Închide meniul

Motivul pentru care Mircea Lucescu nu vrea să mai audă de naţionala României: „Atunci am renunţat definitiv! La fel s-a petrecut şi cu Răzvan!”

Antena Sport Publicat: 21 decembrie 2021, 23:20

Reclamă
Motivul pentru care Mircea Lucescu nu vrea să mai audă de naţionala României: „Atunci am renunţat definitiv! La fel s-a petrecut şi cu Răzvan!

Mircea Lucescu ar putea să o antreneze pe Fenerbahce

Profimediaimages

Gică Hagi şi fiul lui Mircea Lucescu, Răzvan, au fost primii super-antrenori care l-au refuzat pe Răzvan Burleanu. Şeful FRF s-a reorientat şi a negociat şi cu Dan Petrescu, însă nici acesta nu a acceptat oferta de a deveni selecţioner. În spaţiul public a apărut propunerea ca Mircea Lucescu să fie ofertat pentru a deveni selecţioner.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Şeful Federaţiei Române de Fotbal nu a apucat să discute cu Lucescu senior, însă răspunsul acestuia era unul negativ. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev a dezvăluit care a fost momentul în care a decis să nu mai antreneze niciodată naţională României. Mircea Lucescu a fost selecţioner la începutul carierei de antrenor, între 1981 şi 1986, timp în care a calificat naţionala României la Campionatul European din 1984. A plecat după o victorie cu 4-0 cu Austria. Acela a fost momentul în care a decis să nu mai revină niciodată la naţionala României, deşi a mai primit oferte de-a lungul timpului.

Mircea Lucescu a anunţat că nu va mai antrena naţionala României

„Haideți să nu vorbim despre asta (n.r. – să devină selecţioner) pentru că nici nu s-ar fi putut. Sunt sub contract. An de an am refuzat! Am plecat de la națională câștigând 4-0 cu Austria și nu am fost la acel moment protejat. Am hotărât din acea clipă să nu mă mai întorc niciodată la echipa națională.

Am mai cochetat, a fost un moment când puteam s-o fac, am mai discutat, însă s-au strâns câțiva care nu voiau să mă vadă în conducerea echipei de fotbal și atunci am renunțat definitiv. La fel s-a petrecut și cu Răzvan. La noi e greu, pentru că e greu de acceptat succesul altuia”, a spus Mircea Lucescu pentru gsp.ro.

Adrian Mutu, marele favorit să devină selecţioner

După refuzurile lui Hagi, Petrescu şi Lucescu Junior, Adrian Mutu este marele favorit să devină selecţionerul României. „Briliantul” mai are un avantaj pentru a deveni selecţioner. Acesta s-ar mulţumi şi cu un salariu de 10.000 de euro pe lună.

Reclamă
Reclamă 4

Nu toţi oamenii de fotbal din România sunt de acord cu venirea lui Adrian Mutu pe banca României. Helmut Duckadam a atacat decizia luată de FRF.

”Dan Petrescu nu va merge la naţională. Jocurile au fost făcute pentru Adrian Mutu. S-a văzut asta mereu, pentru că Federaţia a discutat doar cu tehnicieni care nu puteau să vină, care erau imposibil de adus. S-a vorbit cu ei doar de ochii lumii.

Pentru FRF e ideal Adrian Mutu, au nevoie de un antrenor ascultător. Nu e o alegere bună pentru naţională. A fost un jucător mare, dar ca antrenor nu a dovedit nimic. Erau alţii care puteau fi aduşi şi care puteau face treabă, ca Victor Piţurcă sau Ladislau Bölöni”, a spus Duckadam.

Reclamă
Recomandări

Câte goluri va înscrie Cristiano Ronaldo la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
9:24

Golul lui Kevin De Bruyne din Belgia – România, contestat! Verdictul specialistului: „Asta spune regulamentul”

8:59

„Am fost varză!” Marcel Răducanu nu i-a menajat pe „tricolori”, după Belgia – România 2-0: „Am avut mari probleme acolo”

8:54

„V-ar fi plăcut să îl vedeţi şi pe Mitriţă pe teren?” Reacţia lui Mihai Rotaru după Belgia – România 2-0!

8:34

„Poate România să se califice?” Kevin De Bruyne a răspuns fără să ezite, după victoria Belgiei la EURO 2024

8:33

Presa belgiană i-a lăudat pe tricolori după Belgia – România 2-0: „Puternici şi rezistenţi”! Ce ar urma în grupa E: „Thriller”

0:39

Situaţie fără precedent în grupa României de la EURO 2024! Niciodată nu s-a mai întâmplat asta la o ediţie de Campionat European

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 3 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 4 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 5 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 6 FotoAnunţul făcut de soţia lui Andriy Lunin, cu o zi înainte de România – Ucraina. Reacţie despre ultimatumul de la Real Madrid
Citește și