Închide meniul

Jurgen Klopp, discurs fabulos după ce Liverpool a câștigat Cupa Ligii: „Nu voi uita această seară niciodată”

Alex Masgras Publicat: 26 februarie 2024, 9:44

Reclamă
Jurgen Klopp, discurs fabulos după ce Liverpool a câștigat Cupa Ligii: „Nu voi uita această seară niciodată

Jurgen Klopp, discurs fabulos după ce Liverpool a câștigat Cupa Ligii: "Nu voi uita această seară niciodată"

Jurgen Klopp sărbătorește câștigarea Cupei Ligii Angliei alături de jucătorii lui Liverpool / Profimedia

Jurgen Klopp a avut un discurs fabulos după ce Liverpool a câștigat Cupa Ligii. Cormoranii s-au impus cu 1-0 după 120 de minute în finala de pe Wembley cu Chelsea. Virgil Van Dijk a fost eroul formației de pe Anfield, care a marcat golul victoriei cu o lovitură de cap dintr-un corner în minutul 118.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Liverpool a ajuns la 10 trofee în Cupa Ligii Angliei, fiind și singura echipă care ajunge la acest număr. Mai mult, acesta este al optulea trofeu pe care Jurgen Klopp îl cucerește alături de echipa pe care o antrenează din octombrie 2015.

Jurgen Klopp, discurs fabulos după ce Liverpool a câștigat Cupa Ligii: „Nu voi uita această seară niciodată”

Liverpool a avut mari probleme de lot înaintea finalei de pe Wembley, iar antrenorul german s-a bazat pe foarte mulți jucători tineri în ultimul act cu Chelsea. Tocmai din acest motiv, Klopp a recunoscut că acest trofeu va avea mereu un loc special în inima sa, mai ales că în Angliei se spune că nu poți câștiga trofee cu jucători tineri:

„Nu îmi pasă de moștenirea mea. Nu sunt aici să creez una. Sunt antrenorul unui club de fotbal și am o treabă de făcut. Nimic din ce s-a întâmplat în ultimii opt ani și jumătate nu s-ar fi întâmplat… e irepetabil. Nu ai fi putut face asta la alt club. A fost totul făcut pentru această combinație și e fantastic. Am învățat cu toții atât de multe lucruri în această perioadă. Nu e o problemă dacă pleacă antrenorul. Ar fi o problemă dacă pleacă acești oameni, suporterii noștri. Atâta timp cât ei sunt aici, Liverpool Football Club va fi bine și asta e cel mai important.

Haideți, a fost special. Ați văzut meciul, circumstanțele. Am avut probleme înainte de meci, au devenit și mai mari în timpul meciului. Și după ce am trecut prin toate astea, vedeai jucătorii obosiți. Nu știu cine va juca miercuri, dar această seară nu o voi uita niciodată. Dacă ceilalți nu văd lucrurile la fel, nu e o problemă. Pentru mine e o amintire pe care o voi păstra întotdeauna.

Reclamă

Mi s-a spus că este o vorbă în Anglia care spune că nu câștigi trofee cu tineri. Din cei peste 20 de ani în care am antrenat, acesta este trofeul cel mai special pe care l-am câștigat. Este excepțional”, a declarat Jurgen Klopp, potrivit liverpoolfc.com.

Liverpool a câştigat Carabao Cup, după o finală dramatică cu Chelsea

Jurgen Klopp a fost nevoit să improvizeze mult la acest meci, într-un moment în care „cormoranii”  au nouă jucători accidentaţi. Liverpool nu s-a bazat nici pe egipteanul Salah, care nu a fost utilzat nici în meciul cu Luton Town.

Meciul de pe Wembley a fost echilibrat, ambele formaţii căutând golul. În minutul 24 Moises Caicedo (Chelsea) l-a accidentat pe Ryan Gravenberch, ar Klopp a fost nevoit să îl înlocuiască pe olandez cu Joe Gomez. Liverpool a avut o bară, în minutul 40, prin Cody Gakpo, din pasa lui Andy Robertson şi la pauză s-a intrat cu scor alb. În partea secundă, Andy Robertson a executat o lovitură liberă punându-i mingea perfect lui Virgil van Dijk, iar acesta a înscris cu o lovitură de cap.

Reclamă 4 / 0/3

După verificarea VAR, golul a fost anulat pentru o poziţia de ofsaid la Wataru Endo. Londonezii au trimis şi ei în bară, prin Conor Gallagher, în minutul 76 şi partida a intrat în prelungiri. Liverpool a dat lovitura în minutul 118, când Virgil van Dijk a marcat la o lovitură liberă şi a adus trofeul echipei lui Jurgen Klopp.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:43 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Ioana Sîngeorzan joacă ACUM, live în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 16:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar Vezi toate știrile
Citește și