Închide meniul

Dinamo Kiev a plecat în turneul „pentru pace”! Mircea Lucescu a dezvăluit de ce au picat meciurile de lux cu Barcelona și Real Madrid: „UEFA le-a interzis!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 aprilie 2022, 15:30

Dinamo Kiev a plecat în turneul „pentru pace! Mircea Lucescu a dezvăluit de ce au picat meciurile de lux cu Barcelona și Real Madrid: „UEFA le-a interzis!

Mircea Lucescu a plecat în turneul "pentru pace" alături de Dinamo Kiev

Profimedia

Mircea Lucescu a vorbit despre programul lui Dinamo Kiev din turneul caritabil din această lună, în cadrul căruia va juca și cu FCSB. Antrenorul român a dezvăluit că formația ucraineană nu va disputa partide cu Barcelona și Real Madrid din cauza restricțiilor impuse de UEFA după încercarea celor două echipe de a forma Superliga Europeană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu și jucătorii lui Dinamo Kiev au plecat astăzi în Varșovia, unde vor disputa primul meci din turneul caritabil pentru susținerea poporului ucrainean. Primul adversar va fi Legia Varșovia, apoi vor urma meciurile cu Galatasaray și FCSB.

Mircea Lucescu, pregătit pentru turneul „pentru pace” al lui Dinamo Kiev. Ce a spus la plecarea către Varșovia

„Il Luce” a spus ce așteptări are de la turneul „pentru pace”, organizat pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Tehnicianul lui Dinamo Kiev a dezvăluit că meciurile cu Barcelona și Real Madrid au picat.

Cei doi granzi din Spania au primit interdicție din partea UEFA după ce au încercat să creeze Superliga Europeană, împreună cu alte cluburi de top.

„Mă simt mai bine. Dacă sunt aici, înseamnă că sunt bine. Am avut niște probleme după Covid, dar acum sunt mai bine. Începe un turneu de promovare a imaginii clubului și a fotbalului ucrainean, cu scopul de a atrage atenția asupra a ceea ce încă se întâmplă în Ucraina.

Reclamă

Sigur, sunt niște meciuri umanitare. Nu este atât de important ce se va obține din punct de vedere financiar din aceste meciuri, ci imaginea în general pe care o vom avea și sentimentele suporterilor care vor veni la stadion față de ucraineni. Se vor strânge fonduri pentru copii, pentru refugiați.

E foarte dificil, dar jucătorii (n.r. – de la Dinamo Kiev) sunt profesioniști. Ei totuși au avut o șansă. Și-au adus familia cu ei, s-au stabilit în București și se antrenează la Snagov. Într-o astfel de situație nu te mai gândești la condiții (n.r. – de la baza din Snagov). Te gândeși la siguranță și la posibilitate de a continua activitatea. Totul depinde de ce se va întâmpla dincolo (n.r. – în Ucraina).

„Il Luce” a dezvăluit de ce au picat meciurile de lux cu Barcelona și Real Madrid

Deocamdată ne organizăm de la zi la zi, de la meci la meci, de la antrenament la antrenament. Acum plecăm la Varșovia, jucăm marți, iar miercuri plecăm la Istanbul și jucăm cu Galatasaray, apoi revenim în România pentru meciul cu FCSB.

Reclamă 4 / 0/3

Se pare că Barcelona și Real Madrid nu pot juca meciuri amicale din cauza restricțiilor impuse de UEFA legate de Superliga Europei. Noi am făcut demersuri ca să jucămn astfel de meciuri. E altceva să joci pe stadioane cu 100.000 de spectatori în țări cu potențial financiar net superior țărilor din Est… în orice caz, ajutorul trebuie să vină din partea aia (n.r. – din vestul Europei).”, a spus Mircea Lucescu, la plecarea către Varșovia.

FCSB – Dinamo Kiev, amical de lux pe stadionul Arcul de Triumf!

Campionatul din Ucraina a fost întrerupt din cauza războiului, iar echipa lui Mircea Lucescu va dona toți banii câștigați în urma partidelor din turneu către poporul din țara vecină.

Jucătorii lui Dinamo Kiev se antrenează de la începutul lunii la Snagov, unde s-au reunit sub comanda lui „Il Luce”.

FCSB și Dinamo Kiev vor disputa un meci amical pe data de 20 aprilie, pe stadionul Arcul de Triumf. Întâlnirea respectivă va marca o premieră: primul meci al FCSB-ului disputat pe noua arenă de 8.000 de locuri.

În cadrul turneului caritabil din aprilie, Dinamo Kiev va mai juca împotriva următoarelor echipe: Legia Varșovia (12 aprilie), Galatasaray (14 aprilie), Borussia Dortmund (26 aprilie) și Dinamo Zagreb (28 aprilie).

FCSB și-ar dori să își dispute și meciurile din Liga 1 pe stadionul „Arcul de Triumf”. Clubul lui Gigi Becali are nevoie de acordul ministrului Sportului, Eduard Novak, pentru a intra pe arena destinată meciurilor de rugby ale naționalei României.

 

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:55 LIVE TEXTFarul – Rapid 0-0. Gol anulat pentru Louis Munteanu. Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-1 este acum în AntenaPLAY. Echipa lui Răzvan Lucescu a egalat dramatic, în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și