Închide meniul

Primul mesaj al lui Pele după ce a ajuns în stare critică: „Am multă încredere în Dumnezeu!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 4 decembrie 2022, 9:17

Primul mesaj al lui Pele după ce a ajuns în stare critică: „Am multă încredere în Dumnezeu!

Scrisoarea lui Pele de pe patul de spital

Pele, în timpul unui interviu / Profimedia

Pele a transmis primul mesaj din spital după ce a ajuns în stare critică și corpul său nu a mai răspuns la tratamentul care îi era administrat pentru cancer la colon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele este internat la spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo. Potrivit Folha de Sao Paulo, citată de Daily Mail, boala lui Pele nu mai răspunde la chimioterapie.

Pele, primul mesaj după ce a ajuns în stare critică

„Prietenii mei, vreau să vă mențineți calmi și pozitivi. Sunt puternic cu multă speranță. Continui să iau tratamentul ca de fiecare dată. Vreau să mulțumesc întregului medical și echipei de asistențe pentru îngrijirea pe care mi-au oferit-o.

Am multă încredere în Dumnezeu și fiecare mesaj de iubire primit de la voi, din toată lumea, mă ține plin de energie. Și uitați-vă la Brazilia la Campionatul Mondial, de asemenea! Mulțumesc mult pentru tot„, a scris Pele, pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Pelé (@pele)

Reclamă

Corpul lui Pele nu mai răspunde la chimioterapie

Fostul mare atacant a fost internat în această săptămână, după ce a acuzat o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată.

Pele a fost mutat în secția de îngrijiri paliative, destinată pacienților aflați într-o stare critică. Acolo, Pele nu va mai urma tratamentul început în septembrie 2021, ci doar îi vor fi administrate medicamente pentru ameliorarea durerii.

Pele s-a operat anul trecut de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

Reclamă 4 / 0/3

Pele, de 3 ori campion mondial cu Brazilia

Pe 23 octombrie 1940 s-a născut legendarul Pele, supranumit „Perla neagră” sau „Regele fotbalului” şi pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento.

Pele s-a născut în localitatea Tres Coraçőes din statul brazilian Minas Gerais, iar, la numai 9 ani, se legitima la echipa 7 August Bauru. La 15 ani, ajunge la Santos, unde, un an mai târziu debutează cu gol la echipa mare, într-un mare derby cu Corinthians.

La doar 17 ani, devenea campion mondial cu Brazilia (1958), având un rol esenţial la câştigarea titlului. El era desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului din Suedia şi intra în cartea recordurilor ca cel mai tânăr fotbalist care joacă şi marchează în finală de campionat mondial. A reuşit o dublă în faţa ţării gazde, pe care Selecao a învins-o cu 5-2.

Apoi, el s-a impus alături de Selecao şi la Mondialele din 1962 şi 1970. Alte titluri importante din cariera lui Pele au fost Copa Libertadores (2), Cupa Intercontinentală (1), 6 titluri în Brazilia. În decembrie 2000, el a împărţit premiul pentru cel mai bun fotbalist al secolului trecut cu Diego Armando Maradona.

1279 de goluri a marcat Pele în toate meciurile disputate, inclusiv amicale, un record de Guinness World Record. Pentru naţională, a înscris 77 de goluri în 92 de partide.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și