Închide meniul

Generaţia de Aur, mesaj puternic pentru tricolori după tragerea la sorţi a grupelor UEFA Nations League. Dan Petrescu, Hagi şi Popescu au aşteptări uriaşe. „Trebuie să construim o naţională care să producă rezultate” / „Suntem principalii favoriţi”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 decembrie 2021, 23:56

Generaţia de Aur, mesaj puternic pentru tricolori după tragerea la sorţi a grupelor UEFA Nations League. Dan Petrescu, Hagi şi Popescu au aşteptări uriaşe. „Trebuie să construim o naţională care să producă rezultate / „Suntem principalii favoriţi

Gică Hagi, Dan Petrescu şi Gică Popescu, mesaj pentru tricolori

Colaj Hepta

Gică Hagi a fost dorit pe banca naţionalei României, dar a anunţat că nu este momentul să revină. În schimb, Dan Petrescu are şanse din ce în ce mai mari să fie noul selecţioner. Ar putea fi numit chiar de ziua lui, pe 22 decembrie, şi să stea pe bancă la meciurile cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Componenţii Generaţiei de Aur au vorbit despre grupa României de la UEFA Nations League

Eu n-aș vorbi despre adversar, ci despre ce o să facem noi. Contează mai puțin adversarul, important e ca tu să joci fotbal. Dacă toată lumea zice că e ușoară, nu trebuie să zic același lucru, e părerea mea. Trebuie să ne uităm la noi și să construim o echipă națională care să producă rezultate„, a precizat Gică Hagi.

Pe cei de la Finlanda îi ştiu. La Bosnia e Susic, e o echipă bună dacă Susic joacă acolo. La Muntenegru nu e nimeni din România. Cred că, cu oricine ar fi căzut, era greu. Sper ca România să se califice din această grupă, dar până atunci mă gândesc la CFR Cluj„, a declarat Dan Petrescu.

Gică Popescu îşi doreşte ca Dan Petrescu să accepte propunerea lui Răzvan Burleanu. Este convins că „Bursucul” este cea mai bună variantă după plecarea lui Mirel Rădoi.

Ştim cu toţii că Dan este un antrenor valoros, un antrenor care a făcut performanţă la toate echipele la care a antrenat. Eu sunt convins că dacă ar face acest pas, echipa naţională ar câştiga un antrenor extraordinar, cu viziune, căruia îi place să câştige. Sperăm să o facă la fel de bine la echipa naţională cum a făcut-o la echipele de club. Sunt prietenul lui, îl cunosc pe Dan de la 16-17 ani, sunt prietenul lui, este un învingător şi m-aş bucura pentru el să facă pasul.

Reclamă

Cu cine am fi vrut să jucăm? Cu Liechtenstein, Malta şi Luxemburg? Eu zic că este o grupă la îndemână, suntem principalii favoriţi la câştigarea grupei. Sper de data aceasta să nu mai treacă şi această competiţie pe lângă noi şi să începem să plângem unii pe umerii celorlalţi. Deocamdată să vedem cine va veni selecţioner la echipa naţională. Dacă va fi Dan, să îi urăm succes şi să-i ţinem pumnii la fiecare meci. Eu mi-aş dori ca Dan să facă acest pentru că ştiu cât de mult îşi doreşte să facă acest pas. Orice antrenor doreşte la un moment dat să antreneze echipa naţională. Sunt convins că are capacitatea să înceapă din nou şirul calificărilor ca în perioada în care era jucător„, a declarat Gică Popescu după Farul – CFR Cluj 2-0.

Dan Petrescu a ajutat-o pe CFR Cluj să fie lider detaşat în Liga 1. Ardelenii au 8 victorii consecutive şi tot atâtea puncte avans faţă de FCSB.

Calendarul şi programul din UEFA Nations League

Având în vedere organizarea CM 2022 la finalul anului viitor, ediţia Ligii Naţiunilor se va comprima astfel încât partidele vor avea loc în doar două luni, iunie şi septembrie 2022! Practic, 4 din cele 6 meciuri ale grupei vor avea loc în iunie! UEFA va comunica astăzi programul grupei României.

Reclamă 4 / 0/3
  • Meci 1: 2-4 iunie 2022
  • Meci 2: 5-8 iunie 2022
  • Meci 3: 8-11 iunie 2022
  • Meci 4: 12-14 iunie 2022
  • Meci 5: 22-24 septembrie 2022
  • Meci 6: 25-27 septembrie 2022

La competiţie participă 55 de selecţionate repartizate în patru divizii valorice, pe baza rezultatelor din ediţia anterioară. În diviziile A, B şi C sunt câte 16 echipe, împărţite în patru grupe fiecare. Divizia D are numai şapte echipe, împărţite într-o grupă de patru şi una de trei reprezentative.

Câştigătoarele grupelor diviziilor B-D vor promova în eşalonul superior, iar formaţiile de pe locurile 4 în A-B vor retrograda. Echipele de locurile 4 din Divizia C vor juca un play-off, în martie 2024, la finalul căruia vor fi stabilite cele două echipe care vor retrograda în Divizia D.

Echipele de pe primul loc în grupele Diviziei A se vor califica în semifinalele Ligii Naţiunilor. Finalele, mică şi mare, şi semifinalele vor avea loc la 14, 15 şi 18 iunie 2023. Unele echipe vor ajunge din Liga Naţiunilor la turneul final al Campionatului European din 2024, dar condiţiile de calificare vor fi stabilite în iunie 2022. Deţinătoarea trofeului Ligii Naţiunilor este Franţa.

Antena 1 e noua destinație pentru meciurile României în următorii 6 ani.

Recomandări
  • Antena 1 e noua destinație pentru meciurile României în următorii 6 ani
  • România, în grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru la UEFA Nations League 2022-2023

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:10 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League Vezi toate știrile
Citește și