Închide meniul

Diogo Costa a scris istorie, după ce a apărat trei penalty-uri în Portugalia – Slovenia! „Eroul” lusitanilor nu se teme de Franţa

Viviana Moraru Publicat: 2 iulie 2024, 8:32

Reclamă
Diogo Costa a scris istorie, după ce a apărat trei penalty-uri în Portugalia – Slovenia! „Eroul lusitanilor nu se teme de Franţa

Diogo Costa a scris istorie, după ce a apărat trei penalty-uri în Portugalia - Slovenia

Diogo Costa/ Profimedia

Diogo Costa a scris istorie, după ce a apărat trei penalty-uri în duelul dintre Portugalia şi Slovenia. Portarul lusitanilor a stabilit un record la Campionatul European din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diogo Costa a calificat-o pe Portugalia în sferturile EURO 2024, cu cele trei lovituri de departajare apărate în faţa Sloveniei. Lusitanii vor avea un duel „de foc” cu Franţa, pentru un loc în semifinale.

Diogo Costa a scris istorie, după ce a apărat trei penalty-uri în Portugalia – Slovenia

Diogo Costa este singurul portar care reuşeşte să apere trei penalty-uri, într-un meci la EURO 2024. Goalkeeper-ul a parat loviturile executate de Ilicic, Balkovec şi Verbic, iar Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes şi Bernardo Silva au executat pentru Portugalia.

După meci, Diogo Costa s-a declarat extrem de fericit pentru faptul că şi-a putut ajuta echipa, mărturisind că şi-a urmărit doar instinctul, atunci când s-a ajuns la loviturile de departajare. Portarul lui Porto a transmis şi un mesaj superb pentru Cristiano Ronaldo.

„A fost un meci foarte strâns, împotriva unei echipe care şi-a dat viaţa pentru a se apăra şi a făcut-o foarte bine. Din punctul meu de vedere, aceste meciuri sunt cele mai dificile, dar mă concentrez doar pe posibilitatea de a fi în avantaj. Sunt foarte fericit că mi-am ajutat echipa şi dedic acest meci familiei mele.

Reclamă
Reclamă 4

Este o motivaţie în plus, munca nu va fi niciodată în zadar, mereu cred în mine. A fost meciul în care am putut să-mi ajut echipa cel mai mult şi doar la asta mă concentrez.

În astfel de meciuri, doar îmi urmez instinctul şi sunt foarte fericit că am putut să ajut. Suntem pregătiţi (n.r. pentru meciul cu Franţa). Mergem să dăm totul.

A fost cel mai bun meci din viaţa mea, în care am putut să ajut cel mai mult. Mi-am urmărit orbeşte instinctul. Facem analize, dar jucătorii se schimbă, aşa că mi-am urmărit doar instinctul.

Reclamă

Toţi facem greşeli, aşa cum am făcut şi eu, şi Cristiano Ronaldo, dar ce e cel mai important e ce facem după. Cristiano e un jucător care munceşte mult, îi înţeleg frustrarea, îşi dedică mult timp, este un exemplu pentru noi iar pentru mine este o onoare că pot juca alături de el”, a declarat Diogo Costa, conform abola.pt.

Anunţul radical făcut de Cristiano Ronaldo după ce a plâns în hohote la EURO 2024, în timpul meciului Portugalia – Slovenia

Anunţul radical făcut de Cristiano Ronaldo după ce a plâns în hohote la EURO 2024, în timpul meciului Portugalia – Slovenia a venit la finalul partidei care i-a adus pe lusitani în sferturile de finală ale competiţiei. El susţine că acesta este ultimul EURO al carierei.

Diego Costa a fost eroul portughezilor, el apărând trei lovituri de departajare. Situaţia putea însă să fie alta. În prima repriză a prelungirilor, Cristiano a ratat un penalty şi s-a prăbuşit emoţional. A plâns până când a început a doua repriză, fiind cu greu calmat de coechipieri.

„Acesta este ultimul meu EURO, evident. Dar nu am fost emoţionat din cauza asta. Am fost emoţionat datorită entuziasmului. Mi-a părut rău pentru fani. Totdeauna am dat totul pentru acest tricou. Voi face asta mereu. Trebuie să îţi asumi responsabilitatea”, a spus starul de 39 de ani.

Dacă Oblak i-a parat penalty-ul în timpul meciului, la loviturile de departajare, Ronaldo a executat în plasa laterală, fără şanse pentru portarul lui Atletico. Acesta a fost învins şi de Bruno Fernandes şi Bernardo Silva. Diego Costa a devenit primul portar care apără 3 penalty-uri la un EURO şi lusitanii vor da peste Franţa în sferturile de finală.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
8:50

Reacţia lui Edi Iordănescu imediat după ce fanii veniţi la Mogoşoaia i-au cerut să nu plece de pe banca naţionalei!

8:12

Gigi Becali l-a făcut praf pe Florin Niţă: „Șutul ăla îl apăram și eu. Nu mai spuneți că ne-a salvat. Să spunem adevărul”

7:42

Nicolae Stanciu, discurs de căpitan, în faţa fanilor veniţi noaptea la Mogoşoaia: „Aţi fost primul jucător al naţionalei”

7:30

VIDEO500 de fani au cântat imnul României, târziu în noapte, alături de jucători. Discursul copleşitor al lui Edi Iordănescu

23:10 3 iul.

Victor Piţurcă e sigur: „Drăguşin e cel mai bun jucător!” Despre viitorul lui Edi Iordănescu: „Peste tot a stat puţin!”

23:05 3 iul.

Vlad-Ştefan Mihalache, aur la Campionatele Europene de înot pentru juniori! Rebecca Diaconescu a cucerit o medalie de argint

1 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 5 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 6 FotoEa e românca ce este căsătorită cu un star din naţionala Olandei. Doina este de o frumuseţe uimitoare
Citește și