Închide meniul

„Pedeapsa?” Ce le-a cerut autorităţilor Halil Umut Meler, arbitrul din Turcia bătut cu bestialitate pe teren. Comunicatul oficial

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 decembrie 2023, 12:38

„Pedeapsa? Ce le-a cerut autorităţilor Halil Umut Meler, arbitrul din Turcia bătut cu bestialitate pe teren. Comunicatul oficial

Ce le-a cerut autorităţilor Halil Umut Meler

Faruk Koca l-a lovit cu pumnul în faţă pe Halil Umut Meler / Colaj Instagram

S-a aflat ce le-a cerut autorităţilor Halil Umut Meler, arbitrul bătut cu bestialitate pe teren la un meci din Turcia. Halil Umut Meler a transmis un comunicat după ce a fost externat din spital. Acesta s-a ales cu o fractura de pomete după ce Faruk Koca, başkanul lui Ankaragucu, l-a lovit în plină figură şi l-a făcut K.O. „Centralul” a fost „călcat în picioare” şi de mai mulţi fani, care au reuşit să pătrundă pe teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halil Umut Meler anunţase iniţial că vrea să se retragă din arbitraj. Considerat a fi cel mai bun arbitru al momentului din fotbalul turc, Meler speră ca Faruk Koca să nu fie iertat şi să fie dat exemplu prin pedeapsa pe care o va primi.

Ce le-a cerut autorităţilor Halil Umut Meler, arbitrul bătut cu bestialitate pe teren

Ca urmare a acestui incident, vreau să ştiţi că vreau ca responsabilii atacului să fie pedepsiţi în cel mai sever mod. Acest incident este dezgustător, este în centrul atenţiei de zile întregi şi nu trebuie evaluat doar prin prisma faptului că a avut loc într-o competiţie sportivă. Din păcate, violenţa apare frecvent în toate domeniile şi produce consecinţe ireparabile.

Măsurile care urmează să fie luate ca urmare acestui eveniment ajuns pe agenda presei mondiale? Sper s[ fie un factor de descurajare, care să dea un exemplu pentru violenţa din sănătate, educaţie, familie, trafic, viaţa de zi cu zi. Am deplină încredere atât în autorităţile judiciare, cât şi în comitetele juridice ale Federaţiei Turce de Fotbal, că vor impune sancţiuni descurajatoare. Ar trebui să fie de datoria noastră să ne îndepărtăm de acest climat de violenţă şi să oprim orice forţă de violenţă.

Sper ca violenţa şi credinţa în violenţă să ia capăt în toate domeniile. Aştept ca fotbalul să revină la fluxul natural al vieţii. În acest context, îmi doresc ca prietenii mei arbitri să revină la îndatoririle lor şi competiţiile să se reia, cu condiţia ca securitatea lor să fie asigurată„, a scris Halil Umut Meler, potrivit ntv.com.tr.

Reclamă

Faruk Koca şi alţi cinci atacatori ai arbitrului au fost duşi imediat după meci la audieri. Trei dintre aceştia, inclusiv başkanul clubului, au primit mandat de arestare şi au ajuns la închisoare.

Faruk Koca l-ar fi ameninţat cu moartea pe arbitru

Toate competiţiile din fotbal din Turcia au fost suspendate imediat după incidentul fără precedent. Arbitrii au protestat, în stradă, şi au cerut să se ia măsuri drastice pentru a mai accepta să revină pe teren.

Halil Umut Meler l-a acuzat că başkanul de la Ankaragucu că l-a ameninţat cu moartea. A făcut dezvăluiri cutremurătoare.

Reclamă 4 / 0/3

Faruk Koca mi-a spus în fața celorlalți arbitri ‘Te omor’. Mi-a spus că vrea să mă omoare. Voi depune plângere pe numele lui Faruk Koca și împotriva celorlalți care m-au lovit. Nu vreau să fac niciun compromis. Atât am de spus„, a spus Halil Umut Meler la scurt timp după incident.

Preşedintele lui Ankaragucu şi-a anunţat demisia, după ce a băgat arbitrul în spital

Preşedintele lui Ankaragucu şi-a anunţat demisia, după ce a băgat arbitrul în spital, la finalul meciului cu Rizespor. Faruk Koca l-a bătut pe central, şi ulterior a fost arestat pentru fapta sa incredibilă.

La mai puţin de 24 de ore după ce l-a agresat pe arbitrul Halil Umut Meler la finalul meciului cu Risezpor, Ankaragucu a emis un comunicat oficial, prin care Faruk Koca şi-a anunţat demisia.

Oricare ar fi amploarea nedreptăţii sau a greşelii, nimic nu poate legitima sau explica violenţa pe care am comis-o (…) Aş dori, de asemenea, să anunţ publicul că am demisionat din funcţia de preşedinte al MKE Ankaragücü pentru a împiedica clubul, fanii şi familia mea să mai sufere vreun rău„, a anunţat Faruk Koca într-un comunicat pe site-ul clubului, conform news.ro.

Aş dori să-mi cer scuze comunităţii arbitrilor turci, publicului sportiv şi naţiunii noastre, în special domnului Meler şi familiei sale (…) În acelaşi timp, sper că problemele structurale ale fotbalului turc vor fi discutate mai realist ca urmare a acestui incident grav pe care l-am provocat”, a adăugat el.

Mi-am pierdut minţile (…), nu-mi amintesc ce am făcut”, declarase iniţial managerul clubului Ankaragücü la un post de televiziune privat.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
Vezi toate știrile
Citește și