Închide meniul

Ofertă oficială pentru Olimpiu Moruţan! Gigi Becali riscă să nu mai primească niciun ban de la Galatasaray

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 ianuarie 2023, 18:29

Ofertă oficială pentru Olimpiu Moruţan! Gigi Becali riscă să nu mai primească niciun ban de la Galatasaray

Singurul scenariu prin care Olimpiu Moruţan ar putea semna cu FCSB

Olimpiu Moruţan, în timpul unui meci la Pisa / Profimediaimages

Pisa a transmis o ofertă oficială pentru Olimpiu Moruţan. Italienii nu mai vor să aştepte până în vară şi sunt gata să îl cumpere încă de acum pe mijlocaşul român. Italienii încearcă să o convingă pe Galatasaray, iar vestea nu îi pică bine lui Gigi Becali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olimpiu Moruţan a impresionat în Serie B. Jucătorul în vârstă de 23 de ani are 5 goluri şi 7 pase decisive în 18 meciuri. Oficialii de la Pisa s-au convins şi vor să se asigure că Moruţan va rămâne la echipă şi după finalul sezonului.

Ofertă oficială pentru Olimpiu Moruţan

Olimpiu Moruţan a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa până în vară. În contract este stabilită şi o clauză de transfer definitiv de 5 milioane de euro. Italienii îşi doresc totuşi să reducă preţul şi tocmai au făcut o ofertă oficială de 3.5 milioane de euro, anunţă fanatik.ro. S-au arătat dispuşi să achite acum toţi banii acum, variantă care este pe placul grupării „Cim Bom”. Galatasaray are probleme financiare şi ar putea fi tentată să accepte propunerea.

În cazul în care transferul definitiv se face pe această sumă, Gigi Becali nu va mai primi niciun ban de la turci. În momentul în care l-a vândut la Galatasaray, FCSB a păstrat 20% dintr-un viitor transfer. Totuşi, aceste procente se aplică numai pentru o sumă mai mare decât cea pentru care Moruţan a fost cedat de roş-albaştri, adică 3.5 milioane de euro. Astfel, vicecampioana României riscă să fie scoasă din schemă!

Olimpiu Moruțan este lăudat în presa din Italia, după ultimele evoluții de la Pisa. Internaționalul român este comparat chiar cu Gică Hagi, italienii fiind convinși că mijlocașul îi poate călca pe urme „Regelui”.

Reclamă

Jurnaliștii italieni îi dedică un întreg articol lui Olimpiu Moruțan, pe care îl compară cu Brahim Diaz, mijlocașul spaniol de la AC Milan. Presa din Peninsulă este de părere că evoluțiile internaționalului român au determinat seria de 10 meciuri fără înfrângere a celor de la Pisa.

Olimpiu Moruţan, lăudat în presa din Italia

Mai mult decât atât, aceeași sursă notează faptul că tehnica și condiția fizică sunt punctele forte ale fostului jucător de la FCSB, cotat în prezent la 5 milioane de euro.

Un jucător cu un spirit de conducere şi cu calităţi mari, capabil să câştige meciurile de unul singur. Nu, nu vorbim despre Gherghe Hagi. Dar fără să îl deranjăm pe Maradona din Carpaţi, acum, există cineva care ar putea să îi calce pe urme: Olimpiu Moruţan.

Reclamă 4 / 0/3

Calităţiile sunt cu adevăraţe aceleaşi ale Regelui. Strada este lungă, dar Moruţan poate să fie moştenitorul lui Hagi în ţara sa. Gică a luminat stadioanele pe unde a pus piciorul. Pele l-a introdus în FIFA 100, lista cu cei 125 de jucători cei mai puternici din lume, Hagi a câştigat de 7 ori premiul de cel mai bun jucător român al anului şi a fost numit jucătorul secolului.

Datorită lui, Pisa nu pierde din 10 septembrie. Moruţan s-a adaptat perfect sub comanda lui Luca D Angelo. Colegii ştiu că pot să se bazeze pe el în momentele de nevoie. În Serie B, Moruţan, treptat, îşi cucereşte locul pe scenă.

Când e pe teren îţi ia puţin să îl recunoşti. Şi pentru înâlţimea lui, are mai puţin de 1.75, dar, mai ales, pentru că în Serie B sunt puţin jucători cu tehnica sa! Cu asta îşi destabilizează adversarii, pe care aproape îi obligă să ia cartonaşe galben, altfel nu au cum să îl oprească. Pentru caracteristicile fizice, tehnica şi atletice aduce aminte de Brahim Diaz de la Milan”, au notat cei de la numero-diez.com.

Andrea Pirlo, anunţ uluitor despre Moruţan

Antrenor în prezent în Turcia, la Fatih Karagumruk, Andrea Pirlo este convins că Moruţan va avea un viitor strălucitor. „Magicianul” care a încântat în tricoul lui AC Milan şi Juventus este sigur că Pisa a dat o lovitură în momentul în care l-a împrumutat pe român de la Galatasaray.

Preşedintele celor de la Pisa, Giovanni Corrado, a recunoscut ce discuţie a purtat cu Pirlo după ce a reuşit să-l aducă pe Moruţan în Serie B.

Anul trecut am avut puțini jucători pregătiți să facă acest salt. Anul acesta avem mai mulți. Toure este la mare căutare, la fel Beruatto și Marin, în timp ce Moruțan îi mai surprinde doar pe cei care nu-l cunosc.

La Forte dei Marmi, l-am întâlnit pe Andrea Pirlo, care antrenează în Turcia și mi-a spus că noi am pus mâna pe un fenomen„, a declarat Giovanni Corrado pentru La Repubblica, citat de tuttomercatoweb.com.

Reclamă
Recomandări
  • Pisa, ofertă oficială pentru Olimpiu Moruţan
  • Probleme pentru FCSB

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și