Închide meniul

Mercato de vară nebun! Aproximativ 10.000 de jucători s-au transferat între 1 iunie şi 1 septembrie. Sumele uluitoare cheltuite

Dragoș Vasile Publicat: 8 septembrie 2022, 20:04

Reclamă
Mercato de vară nebun! Aproximativ 10.000 de jucători s-au transferat între 1 iunie şi 1 septembrie. Sumele uluitoare cheltuite

Barcelona - Manchester City s-a terminat 3-3

Erling Haaland, Robert Lewandowski şi Andreas Christensen în Barcelona - Manchester City 3-3 / Profimedia

A fost un mercato de vară nebun, în care aproximativ 10.000 de jucători s-au transferat. FIFA a publicat, joi, un raport cu privire la transferurile făcute în plan internaţional în perioada 1 iunie – 1 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform raportului, s-au făcut 9.717 transferuri internaţionale în fotbalul masculin, cu 16,2 la sută mai multe faţă de perioada similară de anul trecut şi cel mai mare număr înregistrat vreodată.

Mercato de vară nebun: aproximativ 10.000 de jucători s-au transferat!

Valoarea totală a transferurilor a fost de 5 miliarde de dolari, cu 29,7 la sută mai mare faţă de perioada similară din 2021.

Anglia conduce în topul ţărilor cu cele mai multe transferuri, atât la achiziţii cât şi la vânzări. S-au înregistrat 422 de veniri de jucători şi 515 plecări de jucători din Anglia. Pe locul doi este, în ambele topuri, Spania (383 achiziţii, 437 plecări), iar pe trei este la achiziţii Franţa (361) şi la plecări Portugalia (419).

A crescut şi numărul transferurilor internaţionale din fotbalul feminin: 684, cu 14,4 la sută mai multe decât în 2021.

Reclamă

Sumele plătite agenţilor de jucători au fost de 494,4 milioane de dolari în total.

Chelsea, „regina” transferurilor

Chelsea a anunțat oficial transferul lui Wesley Fofana, de la Leicester și a ajuns la cheltuieli de peste 300 de milioane de euro în această vară, un nou record pentru fotbalul britanic.

Chelsea a plătit 80 de milioane de euro pentru Wesley Fofana, 21 de ani, căruia i-a oferit un contract pe șapte ani. Fundașul francez este al șaptelea fotbalist sosit pe Stamford Bridge în această fereastră de mercato, după Marc Cucurella, Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Carney Chukwuemeka, Gabriel Slonina și Cesare Casadei.

Reclamă 4 / 0/3

În total, suma plătită de Chelsea în această vară pentru transferuri se ridică la 304 milioane de euro, cea mai mare cheltuită vreodată de un club din Marea Britanie într-o singură fereastră de mercato.

Precedentul record era deținut de Manchester City, care a cheltuit 256 de milioane de euro în 2017. Chelsea a aruncat cu banii și în 2020, când a făcut transferuri în valoare de 254 de milioane de euro.

Atunci, londonezii i-au adus pe Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech, Edouard Medy și Thiago Silva. La finalul stagiunii, „albaștrii” au câștigat UEFA Champions League.

În această vară, doar Manchester United se apropie de Chelsea în materie de sume cheltuite pe transferuri. „Diavolii” au plătit aproximativ 240 de milioane de euro pentru Antony, Casemiro, Lisandro Martinez și Tyrell Malacia. Christian Eriksen a fost adus gratis.

Motivul pentru care Erling Haaland a refuzat transferul uriaş la Real Madrid

Motivul pentru care Erling Haaland a refuzat transferul uriaş la Real Madrid a fost dezvăluit chiar de tatăl norvegianului. Forma lui Karim Benzema şi posibila sosire pe „Bernabeu” a lui Kylian Mbappe au fost decisive.

Atacantul cotat la 150 de milioane de euro a ajuns până la urmă la Manchester City, echipă pentru care a evoluat şi tatăl său. În documentarul pentru ViaPlay, Alf-Inge Haaland a dezvăluit de ce fiul său a acceptat oferta cetăţenilor.

„În această vară, am stabilit un prim criteriu pentru alegerea noastră: “ce echipă are nevoie de un număr 9?”. Manchester City era opțiunea perfectă din acest punct de vedere.

Reclamă

În cazul lui Real Madrid, evaluarea noastră a fost de 5/10 pe scara importanței, având în vedere ce reprezintă Benzema pentru ei și modul în care a jucat în sezonul trecut. În plus, aveam semne de întrebare și pe fondul informațiilor că vor să-l transfere pe Mbappe.

În realitate, e greu să spui “nu” unui club precum Real Madrid, dar Manchester City a îndeplinit toate criteriile noastre”, a spus Alf-Inge Haaland, tatăl starului lui City.

Recomandări
Citește și:

Cine se califică în finala Ligii Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:02 EXCLUSIVVictor Piţurcă şi-a dezvăluit marele vis, la împlinirea a 68 de ani! 17:42 „Eu sunt pisică, nu cârtiţă” Bogdan Lobonţ a venit cu replica, după derapajul lui Robert Niţă: „Vă spun un principiu fundamental” 17:27 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 8 mai 17:03 FotoCamila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera 16:35 Gigi Corsicanu l-a atacat pe Bogdan Lobonţ: „Nu avea ce să mai caute în casa noastră”! Apel către toţi suporterii Rapidului! 16:00 Ionuţ Chirilă e gata să devină antrenorul lui Dinamo şi în Liga a 2-a: „Am construit cea mai puternică generaţie” 15:50 Real Madrid – Bayern Munchen LIVE TEXT (22:00). Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 15:46 Ma Long, cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, nu îşi va putea apăra titlul olimpic la Paris. Anunţ şoc 15:16 Valentin Mihăilă începe negocierile după promovarea Parmei în Serie A: „Am purtat deja câteva discuții” 14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul Vezi toate știrile
Citește și