Închide meniul

Ianis Hagi, golul cu care calcă pe urmele tatălui său Gică Hagi! „Prinţul” a marcat şi a dus România la EURO 2024

Alex Masgras Publicat: 18 noiembrie 2023, 23:39

Reclamă
Ianis Hagi, golul cu care calcă pe urmele tatălui său Gică Hagi! „Prinţul a marcat şi a dus România la EURO 2024

Ianis Hagi, golul cu care calcă pe urmele tatălui său Gică Hagi!

Ianis Hagi, după ce a marcat în Israel - România / Profimedia

Ianis Hagi a marcat golul cu care calcă pe urmele tatălui său Gică Hagi. Jucătorul celor de la Deportivo Alaves l-a învins în minutul 63 al meciului cu Israel pe Glazer, în preliminariile EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a preluat conducerea meciului de la Felcsut. Ianis Hagi a marcat cu piciorul stâng, aşa cum o făcea şi tatăl său, Gică Hagi, în urmă cu 30 de ani, în meciul cu Ţara Galilor, în care România a obţinut calificarea la Campionatul Mondial din 1994. Acum, golul său a asigurat calificarea „tricolorilor” la EURO 2024.

Ianis Hagi, golul cu care calcă pe urmele tatălui său Gică Hagi!

Ianis Hagi a înscris unul dintre cele mai importante goluri ale carierei în minutul 63 al meciului cu Israel. Jucătorul celor de la Deportivo Alaves a primit o pasă în care de la Răzvan Marin şi l-a căutat pe George Puşcaş, dar centrarea sa cu piciorul drept a fost respinsă de apărarea israeliană.

Mingea a revenit la Ianis Hagi, care nu a mai ratat şi a înscris cu un şut la colţul scurt, cu piciorul stâng, acelaşi picior cu care tatăl său a scris istorie la echipa naţională.

În urmă cu 30 de ani, la Cardiff, Gică Hagi marca împotriva Ţării Galilor în meciul în care România obţinea calificarea la Campionatul Mondial din 1994. „Tricolorii” se impuneau cu 2-1 în meciul de la Cardiff şi aveau să aibă parte de un turneu final de vis în Statele Unite.

Reclamă

Golul din meciul cu Israel a fost al patrulea gol al lui Ianis Hagi la naţionala României. El marcase şi etapa trecută, în victoria de pe teren propriu cu Andorra.

Israel a deschis scorul în minutul 2 prin Zahavi, dar jucătorii lui Edi Iordănescu au restabilit egalitatea în minutul 10. Mult contestatul George Puşcaş a marcat cu o lovitură de cap, după un şut superb al lui Denis Drăguş care a lovit bara.

George Puşcaş le-a închis gura contestatarilor în Israel – România!

Alegerea lui Edi Iordănescu de a începe cu George Puşcaş meciul cu Israel a surprins foarte multă lume. Atacantul român nu are minute la Genoa şi a înscris doar două goluri în 2023, dar decizia selecţionerului s-a dovedit a fi una inspirată.

Reclamă 4 / 0/3

În minutul 10, Denis Drăguş a trimis un şut superb spre vinclul porţii lui Glazer, deviat uşor de portarul israelian în bară. În faţa porţii s-a aflat perfect George Puşcaş, cel care a înscris cu o lovitură de cap, după ce a plecat impecabil în urmărirea balonului în momentul în care Drăguş a dat la poartă, din poziţie regulamentară.

Puşcaş le-a închis gura contestatarilor, care au pus la îndoială convocarea şi utilizarea acestuia în meciul cu Israel. România avea nevoie de un punct pentru a obţine calificarea la Campionatul European din Germania de vara viitoare.

Imediat după ce a înscris, George Puşcaş a fost îmbrăţişat de toţi coechipierii, după care s-a dus la Edi Iordănescu. Atacantul lui Genoa l-a îmbrăţişat şi pe selecţioner, după care i-a spus ceva la ureche.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 14:00 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și