Închide meniul

Care a fost cauza oficială a morţii lui Pele. Cum arată comunicatul spitalului în care a fost internat jucătorul de legendă al Braziliei

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 decembrie 2022, 12:05 / Actualizat: 30 decembrie 2022, 13:25

Care a fost cauza oficială a morţii lui Pele. Cum arată comunicatul spitalului în care a fost internat jucătorul de legendă al Braziliei

Care a fost cauza oficială a morţii lui Pele

Pele a murit la 82 de ani / DPA Images / Patrick Seeger via Hepta

S-a aflat care a fost cauza oficială a morţii lui Pele. Legenda fotbalului mondial a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani. Era internat în spital încă de pe 29 noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Medicii care l-au tratat pe Pele au transmis că mai multe organe i-au cedat aseară şi nu au mai putut face nimic. Singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială era grav bolnav. Suferea de cancer la colon, iar starea sa de sănătate se înrăutăţise în această lună.

Care a fost cauza oficială a morţii lui Pele

Confirmăm, cu regret, decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele, care a murit după ce mai multe organe i-au cedat, din cauza avansării cancerului de colon și a celorlalte afecțiuni medicale de care suferea.

Suntem alături de familia îndurerată și de toți cei care suferă din cauza pierderii Regelui Fotbalului”, a fost comunicatul emis de spitalul în care a fost internat Pele, potrivit Corriere dello Sport.

Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani și a îndoliat întreaga lume a fotbalului. Brazilianul a fost considerat de mulți cel mai mare jucător din istoria „sportului rege”. Legendarul atacant a decedat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo. Fusese diagnosticat cu cancer în 2021. Şi fratele său a fost răpus de aceeaşi boală, în urmă cu doi ani.

Reclamă

La scurt timp după ce s-a confirmat decesul marelui Pele, una din fiicele acestuia, Kelly Nascimento a postat o imagine cutremurătoare în care toţi membri familiei au mâinile în jurul legendarului fotbalist brazilian.

Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele, postând şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

Eric de Oliveira: „Toată Brazilia e în doliu!”

Străinul cu cele mai multe goluri marcate în Liga 1 a dezvăluit cât de mare este pierderea pentru fotbalul mondial. Brazilianul Eric de Oliveira e convins că Pele a fost cel mai bun jucător din istorie.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru noi a fost zeul fotbalului, asta a însemnat! Omul care a jucat de foarte tânăr, a făcut istorie. Noi, în Brazilia, creştem învăţând toată istoria lui. E o onoare că suntem brazilieni şi că fotbalul e atât de cunoscut datorită lui.

Brazilia pierde un om extraordinar, un fotbalist extraordinar. Lumea pierde cel mai bun jucător din istorie. Toată Brazilia e acum în doliu. Dumnezeu să-l ierte! Noi avem doar cuvinte de mulţumire pentru tot ce a făcut el„, a declarat Eric de Oliveira în exclusivitate pentru Antena Sport.

Când va fi înmormântat Pele

Preşedintele Braziliei a decretat trei zile de doliu naţional. Jair Bolsonaro a făcut anunţul la scurt timp după moartea legendarului fotbalist Pele, printr-un decret publicat în Monitorul Oficial.

Doliu oficial este decretat în toată ţara (…), în semn de respect după moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pelé”, se arată în acest decret, anunţă news.ro.

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani. Clubul Santos a anunţat că trupul neînsufleţit al marelui Pele va fi depus luni la stadionul Urbano Caldeira, de unde brazilianul a încântat lumea, iar marţi vor avea loc funeraliile.

Trupul lui Pele va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo la Santos, luni, 2 ianuarie, şi va fi depus pe teren, la stadionul echipei Santos, pentru ca toţi cei caare vor să îşi ia rămas bun de la regele fotbalului să o poată face.

Marţi dimineaţă, la ora locală 10.00, va porni cortegiul funerar de la stadion, va trece prin faţa casei în care locuieşte mama lui Pele, Celeste, în vârstă de 100 de ani, iar apoi va ajunge la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde va avea loc înmormântarea. La înmormântare va fi prezentă doar familia lui Pele.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” 22:23 Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene 22:14 LIVE VIDEOHull City – Ipswich se joacă ACUM în AntenaPLAY! Blackburn – Coventry 0-0. Spectacol în Championship 22:11 VIDEOBenfica – Braga 3-1 a fost în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 21:56 VIDEODiscurs desprins din filme, în engleză, al lui Adrian Mititelu Jr, în vestiar, la o săptămână după supradoza de pastile 21:45 FCSB – Farul 2-1! Roş-albaştrii, noii campioni ai Ligii 1! Nebunie pe Arena Naţională! Primul titlu pentru FCSB, după nouă ani 21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă seria fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor Vezi toate știrile
Citește și