Închide meniul

Povestea incredibilă a lui Victor Dican. Fotbalistul echipei naționale de tineret este student la două facultăți

Alex Ioniță Publicat: 18 iunie 2023, 13:35

Reclamă
Povestea incredibilă a lui Victor Dican. Fotbalistul echipei naționale de tineret este student la două facultăți

Povestea incredibilă a lui Victor Dican

Victor Dican, într-un meci pentru echipa națională de tineret / Profimediaimages

Povestea incredibilă a lui Victor Dican. Jucătorul este convocat la naționala de tineret, pentru Campionatul European U21. În același timp, este student la două facultăți, de Educație Fizică și de Studii Europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalistul legitimat la FC Botoșani a vorbit, înainte de start-ul Campionatului European U21 din România și Georgia, despre începuturile sale în cariera de fotbalist, dar și despre situația sa școlară. Acesta este, în prezent, student la două facultăți, Facultatea de Educație Fizică și Sport și la Facultatea de Studii Europene.

Povestea incredibilă a lui Victor Dican. La 22 de ani este căpitanul de la FC Botoșani și student la două facultăți

Victor Dican, tânărul fotbalist al celor de la FC Botoșani, are o poveste senzațională. Acesta este dovada că fotbalul și educația pot forma o combinație excelentă. Jucătorul convocat de către Emil Săndoi la Campionatul European U21 a promovat examenul de Bacalaureat cu media generală de 9.96. Acum, acesta își continuă studiile la Facultatea de Educație Fizică și Sport și la Facultatea de Studii Europene.

Acum, Victor a vorbit despre situația sa și a dezvăluit cum este posibil să exceleze, în paralel și în fotbal, dar și pe plan școlar.

„M-am apucat de fotbal datorită tatălui meu. El m-a dus la fotbal. Am început în Spania, eram la grădiniță atunci. Când ne-am întors în România am mers la CSM Râmnicu Vâlcea. Mereu am încercat să țin un echilibru între fotbal și școală. Am fost bun la școală de mic. Astfel am decis să fac două facultăți, în parale. Sportul și Studii Europene, pe care le voi termina în această vară. Dacă nu aș fi devenit fotbalist aș fi vrut să lucrez în domeniul biologiei sau chimiei, probabil aș fi devenit cercetător”, a spus Victor Dican, pentru FRF.TV.

Reclamă

De asemenea, acesta a menționat că, în puținul timp liber pe care îl are, preferă să joace șah, pentru a-și ține mintea antrenată în permanență.

„Încerc să joc câteva meciuri în fiecare zi. Am avut o perioadă în care jucam 3-4 ore zilnic. Acum mă limitez la partide de 3 minute, dar totuși încerc să joc în fiecare zi”, a mai spus tânărul fundaș, pentru sursa citată anterior.

Mihai Stoichiţă, convins că România U21 poate să devină campioană europeană

Mihai Stoichiţă a analizat jucătorii de la echipa naţională de tineret. Acesta i-a dat exemplu pe David Miculescu şi Constantin Grameni, despre care susţine că sunt jucători care pot decide meciuri.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, directorul tehnic de la FRF a declarat că nu ar trebui să se „facă un caz” din faptul că unii jucători refuză convocarea la echipa naţională, deoarece Emil Săndoi are la dispoziţie jucători care pot câştiga Campionatul European U21.

„De câteva zile stau numai la echipele naționale. Mă uit și eu când intru la o ședință ce e în jurul meu. Mă uitam la U21, pentru că m-am dus și am stat cu Emil Săndoi și cu băieții la o analiză a meciurilor Portugaliei. Când vezi Petrila, Baiaram, Grameni, Pitu, Miculescu, absolut toți care sunt pe acolo sunt jucători care decid meciuri pentru poate posibila viitoare campioană a României.

Și noi facem un caz de un jucător care a refuzat constant convocarea la echipa națională (n.r. – Cătălin Cîrjan). Păi se ridică nivelul campionatului U23 din Anglia la nivelul din Liga 1?

Și când m-am uitat la ei le-am spus: ‘cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câștig Campionatul European’. Dacă mă mai gândesc că de la echipa mare poate să vină după ce termină acțiunea din vară Louis Munteanu, Tavi Popescu, mai e încă unul…

Te uiți la ei, păi când spui numele astea, probabil dacă ai avea echipa națională U21 pe mână te-ai bate la campionat în România. Asta e părerea mea”, a declarat Mihai Stoichiţă, în luna martie, pentru fanatik.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano Vezi toate știrile
Citește și