Închide meniul

Jaouen Hadjam, scos din lotul lui Nantes din cauza Ramadanului. Explicaţiile antrenorului semifinalistei din Cupa Franţei

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 aprilie 2023, 19:03

Jaouen Hadjam, scos din lotul lui Nantes din cauza Ramadanului. Explicaţiile antrenorului semifinalistei din Cupa Franţei

Jaouen Hadjam, scos din lotul lui Nantes din cauza Ramadanului

Jaouen Hadjam, în timpul unui meci / Profimediaimages

  • Nantes – Olympique Lyon, miercuri, 22:10, LIVE VIDEO în AntenaPLAY
  • Jaouen Hadjam, lăsat în afara lotului din cauza Ramadanului

Jaouen Hadjam a fost scos din lotul lui Nantes din cauza Ramadanului. Fundaşul de 20 de ani, de origine musulmană, a refuzat să se oprească din a ţine post „negru”. A fost motivul pentru care antrenorului semifinalistei din Cupa Franţei a decis să nu se mai bazeze pe el.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antoine Kombouare a şi explicat de ce a luat această decizie controversată. A ţinut să insiste că se va baza numai pe jucătorii care mănâncă şi beau apă înaintea meciurilor. A precizat însă, în faţa jurnaliştilor, că nu l-a pedepsit pe tânărul fotbalist.

Jaouen Hadjam, scos din lotul lui Nantes din cauza Ramadanului

Hadjam a ajuns la Nantes în luna ianuarie. A fost transferat de la Paris FC şi a jucat deja în 9 partide. Nici nu a vrut să audă să renunţe la a ţine Ramadanul.

Reclamă

Jaouen? Nu există controverse. Este alegerea lui și o respect. Aceasta nu este o pedeapsă, dar am un cadru. În timpul săptămânii, nu există probleme cu jucătorii care postesc. Sunt gata să-i susțin dacă este nevoie. Știm că nu este o perioadă ușoară.

Dar în ziua meciului, nu ar trebui să postești. Iar cei care postesc nu sunt în echipă. Nu vreau să se rănească„, a declarat antrenorul Antoine Kombouare, potrivit dailymail.co.uk.

Reclamă

Jaouen Hadjam va rata astfel meciul Nantes – Olympique Lyon, din semifinalele Cupei Franţei. Acesta va putea fi urmărit miercuri, de la ora 22:10, LIVE în AntenaPLAY. Cea de-a doua semifinală este Annecy – Toulouse, joi, de la ora 21:45.

Federaţia franceză nu acceptă pauzele, în timpul meciurilor, pe durata Ramadanului

Franţa, spre deosebire de Anglia, nu autorizează pauze în timpul meciurilor pentru a le permite jucătorilor musulmani dezlegarea de post zilnică în timpul Ramadanului, relatează Le Figaro.

Într-un mail trimis arbitrilor, Comisia Federală a Arbitrilor din Franţa a precizat că, în baza principiului neutralităţii fotbalului, nu se va accepta să existe pauze la meciuri pentru dezlegarea de post. Luna Ramadanului a început la 22 martie şi se va încheia la 21 aprilie.

Reclamă 4 / 0/3

În Anglia, conducătorii arbitrajului le-au cerut oficialilor de meci din Premier League să suspende jocurile pentru a le permite jucătorilor musulmani să întrerupă postul în timpul Ramadanului.

Atacantul echipei Liverpool, Mohamed Salah, mijlocaşul formaţiei Chelsea, N’Golo Kanté, sau jucătorul de la Manchester City, Riyad Mahrez, se numără printre fotbaliştii care ar trebui să se abţină de la mâncare şi băutură în timpul zilei.

Un meci dintre Leicester City şi Crystal Palace a fost întrerupt în 2021 de arbitrul Graham Scott, după o jumătate de oră de joc pentru ca francezul Wesley Fofana şi internaţionalul senegalez Cheikhou Kouyaté să-şi poată întrerupe postul după apusul soarelui.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:50 LIVE VIDEOEliza Samara – Wang Yidi (ACUM, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
PSG - Nice 3-1
AntenaPLAY • 13 mart., 23:50
PSG a eliminat-o pe Nice şi s-a calificat în semifinalele Cupei Franţei, live în AntenaPLAY! Tabloul complet
Ladislau Boloni a "spart gheaţa" în Franţa | Metz, prima victorie după trei luni
Ligue 1 • 3 mart., 18:44
Ladislau Boloni a „spart gheaţa” în Franţa! Metz, prima victorie după trei luni
Le Puy F.43 Auvergne - Rennes 1-3, în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 29 feb., 23:45
Le Puy F.43 Auvergne – Rennes 1-3, în AntenaPLAY. Spectacol în sferturile Cupei Franţei
Kylian Mbappe a primit verdictul medicilor după faultul „de închisoare” din PSG - Brest 3-1
AntenaPLAY • 9 feb., 13:46
Kylian Mbappe a primit verdictul medicilor după faultul „de închisoare” din PSG – Brest 3-1. Meciul a fost în live AntenaPLAY
S-au tras la sorți sferturile Cupei Franței
AntenaPLAY • 9 feb., 11:10
S-au tras la sorți sferturile Cupei Franței. PSG – Nice este cel mai tare duel! Competiția se vede în AntenaPLAY