la un Campionat European. Abia așteptăm să începem meciurile, suntem încrezători. Ne cunoaștem foarte bine, cu mulți mă știu de când eram mic, de la academie.

Lăsând la o parte Franța, care e cel mai mare nume din grupă, eu zic că fiecare meci e un meci dificil. Noi trebuie să o luăm meci cu meci, să o luăm ușor. Primul meci îl avem cu Norvegia și ne gândim doar la primul meci.

Reclamă 4 / 0/3

(Reporter: Care e principalul atu al României la acest turneu?) Foamea de rezultate, chiar dacă anul trecut ne-am calificat la EURO și automat vine o presiune în spate. Totuși, dacă ne uităm în spate, România n-a participat de foarte multe ori la Campionatele Europene.

Da, normal, fiecare jucător își dorește să joace cât mai mult. Îmi pare rău că anul trecut n-am jucat toate minutele, dar am încercat să ajut echipa când am intrat. Și acum o să fac la fel, cât o să intru, o să încerc să ajut echipa. Rolul meu e să dau goluri și pase de gol. Important e să ajut cât pot de mult și să avem reușite”, a declarat Eduard Radaslavescu, pentru frf.ro.

Programul meciurilor României U19 la Turul de Elită:

22 martie, ora 16:00: Norvegia U19 – România U19
25 martie, ora 16:00: România U19 – Irlanda de Nord U19
28 martie, ora 16:00: România U19 – Franța U19

Campionatul European U19 se va desfășura în perioada 3-16 iulie 2023, în Malta.

Eduard Radaslavescu a vorbit și despre echipa de club, FCSB. Mijlocașul de 18 ani este fericit că a debutat în cupele europene alături de roș-albaștri și visează la titlul din Liga 1, la finalul play-off-ului.

„Când joci internațional, sunt altfel de meciuri. Sunt mai grele, mai intense, e ceva dierit. Eu zic că am făcut-o destul de bine și sunt fericit că am reușit să debutez și internațional.

(N.r. – Obiective?) În primul rând să fiu sănătos și să bifez cât mai multe minute, iar când se apelează la serviciile mele, să ajut cât pot echipa și să luăm campionatul, ăsta e obiectivul principal”, a mai spus Eduard Radaslavescu.

Reclamă

Cotat la 600.000 de euro de transfermarkt.com, Radaslavescu a adunat două selecții la naționala U19 și alte trei la selecționata U20, de-a lungul carierei.

Lotul convocat de Alexandru Pelici la naționala U19 a României:

Portari: David Dincă (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), Ștefan Lefter (CS Corvinul 1921 Hunedoara), Mihai Ciontoș (AFC Progresul 1944 Spartac)

Fundași: David Maftei (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău), Adrian Grigore-Huideș (Albacete Balompié / Spania), Răzvan Pașcalău (U.S. Lecce / Italia), Andrei Borza (Farul Constanţa), Ștefan Duțu (Farul Constanţa 2), Mark Kovacs (AFK Csikszereda)

Mijlocași: Eduard Radaslavescu (FCSB), Rareș Pop (UTA Arad), Alin Boțogan (AFC Unirea 04 Slobozia), David Sala (Universitatea Craiova), Alexandru Musi (Politehnica Iași), Vlasti Martinovic (Farul Constanţa 2), Denis Bujor (AFC Unirea 04 Slobozia), Cătălin Vulturar (U.S. Lecce / Italia)

Atacanți: Rareș Burnete (U.S. Lecce / Italia), Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Atanas Trică (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)

Recomandări
  • Eduard Radaslavescu vrea să se califice alături de România U19 la EURO

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 Vezi toate știrile
Citește și