Închide meniul

Vladislav Blănuță a devenit eligibil pentru echipa națională a României! Reacția jucătorului de la FCU Craiova

Alex Ioniță Publicat: 11 octombrie 2023, 22:26

Reclamă
Vladislav Blănuță a devenit eligibil pentru echipa națională a României! Reacția jucătorului de la FCU Craiova

Vladislav Blănuță a devenit eligibil pentru echipa națională a României

Vladislav Blănuță / Facebook FCU Craiova

Vladislav Blănuță a devenit eligibil pentru echipa națională a României. Fotbalistul echipei patronate de Adrian Mititelu va putea îmbrăca tricoul selecționatei pregătite de Edi Iordănescu. Jucătorul de 21 de ani a renunțat la echipa națională a Moldovei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul echipei din Bănie a ajuns în lotul formației lui Adrian Mititelu în anul 2022, atunci când a fost inițial împrumutat, iar apoi cumpărat pentru 250.000 de euro, de la formația italiană Pescara. Acum, acesta poatre reprezenta și România în cadrul cometițiilor internaționale.

Vladislav Blănuță a devenit eligibil pentru echipa națională a României. Tânărul atacant este în culmea fericirii

După ce FIFA a aprobat o cerere a Federației Române de Fotbal, cu privire la naturalizarea jucătorului din Republica Moldova, tânărul atacant a devenit eligibil pentru echipa națională a României, dar și pentru regula U21 din Liga 1.

La puțin timp după aflarea veștii, Vladislav Blănuță a oferit o reacție, prin intermediul rețeleleor de socializare, în care a dezvăluit ce înseamnă acest lucru pentru el, dar și pentru viitorul său.

„Sunt și eu fericit pentru decizia de la FIFA. Abia aștept să joc ca U21 în Liga 1. Sper să ajut echipa cu cât mai multe realizări, să facem o figură frumoasă și să ne revenim. Asta îmi doresc, să muncim împreună.

Reclamă

Am fost mult pe gânduri, am vorbit și cu familia, nu a fost o decizie grea. Sper ca România să îmi ofere un viitor mai strălucit.

Sunt de un an și o lună (n.r. la FCU Craiova), am învățat multe chestii. E prima mea experiență la nivel de liga 1. Am învățat multe de la echipă, de la coechipieri.

Am aflat și eu cu câteva minute înainte de antrenament. Am fost binedispus. Suporterilor de la echipă le doresc răbdare. Lucrurile mari nu se fac repede, ci cu greu și cu muncă.

Reclamă 4 / 0/3

La fel și echipei naționale, să aibă răbdare și eu să am perseverența să pot mai mult”. a transmis atacantul de 21 de ani, prin intermediul contului de Facebook al celor de la FCU Craiova.

În momentul de față, jucătorul lui Adrian Mititelu este cotat la suma de 150.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. De când a ajuns în Bănie a reușit să joace în 18 partide, în care a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. Singurele echipe pentru care a mai jucat în cariera sa sunt Rapid (a fost legitimat la juniorii U19 ai echipei), și Pescara, echipă de la care patronul de la FCU Craiova l-a cumpărat definitiv, în schimbul sumei de 250.ooo de euro.

Lotul României pentru dubla cu Belarus şi Andorra

PORTARI

Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 5/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0);

FUNDAȘI

Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 12/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 9/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 21/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 30/2), Andrei Borza (Rapid, 0/0);

MIJLOCAȘI

Reclamă

Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 2/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 48/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 62/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 13/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 11/1), Dennis Man (Parma | Italia, 19/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 27/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 14/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0);

ATACANȚI

Denis Alibec (Muaither | Qatar, 33/4), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 5/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0).

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei Vezi toate știrile
Citește și