Închide meniul
EXCLUSIV

Ianis Hagi, prima reacţie după ce a marcat în România – Andorra 4-0: „Sunt fericit! Ar însemna enorm să mergem la EURO”

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 octombrie 2023, 0:19

Reclamă
Ianis Hagi, prima reacţie după ce a marcat în România – Andorra 4-0: „Sunt fericit! Ar însemna enorm să mergem la EURO

Ianis Hagi, prima reacţie după ce a marcat în România - Andorra

Ianis Hagi a înscris pe Arena Naţională / Hepta

Ianis Hagi a avut prima reacţie după ce a marcat în partida România – Andorra, scor 4-0, din preliminariile EURO 2024. Fiul lui Gică a reuşit să pună capăt unei „secete” de doi ani fără gol al echipa naţională. A făcut cel mai bun meci la prima reprezentativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocaşul de 24 de ani de la Deportivo Alaves a contribuit la trei goluri pe Arena Naţională. Mai întâi şi-a trecut numele pe tabelă în minutul 28, cu un şut năprasnic din marginea careului. Chiar înainte de pauză a scos şi un penalty, transformat în gol de Răzvan Marin.

Ianis Hagi a avut prima reacţie după ce a marcat în România – Andorra 4-0

Ianis a oferit şi o pasă decisivă, în minutul 50, pentru Florinel Coman. Edi Iordănescu l-a schimbat în minutul 65, cu Denis Alibec. Copiii aflaţi în tribune s-au „bătut” pentru tricoul fiului „Regelui”.

Este o victorie normală, suntem fericiţi, într-adevăr! Dar ştim că vin două meciuri foarte grele şi încercăm să fim echilibraţi. Au fost meciuri grele în campania asta, în care a trebuit să ne adaptăm la condiţii, la teren, la orice situaţie şi într-un final am dus-o bine. Suntem pe primul loc, dar rămânem echilibraţi. Mai avem două meciuri destul de grele.

Cred că important a fost să dăm gol cât mai repede, asta ne-am dorit şi în meciul cu Belarus. Nu am reuşit asta, cu cât trec minutele devine tot mai greu. Suntem fericiţi că am reuşit să marcăm repede şi apoi să deschidem jocul, să fim calmi, să jucăm cât mai rapid împotriva unei echipe de acest gen. Ne-a ieşit.

Reclamă

Cu Germania a fost ultimul meu gol. Îţi dai seama că am avut-o în cap, m-am gândit… primul meu gol după accidentare, la echipa naţională. Sunt fericit! Dar a fost o victorie normală, trebuia să o obţinem şi încercăm să rămânem cât mai echilibraţi pentru dubla din noiembrie.

Criticile la echipa naţională, când nu joci, nu produci rezultate, sunt! Vrei să fii jucător la echipa naţională, le iei pe cele pozitive şi cele mai puţin bune le laşi deoparte şi îţi vezi de treaba ta şi încerci să produci rezultate. Este o responsabilitate mare, presiunea e mare, dar ca să fii jucător la echipa naţională trebuie să accepţi şi lucrurile mai puţin bune.

Cred că spune multe despre acest grup, da. Atât timp cât ieşim bine din dubla din noiembrie putem să ne uităm şi la recorduri, la tot felul de statistici. Momentan suntem bine, dar mai avem un pas de făcut.

Reclamă 4 / 0/3

Ar însemna enorm să mergem la EURO, am trăit-o pe pielea mea cu U21 şi am spus-o, dacă o fac şi la echipa mare bucuria va fi de două ori mai mare. Entuziasmul nostru ar fi de două ori mai mare. Acesta este visul oricărui jucător, nu ne ascundem, acesta este visul vestiarului şi pentru asta muncim„, a declarat Ianis Hagi în exclusivitate pentru AntenaSport.

Ianis Hagi a reuşit astfel să marcheze cel de-al treilea gol al său la echipa naţională, în cele 27 de selecţii. Fiul „Regelui” nu mai punctase sub „tricolor” de pe 8 octombrie 2021.

La momentul respectiv, Hagi Jr reuşea să marcheze contra Germaniei, într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Atunci, internaţionalul român reuşea să deschidă scorul în partida desfăşurată la Hamburg. Germania a întors rezultatul în repriza secundă, după golurile lui Gnabry şi Muller.

Ianis Hagi a reuşit să marcheze primul gol la naţională tot într-un meci din preliminariile Mondialului, cu Armenia, în martie 2021.

Cum a arătat echipa de start a României:

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 23. Sorescu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 10. Stanciu-cpt. – 21. Moruțan, 14. Hagi, 17. Fl. Coman – 19. Bîrligea.

Florinel Coman, reuşită de vis în România – Andorra

Florinel Coman a fost titularizat de Edi Iordănescu, după ce în meciul cu Belarus a fost rezervă neutilizată. Vedeta FCSB-ului a ieşit la rampă în repriza secundă, marcând pentru 4-0 în minutul 50.

Reclamă

Faza a pornit de la pasa lui Nicuşor Bancu, către Florinel Coman. Extrema FCSB-ului a retrimis către Ianis Hagi, iar fiul „Regelui” i-a repasat lui „Mbappe de România”. Coman a preluat perfect în careu, şi a şutat puternic, fără vreo speranţă pentru portarul Andorrei.

Florinel Coman a marcat primul său gol pentru România în cel de-al zecelea meci la echipa naţională. Mijlocaşul a fost debutat sub „tricolor” de Cosmin Contra, în 2019, într-un meci din preliminariile EURO 2020, cu Insulele Feroe.

„Mbappe de România” a mai reuşit un assist în duelul cu Austria, din iulie 2020, din grupele UEFA Nations League.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și