Închide meniul

Sir Bobby Charlton nu a murit din cauze naturale! S-a aflat adevărata cauză a decesului fostului fotbalist legendar

Bogdan Stănescu Publicat: 1 noiembrie 2023, 22:36

Reclamă
Sir Bobby Charlton nu a murit din cauze naturale! S-a aflat adevărata cauză a decesului fostului fotbalist legendar

Sir Bobby Charlton nu a murit din cauze naturale!

Sir Bobby Charlton / Hepta

Sir Bobby Charlton nu a murit din cauze naturale! Fostul campion mondial a murit în urma unei căzături accidentale la un azil de bătrâni, potrivit unei anchete, anunţă BBC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legendarul jucător al Angliei şi al echipei Manchester United a murit la vârsta de 86 de ani la Spitalul General Macclesfield, pe 21 octombrie.

Sir Bobby Charlton nu a murit din cauze naturale!

În cadrul anchetei desfăşurate la Cheshire Coroner’s Court s-a stabilit că decesul lui Sir Bobby, care locuia în The Willows din Knutsford, un azil de bătrâni care se ocupă de pacienţi cu demenţă, a fost accidental.

Medicul legist principal pentru Cheshire, Jacqueline Devonish, a afirmat că Sir Bobby şi-a pierdut echilibrul în timp ce se ridica de pe scaun, lovindu-se de pervazul ferestrei şi „posibil de un calorifer”, relatează news.ro.

Personalul a efectuat o verificare a întregului corp în acel moment şi nu a observat nicio rană vizibilă, iar mobilitatea sa nu părea afectată. Dar, ulterior, au observat umflături pe spate şi au fost chemaţi paramedicii la centru, unde primea îngrijiri din iulie. El a fost dus apoi la un spital local înainte de a fi mutat la Spitalul General Macclesfield.

Reclamă

O radiografie toracică şi o tomografie computerizată au arătat că acesta îşi fracturase coastele şi că era posibil să facă pneumonie.

Sir Bobby Charlton a făcut Covid anterior decesului

El avea un istoric medical extins şi a contractat şi Covid în septembrie. Managerul azilului de îngrijire, Tamara Simmons, a declarat că Sir Bobby „avea nevoie de sprijin în toate aspectele vieţii de zi cu zi”.

Medicul legist a indicat drept cauză a decesului un traumatism la plămâni, o cădere şi demenţă. În urma anchetei, Karen Slater, director asociat de operaţiuni la MHA, care deţine azilul de îngrijire, a declarat că Sir Bobby locuia în acest loc pentru o perioadă scurtă de timp.

Reclamă 4 / 0/3

„Personalul de la cămin era foarte ataşat de Sir Bobby şi a avut grijă de el şi l-a sprijinit, aşa cum o fac pentru toţi rezidenţii noştri”, a spus ea. „Cele mai profunde condoleanţe merg către văduva sa Lady Norma Charlton şi familia sa”, a mai transmis Karen Slater.

Considerat drept unul dintre cei mai buni jucători englezi din toate timpurile, Sir Bobby a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966. În cei 17 ani de carieră la United, a câştigat trei titluri de campion, o Cupă Europeană şi o Cupă a Angliei.

Momente copleşitoare pe Old Trafford în memoria lui Sir Bobby Charlton. Erik Ten Hag a dus o coroană la centrul terenului

Momente copleşitoare pe Old Trafford în memoria lui Sir Bobby Charlton, în startul partidei cu FC Copenhaga. Erik Ten Hag a intrat pe gazon cu o coroană pe care a aşezat-o în cercul de la centrul terenului.

Au urmat câteva secunde de o tăcere totală în care s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Sir Bobby Charlton.

De asemenea, o coroană de flori a fost aşezată şi pe scaunul pe care stătea Sir Bobby Charlton la meciurile celor de la United. Fanii celor de la United cu greu şi-au putut stăpâni lacrimile în momentul în care au ţinut momentul de reculegere. Sir Bobby Charlton, legendarul fotbalist al Angliei şi al lui Manchester United, a murit la 86 de ani.

Clubul Manchester United şi-a schimbat fotografia de copertă la Facebook, cu una cu Sir Bobby Charlton.

Sir Bobby Charlton a câştigat cu Manchester United de trei ori campionatul, o Cupă a Angliei şi Cupa Campionilor. În 1966 a ieşit campion mondial cu naţionala Angliei

Născut la data de 11 octombrie 1937, Sir Bobby Charlton a evoluat pentru Manchester United în perioada 1956 – 1973. Jucător de atac, Sir Bobby Charlton a evoluat în 606 meciuri pentru „Diavolii Roşii”, marcând 199 de goluri.

Reclamă

Sir Bobby Charlton a câştigat tot ce se putea câştiga cu Manchester United: trei titluri de campion al Angliei (1956–1957, 1964–1965, 1966–1967), o Cupă a Angliei (1962–1963) şi Cupa Campionilor Europeni (1967-1968).

În 1966 avea să câştige Campionatul Mondial de Fotbal cu naţionala Angliei. Acea ediţie a Campionatului Mondial s-a desfăşurat chiar în Anglia. În acelaşi an, Sir Bobby Charlton a fost declarat Fotbalistul European al Anului.

După plecarea de la Manchester United, în 1973, a mai jucat pentru Preston North End şi Waterford United. La Preston a fost antrenor-jucător, dar a ales să nu urmeze o carieră de tehnician.

Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:23 Real Madrid – Borussia Dortmund e finala UEFA Champions League 2024! Ultim act de vis pe legendarul Wembley 0:00 Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică 8
mai
23:53
FotoFaze controversate în Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Meci infernal pentru centralul Szymon Marciniak!
8
mai
23:05
Problemă uriaşă pe Arena Naţională înainte de meciul în care jucătorii FCSB-ului vor primi trofeul şi medaliile de campioni!
8
mai
22:31
Valentin Ceauşescu, dezvăluiri de senzaţie! Cine e jucătorul Stelei care i-a cerut ceva ieşit din comun: „Asta, niciodată”
8
mai
22:26
Fiorentina, din nou în finala Conference League! Italienii au trecut în semifinale de Club Brugge
8
mai
21:56
Adi Popa a spus ce au făcut jucătorii de la CSA Steaua în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor
8
mai
21:43
Claudiu Niculescu a început să râdă când a fost întrebat de Dinamo, după despărţirea de Şelimbăr! Mesaj clar pentru conducere
8
mai
21:02
FotoAdrian Mutu, poză cu un crocodil, alături de soţie şi de fiul Tiago: „O zi minunată”
8
mai
20:53
Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3
Vezi toate știrile
Citește și