Închide meniul

Premieră în istoria participărilor României la Campionatele Europene! Decizia în privinţa lui Ianis Hagi a dus la asta!

Bogdan Stănescu Publicat: 17 iunie 2024, 17:53 / Actualizat: 17 iunie 2024, 21:30

Reclamă
Premieră în istoria participărilor României la Campionatele Europene! Decizia în privinţa lui Ianis Hagi a dus la asta!

Premieră în istoria participărilor României la Campionatele Europene!

Ianis Hagi / Profimedia Images

Premieră în istoria participărilor României la Campionatele Europene! Ianis Hagi a fost singurul număr 10 care a început pe bancă un meci al României la un Campionat European.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 62, în locul lui Dennis Man. Scorul era 3-0 pentru naţionala României.

Premieră în istoria participărilor României la Campionatele Europene! Decizia în privinţa lui Ianis Hagi a dus la asta!

Ianis Hagi poartă numărul 10 la EURO 2024, după ce Nicolae Stanciu a decis să poarte numărul lui Olimpiu Moruţan, 21.

Moruţan s-a accidentat grav într-un meci din Cupa Turciei şi a ratat EURO 2024. El a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile şi a fost operat.

Imediat, Nicolae Stanciu a transmis un mesaj de susţinere pentru Olimpiu Moruţan. Totodată, a luat decizia de a purta numărul acestuia la EURO. Astfel, Ianis Hagi a preluat tricoul lui Stanciu.

Reclamă
Reclamă 4

Numărul 10 era cel purtat de tatăl lui Ianis Hagi, Gheorghe Hagi, la naţionala României. Gică Hagi l-a purtat la Campionatul Mondial din Italia 1990, la Campionatul Mondial din SUA 1994, la Campionatul European din Anglia 1996, la Campionatul Mondial din Franţa 1998 şi la EURO 2000.

România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au marcat pentru tricolori! Victorie fantastică a naţionalei la debutul la EURO 2024

România – Ucraina 3-0 a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Denis Drăguş au marcat pentru tricolori.

Stanciu şi Răzvan Marin au marcat două eurogoluri. Denis Drăguş a înscris după o pasă excelentă a lui Dennis Man.

Reclamă

România (4-3-3): Niţă – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguş, Coman

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Mihăilă, Pușcaș, Alibec, Bîrligea

Selecționer: Edward Iordănescu

Ucraina (4-2-3-1): Lunin – Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko – Stepanenko, Brazhko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko

Absent: Mykolenko (accidentat)

Selecționer: Serghei Rebrov

Edi Iordănescu, mesaj plin de încredere înainte de România – Ucraina

Edi Iordănescu a transmis un mesaj plin de încredere înainte de România – Ucraina! Selecționerul echipei naționale a prefațat partida cu selecționata din Ucraina.

Se apropie debutul nostru la un turneu final, resimţit asta cu multă bucurie şi cu multă emoţie. E un moment pe care l-am dorit atât de mult şi care ne-a lipsit, pe care l-am creat şi-l merităm. Este şi o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a repreznta aşa cum trebuie ţara.

Ne dorim, asta o spun cu toată convingerea, ca mâine şi pe tot parcursul turneului final să facem ca românii să se regăsească în echipa naţională, să-i reprezinte echipa naţională. Mâine pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate.

(N.r. Ce mesaj transmite suporterilor) Înainte de orice, am simţit deja foarte multă căldură din partea fanilor. Eu îmi doresc ca prin tot ce facem la acest turneu final să dăm un nou început fotbalului românesc. Suporterilor români le promit ce le-am mai promis şi în alte rânduri. Acest grup va da totul. Indiferent de momentele prin care trecem, întâlnim cele mai bune echipe, cei mai buni jucători, echipa va da totul, se va pune în luptă, ne vom bate pentru fiecare metru de teren, vom avea o poziţie foarte serioasă, avem calea noastră”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare partidei cu Ucraina.

 

 

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:06

Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024

14:52

Ucraina – Belgia LIVE TEXT (19:00). Luptă strânsă pentru calificarea în optimile EURO 2024 în grupa României

14:18

Video„România, ale!” Atmosferă de senzație pe străzile din Frankfurt! Fanii români fac spectacol, înaintea meciului cu Slovacia

13:50

VIDEOSlovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

13:42

Ce au făcut jucătorii României, cu doar câteva ore înainte de meciul decisiv cu Slovacia, de la EURO 2024

13:28

Lionel Messi le dă emoţii argentinienilor! Probleme pentru starul lui Inter Miami la Copa America: „Mă deranjează puţin”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și