Închide meniul

Tragedie în lumea fotbalului, în ziua de Crăciun! Fabian O’Neill a decedat, la 49 de ani

Cosmin Cioboată Publicat: 25 decembrie 2022, 19:48 / Actualizat: 25 decembrie 2022, 21:05

Reclamă
Tragedie în lumea fotbalului, în ziua de Crăciun! Fabian ONeill a decedat, la 49 de ani

Fabian O'Neill a jucat la Juventus în perioada 2000-2002

Fabian O'Neill a jucat la Juventus în perioada 2000-2002 / Profimedia

Tragedie în lumea fotbalului, în ziua de Crăciun! Fabian O’Neill s-a stins din viață, la 49 de ani. Fostul mijlocaș de la Juventus a decedat la spitalul Medica Uruguaya, din Montevideo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O’Neill era internat la terapie intensivă de câteva zile.

Tragedie în lumea fotbalului, în ziua de Crăciun! Fabian O’Neill a decedat la 49 de ani

Fostul internațional uruguayan avea mari probleme cu alcoolul și suferea de ciroză hepatică. În trecut, Fabian O’Neill a fost internat într-un centru de dezalcoolizare, în speranța că își va reveni deasupra liniei de plutire.

“Sunt un alt O’Neill, mă simt mult mai bine. Sunt la 70% acum, o altă persoană decât înainte. Locuiesc cu familia şi încerc să fiu alături de cei care mă iubesc. Fiul meu şi un prieten m-au adus la această clinică şi de trei luni sunt mai bine”, spunea Fabian O’Neill, în urmă cu doi ani.

Din păcate pentru el, starea sa de sănătate s-a înrăutățit în ultimii ani. În 2020, fiica sa a făcut un apel public în care anunța că fostul mijlocaș al lui Juventus are nevoie urgentă de transplant de ficat.

Reclamă

Fabian O’Neill s-a simțit foarte rău în ultimele ore de viață și nu a putut fi salvat de medicii spitalului din Montevideo.

 

Reclamă 4 / 0/3

Problemele cu alcoolul l-au distrus atât din punct de vedere al sănătății, cât și financiar.

“Nu mai am nimic. Am risipit o avere de 14 milioane de dolari”, spunea Fabian O’Neill în urmă cu ceva timp, potrivit jurnalistului Gianluca Di Marzio.

Juventus, prima reacție după decesul lui Fabian O’Neill

Cei de la Juventus s-au arătat extrem de îndurerați de dispariția lui Fabian O’Neill, la 49 de ani. 

“Fabian O’Neill ne-a părăsit în Montevideo, la vârsta de 49 de ani. Un mijlocaș talentat, născut în 1973, O’Neill a jucat pentru Juventus timp de doi ani, din 2000 până în 2002.

Juventus și-l va aminti veșnic pe Fabian și prezintă condoleanțe familiei”, a notat Juventus, pe site-ul oficial al clubului.

O’Neill a fost coleg la Juventus cu Zinedine Zidane. Legendarul mijlocaș francez s-a arătat complet impresionat de calitățile uruguayanului și l-a descris drept “cel mai puternic jucător cu care m-am antrenat vreodată”.

Reclamă

Fabian O’Neill și-a atins apogeul carierei la începutul anilor 2000, când a fost transferat de Juventus de la Cagliari. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la Perugia și Nacional.

Fabian O’Neill a bifat 20 de apariții în tricoul lui Juventus, în perioada 2000-2022. Alături de formația torineză, O’Neill a devenit vicecampion al Italiei, în 2001.

Fostul mijlocaș a cucerit un singur trofeu în carieră: titlul de campion în Uruguay, în 1992. În plus, Fabian O’Neill a ieșit pe locul secund cu Nacional Montevideo în 3 rânduri: în 1994, 1995 și 2003.

O’Neill a adunat 19 selecții și pentru naționala din Uruguay, reușind să marcheze două goluri. Fostul mijlocaș și-a încheiat cariera în 2003, după o ultimă aventură la Nacional, echipa de unde s-a și lansat în fotbalul mare.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și