Închide meniul

România U19, victorie cu Irlanda U19, în Turul de Elită! Care este situația din grupa de calificare la EURO 2023

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 25 martie 2023, 18:47

România U19, victorie cu Irlanda U19, în Turul de Elită! Care este situația din grupa de calificare la EURO 2023

România U19, victorie cu Irlanda U19, în Turul de Elită

România U19/ Facebook Echipa națională de fotbal a României

România U19 a obținut o victorie importantă cu Irlanda U19, cu scorul de 3-1 (1-0), într-un meci din Grupa 1 din Turul de Elită al Campionatului European de fotbal Under-19 din 2023. Partida s-a desfășurat pe Stade Jacques-Mazzuca din Saran (Franţa).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tricolorii au obţinut primele puncte, după un debut nefericit, o înfrângere categorică în faţa Norvegiei (0-4).

România U19, victorie cu Irlanda U19, în Turul de Elită

Andrei Borza (43, 75), ambele din pasele lui Alexandru Musi, şi Adrian Mazilu (90), servit de Atanas Trică, au marcat golurile echipei antrenate de Alexandru Pelici. Golul învinşilor a fost înscris de Callum Marshall (58 – penalty), după un fault comis de Borza în careu.

România a avut şi două bare, prin Denis Bujor (45+1) şi Musi (87). Nord-irlandezii au evoluat din minutul 34 în inferioritate, după eliminarea căpitanului Jamie McDonnell.

România a evoluat în formula: David Dincă (căpitan) – David Maftei, Adrian Grigore-Huideş, Răzvan Paşcalău, Amdrei Borza – Alin Boţogan (Vlasti Martinovic, 64), Cătălin Vulturar (David Sala, 85) – Denis Bujor (Adrian Mazilu, 64) – Rareş Pop (Atanas Trică, 77), Rareş Burnete (Eduard Radaslavescu, 85), Alexandru Musi.

Reclamă

În celălalt meci al grupei se înfruntă, tot sâmbătă, Franţa şi Norvegia.

Norvegia, Franţa şi România au câte 3 puncte, iar Irlanda de Nord, niciunul.

Ultimele partide vor avea loc pe 28 martie, România – Franţa şi Norvegia – Irlanda de Nord.

Reclamă 4 / 0/3

Doar câştigătoarele celor 7 grupe din turul de elită vor obţine calificarea la Campionatul European U19 din această vară. Turneul final va avea loc în perioada 3-16 iulie, în Malta.

Eduard Radaslavescu vrea să se califice alături de România U19 la EURO

Eduard Radaslavescu visează să participe din nou la Campionatul European U19. Ar fi primul jucător român care joacă la două turnee finale la această categorie de vârstă.

Eduard Radaslavescu își dorește să bifeze cât mai multe minute în meciurile din Turul de Elită și să contribuie la o nouă calificare la EURO.

Principalul nostru atu este foamea de rezultate!”, a fost mesajul lui Radaslavescu. Tânărul mijlocaș consideră că el și coechipierii săi au valoarea necesară pentru a obține calificarea.

Mă gândesc să mă calific cu echipa, pun după partea personală. E ceva frumos, am participat și anul trecut. E un sentiment unic să reprezinți România la un Campionat European. Abia așteptăm să începem meciurile, suntem încrezători. Ne cunoaștem foarte bine, cu mulți mă știu de când eram mic, de la academie.

Lăsând la o parte Franța, care e cel mai mare nume din grupă, eu zic că fiecare meci e un meci dificil. Noi trebuie să o luăm meci cu meci, să o luăm ușor. Primul meci îl avem cu Norvegia și ne gândim doar la primul meci.

(Reporter: Care e principalul atu al României la acest turneu?) Foamea de rezultate, chiar dacă anul trecut ne-am calificat la EURO și automat vine o presiune în spate. Totuși, dacă ne uităm în spate, România n-a participat de foarte multe ori la Campionatele Europene.

Reclamă

Da, normal, fiecare jucător își dorește să joace cât mai mult. Îmi pare rău că anul trecut n-am jucat toate minutele, dar am încercat să ajut echipa când am intrat. Și acum o să fac la fel, cât o să intru, o să încerc să ajut echipa. Rolul meu e să dau goluri și pase de gol. Important e să ajut cât pot de mult și să avem reușite”, a declarat Eduard Radaslavescu, pentru frf.ro.

Recomandări
  • România U19, victorie cu Irlanda U19
  • Care este situația din grupa de calificare la EURO 2023

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și