Închide meniul

Real Madrid – Barcelona 1-3. Ce a spus Xavi după ce a câştigat Supercupa Spaniei. Primul trofeu din postura de antrenor al catalanilor

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 ianuarie 2023, 23:55

Real Madrid – Barcelona 1-3. Ce a spus Xavi după ce a câştigat Supercupa Spaniei. Primul trofeu din postura de antrenor al catalanilor

Ce a spus Xavi după ce a câştigat Supercupa Spaniei

Xavi, prima reacţie după victoria din El Clasico / Profimediaimages

Real Madrid – Barcelona 1-3. Xavi a câştigat Supercupa Spaniei 2023 şi a ridicat deasupra capului primul său trofeu din postura de antrenor al grupării de pe Camp Nou. A făcut-o într-un mod spectaculos chiar împotriva marii rivale, în El Clasico.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona a dat recital în Arabia Saudită şi a câştigat a 14-a Supercupă. Gavi a fost servit ideal de Lewandowski în minutul 33 şi a marcat din apropiere. Puştiul minune i-a întors serviciul lui Lewandowski chiar înainte de pauză. I-a oferit un assist perfect atacantului polonez, care a făcut 2-0 în minutul 44. A fost primul gol al lui Lewandowski în El Clasico. Gavi i-a oferit un assist şi lui Pedri, în minutul 69. „Galacticii” au înscris golul de onoare prin Benzema, în al 3-lea minut de prelungiri.

Ce a spus Xavi după ce a câştigat Supercupa Spaniei

De un an şi două luni a avut nevoie Xavi ca să câştige primul trofeu de pe banca Barcelonei.

„Sunt foarte mulţumit de jucătorii mei, care merită şi muncesc din greu. Este un vestiar grozav. Planul de joc ne-a mers foarte bine, fotbaliştii l-au înţeles foarte bine. Gavi, Pedri, Frenkie… am creat superioritate. Sunt fericit pentru toţi.

Trebuie să o controlezi, într-un fel, pe Real Madrid. A trebuit să minimizăm pierderile, este important şi titlul. Gavi, când nu joacă, am un gust rău, este extraordinar câtă inimă pune pe teren!

Reclamă

Acum am treabă. Dacă am câştigat finala cu Madrid, trebuie să o facem şi cu Ceuta (n.r. în Cupa Spaniei) şi cu Getafe (n.r. în La Liga)”, a declarat Xavi, după Real Madrid – Barcelona 1-3, potrivit marca.com.

Supercampionii!„, a fost primul mesaj transmis de Barcelona, pe reţelele sociale, după câştigarea trofeului.

Reclamă 4 / 0/3

Din postura de jucător, Xavi a marcat 85 de goluri și a cucerit 25 de trofee în cele 767 de meciuri din toate competițiile pentru Barcelona. De şase ori o ajutase pe gruparea blaugrana, de pe teren, să câştige Supercupa Spaniei. Mai are în palmares 8 titluri în La Liga şi patru trofee UEFA Champions League.

După ce au trecut de semifinale, Real Madrid şi Barcelona şi-au asigurat câte 2.8 milioane de euro. Pentru că a câştigat trofeul, trupa lui Xavi va mai primi alte 2 milioane de euro. În schimb, trupa lui Ancelotti va încasa 1 milion de euro pentru că a jucat finala.

Federaţia Spaniolă de Fotbal a cheltuit peste 12 milioane de euro, pentru a organiza Supercupa Spaniei în Arabia Saudită. Contractul este semnat pe o sumă uriaşă, de 40 de milioane de euro pe an. Firma care organizează Supercupa Spaniei este deţinută de Gerard Pique, şi încasează anual 10% din contractul stabilit, anume 4 milioane de euro. Restul banilor merge către Federaţia Spaniolă, care îi va redistribui către centrele de copii şi juniori, cât şi către echipele din ligile inferioare.

La evenimentul care se desfăşoară în Arabia Saudită se califică automat campioana Spaniei, câştigătoarea şi finalista din Cupa Regeleui, precum şi locul doi din campionatul Spaniei.

Până acum, în noul format din Supercupa Spaniei s-a impus Real Madrid de două ori, în 2020 şi în 2022, precum şi Athletic Bilbao în 2021.

Real Madrid – Barcelona 1-3. Gavi, meci colosal în „El Clasico”

FC Barcelona a dominat întâlnirea de pe stadionul King Fahd, din Riad. Tânărul Gavi a fost omul meciului, el deschizând scorul în minutul 34, din pasa lui Lewandowski. Gavi a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist din istorie care înscrie în meciul care decide câştigătoarea Supercupei Spaniei. La 18 ani şi 164 de zile, este al doilea cel mai tânăr marcator din El Clasico. Numai Ansu Fati îl depăşeşte (17 ani şi 359 de zile).

Reclamă

În minutul 44, Gavi i-a întors serviciul atacantului polonez şi i-a pasat pentru 2-0, scorul cu care s-a intrat la pauză. Courtois a scos în minutul 51 la Dembele, însă nu a mai putut face nimic în minutul 69, când Gavi i-a pasat lui Pedri şi acesta a marcat pentru 3-0.

În minutul 90+3 Benzema a înscris golul de onoare al madrilenilor, dar FC Barcelona s-a impus cu 3-1 în finala Supercupei Spaniei, cucerind primul trofeu cu Xavi pe bancă şi al 14-lea trofeu de Supercupa Spaniei din istorie.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 „Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! Vezi toate știrile
Citește și