Închide meniul

Superliga Europeană vine cu o ofertă mai mare decât UEFA! Bugetul uriaş propus şi când ar urma să debuteze noua competiţie

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 28 decembrie 2023, 15:11

Superliga Europeană vine cu o ofertă mai mare decât UEFA! Bugetul uriaş propus şi când ar urma să debuteze noua competiţie

Superliga Europeană vine cu o ofertă mai mare decât UEFA

Joan Laporta şi Florentino Perez / Profimedia

Superliga Europeană vine cu o ofertă mai mare decât UEFA! Competiţia care a dat fotbalul european peste cap încearcă în continuare să atragă cele mai importante cluburi de pe continent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru acest lucru, iniţiatorii Superligii Europei prevăd un buget uriaş pentru competiţia care ar face concurenţă Ligii Campionilor.

Superliga Europeană vine cu o ofertă mai mare decât UEFA!

SuperLiga Europeană ar putea avea un buget iniţial de 15 miliarde de euro pentru primii trei ani, informează Cadena COPE şi Sport. Acest lucru ar permite ca noua competiţie să ia startul în septembrie 2025, notează RMC Sport, potrivit news.ro.

La o săptămână după victoria mediatică a SuperLigii la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Cadena COPE şi Sport au dezvăluit cifre impresionante. SuperLiga, cu sprijinul mai multor investitori americani şi europeni, a prevăzut deja un buget iniţial de 15 miliarde de euro. Şi cu o ambiţie nebună: să înceapă turneul încă din septembrie 2025.

Cu fonduri colosale de 5 miliarde de euro în fiecare an pentru primele trei sezoane, bugetul Superligii ar fi dublu faţă de cel al UEFA.

Reclamă

Din aceste 5 miliarde de euro, 4,6 miliarde de euro ar fi redistribuite între cluburile participante (care ar putea fi 64 pentru fiecare ediţie). Restul de 400 de milioane de euro ar merge către un aşa-numit fond de solidaritate pentru fotbalul amator, pentru formare şi pentru cluburile care nu participă la competiţie.

Şi, deşi ambiţia iniţială, deşi evazivă, a directorilor de proiect era de a lansa competiţia pentru sezonul 2024-25, noua dată, septembrie 2025, ar fi fost considerată de toţi cei implicaţi ca fiind „perfect acceptabilă”.

Cristiano Ronaldo nu vrea să audă de Superliga Europei!

Cristiano Ronaldo nu vrea să audă de Superliga Europei! Starul portughez nu mai evoluează în Europa, el fiind legitimat la Al-Nassr din Arabia Saudită de un an, dar şi-a exprimat părerea, indirect, despre controversatul proiect din fotbalul european. După doi ani şi jumătate de la momentul în care planul Superligii a căzut, Curtea Europeană de Justiţie a dat undă verde pentru înfiinţarea unei noi competiţii.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia a dat startul unei lungi dezbateri, iar cele mai mari nume din Europa nu s-au ferit să îşi exprime părerile. Chiar dacă nu a dat o declaraţie în această privinţă, Cristiano Ronaldo a apreciat o postare pe Instagram care este împotriva acestui proiect.

Concret, o formaţie de liga a treia din Muntenegru a postat un mesaj pe Instagram prin care îşi arată îngrijorarea pentru echipele mici din Europa, care nu vor mai putea să viseze, în cazul în care acest proiect va deveni realitate. Potrivit RMC Sport, Cristiano Ronaldo este de acord cu FC Fans United, după ce a apreciat postarea muntenegrenilor.

„Mesajul unui club mic împotriva Super Ligii. Fans United este un club de fotbal fondat recent, ce joacă în liga a treia din Muntenegru. Avem un vis mare, să auzim imnul Champions League la stadionul nostru într-o zi. Acum, nici măcar nu avem un stadion, dar sperăm că vom face acest vis realitate, dacă modul în care merge fotalul european nu se schimbă.

Suntem un club mic, dar avem speranțe mari. Fiecare meci pe care îl jucăm, fiecare gol pe care îl înscriem, ne aduce mai aproape de visul nostru. Dar acum, Super Liga ne amenință acest vis. Nu e vorba doar despre echipele mari și meciurile importante, ci despre fiecare club mic care visează să joace în turneele mari. Fotbalul este un sport jucat și iubit de milioane de oameni, de la străzile din orașe mici, până la luminile din stadioanele imense.

Cei care se află în spatele Super Ligii cred că dețin puterea, dar au un spirit prea mic pentru a distruge pasiunea și visele a nenumăraților (n.r. oameni) care joacă și adoră acest sport. Fotbalul este pentru toată lumea, iar spiritul lui va fi întotdeauna prea mare pentru a fi limitat de interesele puținora. Vă rugăm, nu ne luați visul, nu lăsați ca Super Liga să se producă. Lăsați-ne pe noi și pe toate cluburile mici să visăm în continuare”, au scris cei de la FC Fans United, pe Instagram.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și