Închide meniul

Cine este Mateo Retegui, argentinianul care a marcat la debutul în naţionala Italiei

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 24 martie 2023, 14:47

Cine este Mateo Retegui, argentinianul care a marcat la debutul în naţionala Italiei

Cine este Mateo Retegui, argentinianul care a marcat la debutul în naţionala Italiei

Mateo Retegui, în timpul meciului dintre Italia şi Anglia/ Profimedia

Cine este Mateo Retegui, argentinianul care a marcat la debutul în naţionala Italiei. Mateo Retegui este un atacant de 23 de ani, care deşi s-a născut în Argentina şi evoluează în aceeaşi ţară, evoluează pentru naţionala Italiei. Acesta a debutat în ultima partidă a Squadrei Azzura, înfrângerea cu Anglia, scor 1-2, de pe teren propriu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mateo Retegui evoluează la Tigre, în prima ligă din Argentina, sub formă de împrumut de la Boca Juniors. Atacantul este cotat la 8 milioane de euro, pe site-urile de specialitate.

Cine este Mateo Retegui, argentinianul care a marcat la debutul în naţionala Italiei

Mateo Retegui s-a născut în Argentina, însă a ales să reprezinte Italia, bunica sa fiind italiancă. Dacă atacantul nu a avut loc în naţionala lui Lionel Scaloni, Roberto Mancini a ales să-l convoace pentru primele meciuri ale Italiei din preliminariile EURO 2024.

Selecţionerul campioanei europene l-a titularizat pe Retegui în partida „de foc” cu Anglia, iar atacantul nu a dezamăgit. Acesta a marcat în minutul 56, când englezii deja aveau avantaj de 2-0.

Cu golul înscris în poarta Angliei, Mateo Retegui a devenit primul jucător din istoria echipelor naţionale care reuşeşte să marcheze la primul meci al său la naţională, din postura de fotbalist care evoluează înafara Europei.

Reclamă

După meci, Roberto Mancini a declarat că Mateo Retegui se află de puţin timp în anturajul echipei naţionale a Italiei, şi i-a fost destul de greu să facă faţă defensivei Angliei, nefiind obi;nuit cu fotbalul european.

„Este un băiat tânăr, este aici de 3-4 zile şi nu ştie nimic despre fotbalul european. În prima repriză a suferit, nu este uşor să joci împotriva defensivei engleze, şi de asemenea coechipierii nu l-au ajutat prea mult. În a doua repriză, s-a mişcat mult mai bine şi a reuşit să şi marcheze”, a declarat Roberto Mancini, conform presei din Italia.

Până să fie convocat la naţionala Italiei, Mateo Retegui a evoluat pentru echipele naţionale de tineret ale Argentinei. Este de menţionat, totodată, că atacantul născut în Argentina este cel de-al 100-lea jucător pe care Roberto Mancini îl debutează la echipa naţională.

Reclamă 4 / 0/3

Lotul Italiei pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2024

Roberto Mancini a anunțat lotul final al Italiei pentru meciurile cu Anglia și Malta! Selecționerul Squadrei Azzurra nu l-a convocat pe Andrea Compagno, atacantul celor de la FCSB.

Portari: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint Germain), Wladimiro Falcone (Lecce), Alex Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lazio);

Fundași: Francesco Acerbi (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Alessandro Buongiorno (Torino), Matteo Darmian (Inter), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter), Alessio Romagnoli (Lazio), Giorgio Scalvini (Atalanta), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta);

Mijlocași: Nicolò Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Davide Frattesi (Sassuolo), Jorginho (Arsenal), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Monza), Sandro Tonali (Milan), Marco Verratti (Paris Saint Germain);

Atacanți: Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Chiesa (Juventus), Wilfried Gnonto (Leeds United), Vincenzo Grifo (Friburgo), Simone Pafundi (Udinese), Matteo Politano (Napoli), Mateo Retegui (Club Atletico Tigre), Gianluca Scamacca (West Ham United).

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și