Închide meniul

Olimpiu Moruţan, după România – Slovenia 1-2: „Vreau să mă impun la naţională şi să mergem la un turneu final!” Dorinţa supremă: „Sper să prind din nou un transfer mare”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 17 noiembrie 2022, 21:06

Olimpiu Moruţan, după România – Slovenia 1-2: „Vreau să mă impun la naţională şi să mergem la un turneu final! Dorinţa supremă: „Sper să prind din nou un transfer mare

Olimpiu Moruţan, România

Olimpiu Moruţan, în timpul unui meci pentru naționala României

  • Olimpiu Moruţan a fost rezervă în România – Slovenia 1-2 
  • Marea dorinţă a mijlocaşului român

Olimpiu Moruţan a fost rezervă în România – Slovenia 1-2 şi a fost introdus pe teren de Edi Iordănescu în repriza a doua. Olimpiu Moruţan a fost aproape de un gol fabulos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olimpiu Moruţan a prins un şut de zile mari de la 30 de metri, însă mingea a lovit bara porţii lui Oblak. Moruţan trece printr-o perioadă foarte bună şi la Pisa, echipa de club, acolo unde marchează aproape meci de meci.

Olimpiu Moruţan, după România – Slovenia 1-2

Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm. Meritam să câștigăm, aveam moral foarte bun. Trebuie să ținem capul sus. Am avut multe ocazii, sperăm să câștigăm următorul meci. Nu vreau să fac analiza. Trebuia să muncim mai mult, dar cred că băieții și-au făcut treaba. Rezultatul nu ne ajută. Îmi doresc să arăt tuturor că sunt un jucător foarte bun.

Reclamă

Vreau să mă impun la națională, îmi doresc să merg la un campionat european. Vreau să demonstrez la echipa de club și apoi să vin la națională. Trebuie să fim susținuți de toată România. Noi ne dorim foarte mult să mergem la un european. Ăsta e obiectivul nostru. Am jucat cu jucători buni și în Italia, și în Turcia. Doar motivația ne lipsește, în rest avem tot.

În seara asta am arătat că suntem foarte motivați și ne dorim să facem rezultate pe viitor. Nu a fost o perioadă grea pentru mine, știam asta. Trebuie să mă motivez, să merg înainte, știu că am talent.

Reclamă

Sper să prind din nou un transfer mare. E un singur meci, poate la meciul următor voi face un meci prost și iar voi fi băiatul de care spune lumea că nu are continuitate. Doar motivația ne lipsește, dar putem să muncim pentru asta și putem trece la un alt nivel”, a spus Olimpiu Moruţan la finalul partidei cu Slovenia, conform digisport.ro.

România – Slovenia 1-2. Drăguş a reuşit un super-gol

În meciul de pe stadionul Cluj Arena, slovenii au deschis scorul, prin Sesko, lovitură de cap în minutul 26. Cinci minute mai târziu, Sporar a dublat avantajul oaspeţilor. Drăguş a redus din diferenţă în minutul 64, inscriind din pasa lui Cristian Manea. Tricolorii s-au înclinat în primul meci de verificare din această lună, după două reprize diferite, prima foarte slabă, în care au încasat două goluri, iar a doua mult mai bună, în care au reuşit să înscrie şi au ratat şi alte ocazii de gol.

Benjamin Sesko (26) şi Andraz Sporar (31) au marcat golurile oaspeţilor, aflaţi pe locul 63 în ierarhia mondială. România, care nu a putut conta pe mulţi jucători de bază, accidentaţi sau nelăsaţi de cluburi la aceste acţiuni care nu se află în calendarul FIFA, a înscris golul de onoare prin Denis Drăguş (63). Echipa antrenată Edward Iordănescu se află pe locul 53 în clasamentul FIFA.

Reclamă 4 / 0/3

Oaspeţii au început mult mai bine meciul şi au avut ocazii de gol în primele minute ale partidei, dar portarul Horaţiu Moldovan s-a opus la mingea trimisă de Sporar (3), după o greşeală comisă de Vătăjelu, şi la şutul lui Verbic de la 18 m (4). România putea deschide scorul în min. 9, dar Burcă a reluat în bară, de la 8 metri, după un corner. Cordea (12, 16) au avut două oportunităţi, dar a fost imprecis cu şuturi din marginea careului.

Moldovan a salvat golul la şutul lui Verbic (15), dar nu a mai putut face nimic la lovitura de cap a lui Sesko (26), la centrarea lui Stojanovic. Oaspeţii şi-au majorat avantajul la scurt timp, profitând de apatia tricolorilor, Sporar marcând simplu (31), după o incursiune a lui Cerin. Slovenia a mai avut o ocazie în finalul primei reprize, prin Sesko, dar Moldovan l-a blocat (43).

Debutul reprizei secunde a stat sub semnul unui Moruţan strălucitor, care a şutat de la 25 de metri, dar Oblak a respins de sub transversală (49). Acelaşi Moruţan a trimis pe lângă poartă pe un contraatac rapid (54). Cicâldău a ratat o mare ocazie (57), reluând pe lângă din 6 metri, la centrarea lui Răzvan Marin.

România a reuşit să marcheze un gol frumos prin Drăguş (63), cu un şut în vinclu, după pasa lui Manea. Un minut mai târziu, Moruţan a fost aproape de egalare, cu un şut de la 24 de metri, dar mingea a lovit bara şi a ieşit în corner din Oblak (74).

Puşcaş a ratat şi el golul (76), Oblak apărând şutul atacantului la colţul scurt. Manea (76) a reluat din cădere, după un corner, însă Oblak a fost la post. În ciuda eforturilor depuse, tricolorii nu au reuşit egalarea pe final, într-o repriză foarte bună, în care slovenii au avut o singură oportunitate notabilă (90+3), când Sesko a fost blocat de Drăguşin, după o eroare comisă de Opruţ.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit Vezi toate știrile
Pe același subiect
Olimpiu Moruţan pleacă de la Ankaragucu!
Fotbal extern • 8 mart., 14:22
Olimpiu Moruţan pleacă de la Ankaragucu! Anunţul de ultimă oră despre internaţionalul român. La ce club va evolua
Olimpiu Moruţan, gol în duelul "de foc" cu Fenerbahce
Fotbal extern • 27 feb., 20:23
Olimpiu Moruţan, gol în duelul „de foc” cu Fenerbahce! Reuşită spectaculoasă a românului
Alexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 februarie
Antena Sport Update • 19 feb., 16:55
Alexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 februarie 2024
Reacţia lui Olimpiu Moruţan, după ce a făcut "gestul secolului" cu Galatasaray
Fotbal extern • 19 feb., 12:25
Reacţia lui Olimpiu Moruţan, după ce a făcut „gestul secolului” cu Galatasaray: „Aşa mi s-a părut normal!”
Olimpiu Moruţan, gest de "fair play-ul al secolului", în partida cu Galatasaray
Fotbal extern • 19 feb., 9:18
Olimpiu Moruţan, gest de „fair-play al secolului”! Ce a făcut românul în timpul meciului cu Galatasaray