Închide meniul

Endrick, convocat la naţionala Braziliei la doar 17 ani! Real Madrid a plătit deja peste 70 de milioane de euro în schimbul lui

Viviana Moraru Publicat: 7 noiembrie 2023, 9:30

Reclamă
Endrick, convocat la naţionala Braziliei la doar 17 ani! Real Madrid a plătit deja peste 70 de milioane de euro în schimbul lui

Endrick, convocat la naţionala Braziliei la doar 17 ani

Endrick, în timpul unui meci la Palmeiras/ Profimedia

Endrick a fost convocat la naţionala Braziliei la doar 17 ani. Puştiul minune este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului brazilian, iar Real Madrid a plătit deja peste 70 de milioane de euro în schimbul lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Endrick va ajunge la Rea Madrid în vară, după ce va împlini vârsta de 18 ani. Până atunci, acesta evoluează la Palmeiras.

Endrick, convocat la naţionala Braziliei la doar 17 ani

Endrick va avea ocazia de a-şi face debutul internaţional în meciurile de calificare pentru Cupa Mondială FIFA 2026, în Columbia, pe 16 noiembrie, şi împotriva Argentinei, pe stadionul Maracana din Rio, pe 21 noiembrie.

Selecţionerul Braziliei, Fernando Diniz, are mare încredere în Endrick, fiind de părere că acesta nu va simţi presiune pentru faptul că a fost convocat la doar 17 ani.

„Are potenţialul de a fi un mare talent. Această convocare nu este o presiune în plus, ci o recompensă şi, de asemenea, un mod de a privi spre viitor”, a declarat antrenorul Fernando Diniz într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.

Reclamă

Endrick, pentru care Real a plătit 72 de milioane de euro, potrivit presei braziliene, a marcat trei goluri în ultimele două meciuri de campionat pentru Palmeiras.

De asemenea, puştiul minune de la Palmeiras a devenit cel mai tânăr jucător convocat la naţionala Braziliei, din ultimii 30 de ani. Concret, acesta a egalat performanţa lui Ronaldo Nazario, care de asemenea a bifat prima selecţie la vârsta de 17 ani, pentru un meci din preliminariile Campionatului Mondial din 1994.

Endrick a dezvăluit de ce a semnat cu Real Madrid

Endrick a oferit primele reacţii după ce a reuşit tranferul vieţii şi a dezvăluit de ce a semnat cu Real Madrid. Brazilianul în vârstă de 17 ani nu va putea îmbrăca tricoul galacticilor până când nu va deveni major.

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt foarte fericit. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, dar vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Încă nu am câștigat nimic. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce se întâmplă în prezent. Din 2024, când voi merge la Real Madrid, sper să am evoluții bune. În acest moment sunt la Palmeira şi îi voi susţine de la distanţă.

Vinicius, care este prietenul meu, sper să aibă un sezon foarte bun. La fel și Eder Militao şi Rodrygo. Sper ca Real să câștige Champions League, campionatul și Supercupa.

(Reporter: De ce ai ales Real Madrid?) Real Madrid este o echipă foarte mare, iar Vini (n.r. Vinicius) mi-a trimis multe mesaje şi m-a ajutat foarte mult. Cristiano Ronaldo este idolul meu, de când juca pentru Real Madrid. De aceea am ales-o pe Real Madrid și cred că este alegerea corectă. Dumnezeu m-a îndrumat mereu să iau deciziile cele mai bune.

Vinicius mi-a oferit mai multe sfaturi, dar nu vreau să le dezvălui. Nu doar despre fotbal, ci și despre viață, despre viitorul meu. Este prietenul meu și cred că această prietenie va rezista foarte mulți ani. Sper să colaborez foarte bine cu el pe teren și să înscriem goluri. Da, am vorbit şi cu Ancelotti și cu jucătorii brazilieni de la Real Madrid, dar trebuie să fiu cu picioarele pe pământ şi umil„, a declarat Endrick pentru marca.com.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament Vezi toate știrile
Citește și