Închide meniul

Mihai Stoichiţă a dezvăluit noul obiectiv al lui Edi Iordănescu la echipa naţională: „Sunt sigur că nu ne-am înşelat cu el”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 30 septembrie 2022, 21:27

Mihai Stoichiţă a dezvăluit noul obiectiv al lui Edi Iordănescu la echipa naţională: „Sunt sigur că nu ne-am înşelat cu el

Mihai Stoichiţă a dezvăluit noul obiectiv al lui Edi Iordănescu

Mihai Stoichiţă/ Hepta

Mihai Stoichiţă a dezvăluit noul obiectiv al lui Edi Iordănescu la echipa naţională. Directorul tehnic al FRF a declarat că selecţionerul va avea sarcina de a califica România la Campionatul European din 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu a fost propus de Comisia Tehnică a FRF să continue pe banca echipei naţionale. În ciuda faptului că „tricolorii” au terminat pe ultimul loc şi au retrogradat în Liga Naţiunilor, selecţionerul are parte de susţinerea oficialilor Federaţiei.

Mihai Stoichiţă a dezvăluit noul obiectiv al lui Edi Iordănescu la echipa naţională

Mihai Stoichiţă a declarat că obiectivul clar al lui Edi Iordănescu va fi calificarea la EURO 2024, fiind convins că selecţionerul este cel potrivit pentru a duce România la un nou turneu final.

Totodată, directorul tehnic de la FRF a explicat decizia Comisiei Tehnice de a opta pentru continuitate pe banca echipei naţionale.

„Fiecare dintre membrii comisiei tehnice și-a prezentat argumentele pro sau contra. Trebuie să subliniem tot, nu poate să fie totul roz, când am jucat mai bine abia în partea finală a campaniei. Dar logica lucrurilor înclină spre Edi Iordănescu și s-a luat această hotărâre.

Reclamă

A fost unanimitate la vot. De ce este rău? E și contextul în care suntem, văd foarte multe contraziceri. Cred că Edi a adus ce avem mai bun. Nu mă transform în avocatul lui, dar sunt avocatul logicii. Sunt sigur că nu ne-am înșelat cu Edi.

Ce continuitate ar fi dacă, după o campanie nereușită din punctul de vedere al rezultatelor, îl dăm afară? Cum vine asta? Nu poate fi o reconstrucție continuă a echipei naționale. Deja avem certitudini, jucători tineri pe care i-am văzut. Am luat produsele fotbalului românesc din ultimii ani. Cu ce să reconstruiești, cu juniori?

Contractul va fi pentru această campanie de calificare. Trebuie să stăm de vorbă cu Edi. Atât timp cât avem șanse, îi dăm credit. Va avea un contract foarte clar, de calificare la Campionatul European. Nu pot să prevăd situații. S-ar putea să avem un joc bun, dar să nu ne calificăm.

Reclamă 4 / 0/3

Nu pot să-i aduc critici lui Edi la ora actuală. Eu îi cer mai mult curaj, înțelegeți ce vreți. Federația nu a dat afară niciun antrenor. Noi am vrut să continuăm și cu Mirel, chiar dacă am ratat calificarea. Bineînțeles, depinde și ce vrea Edi”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru Digi Sport.

Dan Petrescu mizează în continuare pe Edi Iordănescu, pentru banca echipei naţionale

Dan Petrescu mizează în continuare pe Edi Iordănescu, pentru echipa naţională. Antrenorul lui CFR Cluj este de părere că selecţionerul ar trebui lăsat să-şi continue munca deja începută alături de „tricolori”, în vederea calificărilor la Campionatul European din 2024.

Antrenorul lui CFR Cluj s-a declarat încântat de ultimele două partide ale „tricolorilor”, remiza cu Finlanda, şi victoria cu Bosnia, şi susţine că selecţionerul va fi criticat indiferent de rezultatele obţinute pe banca naţionalei.

„Eu cred că Edi cunoaşte jucătorii acum. I-a luat puţin timp până să facă un lot. Nu văd rostul schimbării antrenorului . Ultimele două meciuri a arătat foarte bine echipa. Antrenorul are o idee de ce trebuie sa faca în continuare. Merită susţinerea din partea tuturor. Să fim puţin mai optimiţti, mai uniţi, chiar dacă rezultatele nu au fost ce trebuie. Să-l susţinem pe antrenor şi pe echipa naţională.

Suporterii au venit şi au încurajat echipa. Antrenorul naţionalei va fi criticat orice va face. Eu indiferent unde am fost ca antrenor..luam campionate, făceam.. tot eram criticat …eram pe locul 2 în Rusia şi mă criticau toţi, iar obiectivul era salvarea de la retrogradare.

Antrenorul trebuie să continue munca pe care a început-o şi să încerce să califice echipa la Campionatul European, şi după tragem linie.

Trebuie să acceptăm că si Feroe si Luxemburg au echipe foarte bune. S-au schimbat vremurile, asta nu înseamnă că e vina antrenorului. Trebuie să-l susţinem, daca va veni alctineva să o ia de la zero va fi foarte greu.

Reclamă

Nu sunt eu preşedintele federaţiei, nu decid eu. Aş vrea să crească fotbalul în următorii 10 ani. Cum a făcut şi ţara noastra vecină, care bate pe Anglia şi Germania acum. La noi nu se face nicio strategie pe mai mulţi ani”, a declarat Dan Petrescu, în conferinţa de presă premergătoare partidei din Liga 1.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și