Închide meniul

Thomas Tuchel este noul selecţioner al Angliei! Când va prelua antrenorul german echipa şi ce salariu va avea

Alex Masgras Publicat: 16 octombrie 2024, 12:24

Reclamă
Thomas Tuchel este noul selecţioner al Angliei! Când va prelua antrenorul german echipa şi ce salariu va avea

Thomas Tuchel este noul selecţioner al Angliei

Thomas Tuchel, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia

Thomas Tuchel este noul selecţioner al Angliei. După câteva luni în care vicecampioana Europei a fost condusă de interimarul Lee Carsley, federaţia engleză a anunţat că Anglia va avea selecţioner cu normă întreagă începând cu 1 ianuarie 2025.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce s-a vehiculat şi numele lui Pep Guardiola, actualul antrenor al celor de la Manchester City, federaţia engleză a anunţat că Thomas Tuchel va fi noul selecţioner.

Thomas Tuchel este noul selecţioner al Angliei! Când va prelua antrenorul german echipa

Thomas Tuchel nu este la prima aventură în fotbalul englez. În vârstă de 51 de ani, germanul a pregătit-o pe Chelsea în perioada 2021-2022, reuşind să câştige cu londonezii trofeul UEFA Champions League. În 2021, Chelsea a învins-o pe Manchester City în ultimul act, de la Porto.

Germanul şi-a început cariera de antrenor la echipa secundă a celor de la Augsburg, în 2007. Au urmat apoi mandatele la Mainz şi Borussia Dortmund, după care a semnat cu PSG în 2018. După perioada petrecută la Chelsea, Tuchel a fost antrenorul celor de la Bayern Munchen, echipă de care s-a despărţit la finalul sezonului trecut.

Thomas Tuchel este al treilea selecţioner străin din istoria Angliei, după Sven-Goran Erikkson şi Fabio Capello. Anglia a rămas fără selecţioner în această vară, după ce Gareth Southgate şi-a dat demisia după finala EURO 2024, pierdută în faţa Spaniei.

Reclamă
Reclamă

În ultimele lui, naţionala Angliei a fost condusă de interimarul Lee Carsley, în meciurile din Nations League. Tot Carsley va conduce echipa şi în ultimele două meciuri din Nations League, cu Grecia şi Irlanda, din luna noiembrie.

Thomas Tuchel va prelua naţionala Angliei de la 1 ianuarie 2025 şi va începe pregătirea pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026, competiţie care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, a anunţat Federaţia Engleză de Fotbal. World Cup 2026 se vede pe Antena.

Reclamă

Potrivit dailymail.co.uk, Thomas Tuchel a semnat pe un an şi jumătate cu FA şi va câştiga aproximativ 6 milioane de lire sterline pe an. De asemenea, Tuchel şi şefii fotbalului englez au bătut palma încă de pe 8 octombrie, dar anunţul a fost amânat pentru a nu distrage atenţia de la meciurile pe care Anglia le-a disputat zilele trecute.

Pep Guardiola a reacţionat, după ce a fost propus selecţioner al Angliei

Pep Guardiola a reacţionat, după ce a fost propus pentru postul de selecţioner al Angliei. Managerul catalan a oferit declaraţii despre o eventuală plecare de la Manchester City.

„(N.r. Te-ai decis să fii viitorul selecţioner al Angliei) Nu e adevărat. Sunt managerul lui Manchester City. Nu am decis nimic, se poate întâmpla orice. Deci nu ştiu.

Încă am nevoie să mă gândesc şi să decid ce voi face”, a declarat Pep Guardiola, conform dailymail.co.uk.

Roy Keane a fost cel care l-a propus pe Pep Guardiola pentru postul de selecţioner al Angliei. Fostul internaţional consideră că oficialii Federaţiei engleze ar trebui să facă totul pentru a-l convinge pe managerul catalan să semneze.

„Mergeţi după Pep, după cel mai bun. Contractul lui se termină în vară. Federaţia trebuie să-l aleagă pe cel mai bun, nu ştiu dacă partea financiară va conta. Dacă Lee Carsley nu e interesat să rămână, şi aşa pare că este, atunci Federaţie trebuie să se ocupe şi să-l aducă pe omul cel mai bun”, a spus şi Roy Keane, conform sursei citate anterior.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:10

Rafael Nadal, discurs sincer despre Roger Federer şi Novak Djokovic: „În viaţă sunt multe lucruri mai importante decât tenisul”

14:51

Tragedie în sportul românesc! Darius Vintilă a murit la 24 de ani: „Vestea ne-a cutremurat!”

14:46

Fostul antrenor de la Al Nassr a rupt tăcerea despre relaţia cu Cristiano Ronaldo: „Când stai cu el înţelegi de ce e aşa”

14:28

„Nu am mai văzut așa ceva!” Adrian Ilie, cucerit de faza meciului României U21! „Cobra”, fermecată de Munteanu și Tavi Popescu

14:11

Biletele la FCSB – Rapid au fost puse în vânzare! Care sunt preţurile tichetelor pentru meciul de pe Arena Naţională

13:31

Revenire importantă la FCSB, pentru derby-ul cu Dinamo! Gigi Becali a anunțat echipa de start

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Decizia luată de FRF, cu doar câteva ore înainte de Lituania – România (21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)
Citește și