Închide meniul

Lionel Messi a câștigat premiul „FIFA The Best 2023”! Starul argentinian i-a devansat pe Karim Benzema și Kylian Mbappe

Viviana Moraru Publicat: 27 februarie 2023, 23:40

Lionel Messi a câștigat premiul „FIFA The Best 2023! Starul argentinian i-a devansat pe Karim Benzema și Kylian Mbappe

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al anului, la gala "FIFA The Best 2023"

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al anului, la gala "FIFA The Best 2023" / Profimedia

  • Lionel Messi a câștigat premiul „FIFA The Best”

Lionel Messi a câștigat premiul „FIFA The Best 2023”, după o ceremonie care s-a desfășurat la Paris! Starul argentinian s-a clasat peste coechipierul de la PSG, anume Kylian Mbappe, cât și peste rivalul de la Real Madrid, Karim Benzema.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a câștigat în 2022 singurul trofeu care îi lipsea din palmares, anume Campionatul Mondial. La turneul final din Qatar, starul argentinian a fost desemnat jucătorul turneului, fiind cel mai important fotbalist din lotul „pumelor” la succesul istoric.

Lionel Messi a câștigat premiul „FIFA The Best 2023”

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător din 2022, după ce a cucerit trofeul FIFA The Best Men’s Player, acesta fiind cel mai așteptat moment din gala desfășurată la Paris.

Reclamă

Messi s-a clasat pe podium și la ediția precedentă, atunci când Robert Lewandowski a cucerit râvnitul trofeu.

Totodată, starul argentinian și-a trecut în cont al doilea trofeu FIFA The Best, după cel cucerit în 2019, pe vremea când evolua la Barcelona. După premiul din această seară, starul argentinian i-a egalat pe Robert Lewandowski și Cristiano Ronaldo, aceștia având deja în palmares două trofee pentru cel mai bun jucător.

Reclamă

Câștigătorul a fost desemnat după ce totul s-a votat în cadrul unui juriu, format din antrenori, jucători și jurnaliști, din cadrul naționalelor afiliate FIFA.

Kylian Mbappe a fost aproape să-și adjudece trofeul, însă se pare că cele trei goluri marcate în finala Campionatului Mondial nu au cântărit decisiv. De cealaltă parte, Karim Benzema se poate consola doar cu faptul că în 2022 a cucerit Balonul de Aur, după un sezon fantastic cu Real Madrid.

Gala premiilor FIFA se organizează din 2016. În primul an, câștigător la categoria FIFA The Best Men’s Player a fost Cristiano Ronaldo, portughezul reușind să mai câștige trofeul în anul următor. În 2018, Luka Modric s-a clasat pe primul loc, iar în 2019, Lionel Messi. Următorii doi ani au fost ai lui Robert Lewandowski, la momentul respectiv fiind jucătorul lui Bayern.

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi şi Kylian Mbappe, formă de vis

Lionel Messi a ajuns la borna 700 goluri marcate pentru echipele de club, Barcelona şi PSG. Starul campioanei Franţei a ţinut să puncteze momentul pe Instagram, iar, într-una din poze apare alături de Kylian Mbappe.

Golul marcat pe Velodrome, în Olympique Marseille – PSG 0-3, a fost cel cu numărul 28 pentru parizieni. Restul de 672 de reuşite au venit în tricoul Barcelonei. În derby-ul de duminică, Messi i-a oferit şi două assist-uri senzaţionale lui Mbappe.

Astfel că imaginea postată pe Instagram, cu cei doi îmbrăţişaţi, nu mai miră pe nimeni, dacă ţinem cont de informaţiile conform cărora relaţiile dintre cei doi au fost reci, după finala CM 2022, câştigată de Argentina în faţa Franţei.

Poza a adunat 5,7 milioane de aprecieri, asta dacă ţinem cont că a fost o seară memorabilă şi pentru Kylian, care, la doar 24 de ani, a marcat 200 de goluri pentru PSG, egalându-l pe golgheterul all-time, Edinson Cavani.

Revenind la Lionel Messi, el a ajuns la 700 de goluri înscrise, în 453 de meciuri, trecându-şi în cont 48 de hat-trick-uri, 52 de lovituri libere, 84 de penalty-uri, 75 de goluri din afara careului, 92 de goluri cu piciorul drept, 24 de reuşite cu capul, 581 din interiorul careului, 190 de duble şi 489 de goluri din interiorul careului, din acţiune.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
La Liga • 23 mart., 14:31
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Adevăratul motiv pentru care starul lui PSG a amânat momentul