Închide meniul

Cât de departe este Lionel Messi de a deveni cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Alex Ioniță Publicat: 7 august 2023, 11:46 / Actualizat: 8 noiembrie 2023, 16:48

Reclamă
Cât de departe este Lionel Messi de a deveni cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Lionel Messi, luptă câncenă cu Cristiano Ronaldo

Colaj Cristiano Ronaldo și Lionel Messi / Hepta

Cât de departe este Lionel Messi de a deveni cel mai bun marcator din istoria fotbalului. Fotbalistul celor de la Inter Miami se luptă din nou cu starul celor de la Al-Nassr pentru titlul de golgheter all-time din fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au ales să își continue carierele în afara Europei. Campionul mondial din 2022 a ales să înceapă o nouă aventură în MLS, alături de echipa lui David Beckham, în timp ce Ronaldo s-a alăturat celor de la Al-Nassr, din Arabia Saudită, încă din sezonul trecut.

Cât de departe este Lionel Messi de a deveni cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Până în momentul de față, liderul în acest clasament este Cristiano Ronaldo, care a reușit să marcheze 840 de goluri în cei 21 de ani de carieră de fotbalist, în care a adunat nu mai puțin de 1,171 de partide. De cealaltă parte, Lionel Messi este pe locul al 2-lea în această cursă, cu 814 goluri în 1,032 de partide.

Totuși, avantajul argentinianului este faptul că a adunat mai puține jocuri decât starul lui Al-Nassr, care este cu doi ani mai în vârstă decât jucătorul celor de la Inter Miami, echipă care activează în MLS. Astfel, Messi ar putea reuși să îl depășească pe Cristiano Ronaldo, în viitor și să cucerească titlul de cel mai bun marcator din istorie.

Mai mult, Lionel Messi este într-o formă de zile mari la Inter Miami. Are deja 7 goluri în 4 meciuri pentru echipa lui David Beckham şi dacă menţine acest ritm îl potea depăşi într-un timp scurt pe Ronaldo.

Reclamă

Cei doi jucători au depășit deja recordul stabilit de Josef Bican, un fost fotbalist din Cehia care a reușit să marcheze de 805 ori între anii ’30 și ’50. Din momentul retragerii acestuia, în 1955, recordul a stat în picioare, până când cele două staruri ale fotbalului modern i-au depășit realizarea.

Cum arată topul celor mai buni marcatori din istorie:

1. Cristiano Ronaldo – 840 goluri, 1171 partide
2. Lionel Messi – 814 goluri, 1032 partide
3. Josef Bican – 805 goluri, 530 partide
4. Romario – 772 goluri, 963 partide
5. Pele – 757 goluri, 812 partide

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, „dublă” de senzaţie la Inter Miami

Lionel Messi a deschis scorul în partida cu FC Dallas în minutul 6. Starul argentinian a primit o pasă de la Jordi Alba, la marginea careului, şi a punctat cu un şut bine plasat. Ulterior, Dallas a marcat de două ori până la pauză, prin Quingnon şi Kamungo, şi a intrat cu avantaj la pauză, de 2-1. Trupa lui Lionel Messi a mai încasat un gol, de la Velasco, în minutul 63.

La două minute distanţă, Inter Miami a redus din diferenţă prin Creamschi, însă la alte trei minute, Taylor a „reuşit” un autogol. În minutul 80, şi Inter Miami a beneficiat de un autogol, reuşit de Farfan, iar Dallas conducea în continuare, cu 4-3.

În minutul 85 însă, Lionel Messi a fost autorul unei bijuterii de gol. Starul argentinian a executat perfect o lovitură liberă, în vinclul porţii celor de la Dallas, la care portarul nu a avut nicio şansă. Imediat după golul secund al lui Lionel Messi, David Beckham a avut o explozie de bucurie în tribune, alături de soţia lui, Victoria.

Fiind un meci în optimile Cupei Ligii Americii de Nord şi Centrale, s-a ajuns direct la penalty-uri. Lionel Messi şi Sergio Busquets au executat primii pentru Inter Miami, care s-a calificat în sferturi graţie ratării lui Pomykal. Lionel Messi traversează o formă de vis la Inter Miami, şi a ajuns la nu mai puţin de şapte goluri marcate, în doar patru meciuri disputate.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! 15:33 Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA. Cine este cea mai bine clasată româncă 14:58 Care este, de fapt, numele din buletin al lui Gabriel Tamaş. Dezvăluirea făcută de fostul fundaş 14:21 Mihai Rotaru, mesaj războinic pentru Gigi Becali: „Putem lua titlul cu Gâlcă!” De ce nu se gândeşte la Champions League 13:29 VIDEOOvidiu Ionescu a pierdut în 3 seturi meciul cu Wang Chuqin la Saudi Smash 2024. Românul a câştigat un punct superb 13:20 Programul complet al play-off-ului de promovare din England Championship. Meciurile sunt live în AntenaPLAY 13:02 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 12:43 EXCLUSIVDarius Olaru nu a stat pe gânduri când a fost întrebat despre transferul spectaculos de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și