Închide meniul

Motivul pentru care Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii. Selecționerul Africii de Sud a dat cărțile pe față

Alex Ioniță Publicat: 29 decembrie 2023, 19:14

Reclamă
Motivul pentru care Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii. Selecționerul Africii de Sud a dat cărțile pe față

Motivul pentru care Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii

Siyabonga Ngezana / Profimedia

Motivul pentru care Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii. Selecționerul naționalei sud-africane, Hugo Broos, a clarificat situația fundașului de la FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii fotbalului din Africa de Sud au avut o reacție dură, după ce au văzut că noua vedetă de la FCSB nu se află în lotul pentru Cupa Africii, turneu final care se va juca în Coasta de Fildeș.

Motivul pentru care Siyabonga Ngezana nu a fost convocat la Cupa Africii

Hugo Broos a menționat faptul că Ngezana nu a fost convocat din cauza faptului că nu are experiența necesară pentru participarea la un astfel de turneu final. De asemenea, selecționerul echipei naționale din Africa de Sud a menționat că mereu apar discuții, în momentul în care jucătorii sunt convocați la prima reprezentativă.

„Când faci o selecție este vorba de alegeri. Dacă mâine îl aleg pe Ngezana, atunci vor exista colegi ai dumneavoastră care mă vor întreba de ce am lăsat alt jucător în afara lotului și l-am luat pe Ngezana, care nu a jucat niciodată pentru echipa națională până acum.

Singurul lucru pe care vreau să vi-l explic este acela că trebuie să iau decizii și știu că sunt jucători care ar merita să fie în lot, însă am posibilitatea de a alege doar 23, iar misiunea dificilă îmi revine mie.

Reclamă

Deciziile se fac în funcție de calitate, complementaritate sau accidentări. Nu e vorba doar de a pune 23 de jucători pe hârtie și să spui că ăsta e lotul. Știam de la început că jucători care merită nu vor fi în lot.

Sunt de acord cu voi. Ngezana se descurcă foarte bine în România, știu asta, dar a trebuit să aleg. Apoi ar fi existat întrebi de ce Ngezana și de ce nu Mvala (n.r – Mothobi Mvala, fundaș central la Mamelodi Sundowns) sau de ce nu Sibisi (n.r – Nkosinathi Sibisi, fundaș central la Orlando Pirates).

Așa se întâmplă mereu. Ca antrenor trebuie să iei decizii și nu mereu le iei pentru că un jucător e mai bun decât altul. Uneori le iei în funcție de cum se înțelege jucătorul respectiv cu ceilalți și de experiență, un factor important pentru un turneu final precum Cupa Africii”, a spus selecționeru, potrivit  idiskitimes.co.za.

Reclamă 4 / 0/3

Siyabonga Ngezana, dezvăluire senzațională despre omul care l-a ajutat cel mai mult la FCSB

Siyabonga Ngezana a povestit, într-un interviu pentru o publicație africană, faptul că Elias Charalambous l-a ajutat să se adapteze repede la FCSB. De asemenea, fundașul „roș-albaștrilor” a menționat și faptul că a purtat discuții cu tehnicianul echipei lui Gigi Becali în xhosa, un dialect african.

Charalambous are rădăcini în țara lui Ngezana, iar acest lucru a fost benefic pentru noua senzație de la FCSB, care a ajuns în această vară la echipa lui Gigi Becali, de la formația Kaizer Chiefs.

„Da, știu el este sud-african (n.r. Elias Charalambous). Am fost uimit, a fost prima persoană care a încercat să mă facă să mă simt ca acasă. A împărtășit câteva povești despre Africa de Sud.

Tatăl său este din Eastern Cape. Nu, nu vorbește africana, doar engleză, dar știe și xhosa. Îmi vorbea în xhosa și îl înțelegeam.

A fost singurul om pe care îl înțelegeam mult mai bine datorită rădăcinilor sale sud-africane. M-a făcut să mă simt confortabil când vorbea xhosa.”, a spus Ngezana, conform sursei citate anterior.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și