Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Mario Marinică, dezvăluiri fabuloase. Cum a ajuns selecționerul statului Malawi: „A fost o reclamă”. Ce a găsit la națională, înainte să dea lovitura la Cupa Africii: „Am fost șocat”

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 februarie 2022, 11:03

Mario Marinică, dezvăluiri fabuloase. Cum a ajuns selecționerul statului Malawi: „A fost o reclamă. Ce a găsit la națională, înainte să dea lovitura la Cupa Africii: „Am fost șocat

Mario Marinică, dezvăluiri spectaculoase la AS.ro LIVE

Profimediaimages

  • Mario Marinică a dat lovitura la Cupa Africii
  • Antrenorul român este selecționerul statului Malawi

Marinică a ajuns până în optimile de finală ale Cupei Africii. A reușit să iasă dintr-o grupă Guineea, Zimbabwe și Senegal, dar a fost în cele din urmă eliminat de reprezentativa Marocului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum a ajuns Mario Marinică să o antreneze pe Malawi

Într-o intervenție de la aproape 10.000 de kilometri distanță de România, Mario Marinică a povestit cum a preluat selecționata statului din sud-estul Africii.

Numirea a avut loc practic pe 1 decembrie anul trecut. Este o titulatură mai deosebită, sunt șeful Comisiei Tehnice și mă ocup și de echipa națională la Cupa Africii. A fost un concurs de împrejurări destul de ciudat. În general posturile de genul acesta sunt targetate de persoanele respective. Ei au încercat ceva de genul acesta, nu a funcționat și au pus o reclamă la care au răspuns anumite persoane. Ulterior au republicat-o și a doua oară mi-am depus CV-ul văzând că este ceva serios și s-a dovedit a fi ceva serios. Din 13 persoane selectate pentru partea finală am reușit să iau postul respectiv.

Reclamă

Despre Malawi știam destul de multe având în vedere că am lucrat în Africa de Sud și am avut doi jucători de perspectivă la vremea respectivă. Unul dintre ei a ajuns internațional și a jucat aproximativ 75 de meciuri pentru națională. Am păstrat legătura cu el„, a spus Mario Marinică la AS.ro LIVE.

Antrenorul de 57 de ani, care a stat și pe banca celor de la Rapid, FC Argeș, Sportul, Gloria Buzău și Concordia Chiajna, a dezvăluit ce a găsit la naționala statului Malawi.

Reclamă
Citește și:

Mario Marinică: „Am debutat trei jucători la Cupa Africii”

Am fost chiar puțin șocat. Mă așteptam să fie destul de rău, dar nu chiar atât de rău…. de la fotbal pe baltă până la echipa națională. La națională era o situație extraordinar de complicată având în vedere că au avut succes că s-au calificat la Cupa Africii. Au păstrat același tip de jucători și în calificările la Cupa Mondială au avut 5 înfrângeri la rând. În ultimele două meciuri nu au tras decât un singur șut la poartă, niciunul pe poartă. Practic a trebuit să fac o schimbare majoră la toate nivelurile.

Am stat 3 săptămâni plecat, am colindat țara de la un capăt la altul. Într-un singur județ nu am reușit să ajung din cauza interperiilor. Am parcurs tot la nivel de copii, juniori, echipă de prima ligă. Când mi s-a propus să fiu antrenor deja știam 60 de jucători de perspectivă. Dintre ei am selecționat trei, pe care i-am debutat în Cupa Africii„, a mai spus tehnicianul român.

Performanța românului Mario Marinică este una istorică pentru fotbalul din Malawi, un stat sărac, cu un fotbal fără mari performanțe. Întreg lotul este cotat la 5 milioane de euro, iar cei mai cunoscuți fotbaliști – Charles Petro și Francisco Madinga – sunt legitimați în Moldova (Sheriff Tiraspol), respectiv Georgia (Dila Gori).

Reclamă 4 / 0/3

Malawi a fost pentru a treia oară în istorie la un turneu final al Cupei Africii și a fost prima dată când a ieșit din grupe.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel
Extra • 27 mart., 11:05
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel. Dezvăluirile fostului fizioterapeut al Simonei Halep
AS.ro LIVE | Cristina Pîrv este invitata lui Dan Pavel
Alte sporturi • 21 mart., 10:30
AS.ro LIVE | Cristina Pîrv a fost invitata lui Dan Pavel. Poveştile celei mai bune voleibaliste din istoria României
AS.ro LIVE | Antal Putinică va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Povești despre Formula 1 ale comentatorului
AntenaPLAY • 20 mart., 10:20
AS.ro LIVE | Antal Putinică a fost invitatul lui Dan Pavel! Ultimele detalii înaintea Marelui Premiu al Australiei
Darius Râpă va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30
Alte sporturi • 13 mart., 11:00
AS.ro LIVE | Darius Râpă a fost invitatul lui Dan Pavel. Povești de senzație din lumea escaladei sportive
AS.ro LIVE | Reportaj exclusiv cu Zeljko Kopic de la 10:30. Dezvăluiri superbe ale antrenorului lui Dinamo
Liga 1 • 7 mart., 10:30
AS.ro LIVE | Reportaj exclusiv cu Zeljko Kopic. Dezvăluiri superbe ale antrenorului lui Dinamo