Închide meniul

Arabia Saudită, singura candidată pentru Cupa Mondială din 2034. Ce țară s-a retras din cursă

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 31 octombrie 2023, 19:38

Arabia Saudită, singura candidată pentru Cupa Mondială din 2034. Ce țară s-a retras din cursă

Arabia Saudită, singura candidată pentru Cupa Mondială din 2034

Ultima ediție a Cupei Mondiale a fost câștigată de Argentina / Profimedia

Arabia Saudită a rămas singura candidată în cursa pentru Cupa Mondială din 2034! Saudiții se luptau, până în momentul de față, cu un alt stat, pentru organizarea turneului final, însă țara respectivă și-a anunțat, în mod oficial, retragerea din această „întrecere”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este vorba despre Australia, țară a cărei Federații a anunțat faptul că nu mai dorește să organizeze turneul final din anul respectiv. Astfel, având în vedere faptul că de pe data de 31 octombrie FIFA nu mai primește cereri pentru candidaturi, Arabia Saudită are „cale liberă” la organizarea celei mai importante competiții între echipele naționale.

Arabia Saudită, singura candidată pentru Cupa Mondială din 2034. Anunțul oficialilor din Australia

Recent, oficialii de la conducerea fotbalului din Australia au anunțat faptul că țara lor și-a retras candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034.  Aceștia au anunțat faptul că Australia nu ar putea să organizeze competiția, din cauza anumitor factori, care nu au fost menționați însă în comunicatul respectiv.

„Luând în considerare toţi factorii, am ajuns concluzia să nu facem acest lucru pentru competiţia din 2034. Football Australia are ambiţia să aducă mai multe turnee majore în ţara noastră. Credem că suntem într-o poziţie puternică pentru a găzdui Cupa feminină a Asiei în 2026 şi apoi vom primi cele mai mari echipe din lumea fotbalului pentru Cupa Mondială a Cluburilor FIFA din 2029”, a precizat Federaţia australiană într-un comunicat.

În ultima perioadă, fotbalul din Arabia Saudită s-a dezvoltat într-un ritm senzațional. Mari vedete ale fotbalului internațional au renunțat la campionatele puternice din Europa și au dat curs ofertelor primite din țara arabă. Acum, șeicii sunt gata să dea o nouă lovitură, prin organizarea celui mai important turneu final, la nivelul echipelor naționale.

Reclamă

Nicolae Stanciu, gol superb în Arabia Saudită

Înainte de golul marcat de Stanciu, echipa pregătită de Cosmin Contra era condusă cu scorul de 0-1, de către cei de la Al-Khaleej, formație care este antrenată de Pedro Emanuel, un portughez care a pregătit, de-a lungul anilor, mai multe formații din campionatul saudit.

În minutul 33 al partidei dintre Damac și Al-Khaleej, Nicolae Stanciu a executat o lovitură liberă, de la marginea careului advers. Acesta a trimis balonul direct în poarta apărată de Marwan Al-Haidari, care a nu a reușit să respingă balonul șutat de mijlocașul echipei naționale.

După reușită, oficialii celor de la Damac au reacționat, prin intermediul rețelelor de socializare și i-au oferit o nouă poreclă jucătorului ajuns la 30 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

„Primul gol al partidei! Marcat de cavalerul din sud, Stanciu!”, au notat reprezentanții formației saudite.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 Vezi toate știrile
Citește și