Închide meniul

Ucraina vrea să organizeze CM-2030! Anunţul făcut de The Times

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 octombrie 2022, 11:30

Ucraina vrea să organizeze CM-2030! Anunţul făcut de The Times

Ucraina vrea să organizeze CM-2030

Ucraina vrea să organizeze CM-2030 / Profimedia Images

Ucraina vrea să organizeze CM-2030! Ucraina este aproape de a se alătura Spaniei şi Portugaliei în oferta lor comună de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2030, potrivit unui articol publicat luni de The Times.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Luni, ziarul britanic The Times a dezvăluit că Ucraina urmează să se alăture Spaniei şi Portugaliei în oferta lor comună de a găzdui Cupa Mondială din 2030. Ucraina va găzdui una dintre grupele turneului, conform unui plan susţinut de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi guvernele Spaniei şi Portugaliei.

Ucraina vrea să organizeze CM-2030!

Noul parteneriat urmează să fie anunţat de şefii fotbalului spaniol şi portughez la o conferinţă de presă la sediul UEFA, miercuri.

Propunerea se bazează pe ideea că fotbalul poate restabili speranţa şi pacea, deoarece Ucraina este în război cu Rusia de luni de zile. Deşi sunt necesare garanţii de securitate, organizatorii se aşteaptă ca până în 2030 invazia rusă să se fi încheiat de ceva timp şi reconstrucţia ţării să fie pe deplin în derulare.

UEFA consideră că Cupa Mondială ar trebui să se joace exclusiv în Europa în 2030

Odată cu implicarea Ucrainei, această ofertă comună este văzută ca o modalitate de a contracara tentativa Arabiei Saudite de a depune o ofertă comună cu Egiptul şi Grecia pentru 2030.

Reclamă

Candidată este şi America de Sud, care doreşte să comemoreze centenarul primei Cupe Mondiale, disputată în Uruguay în 1930. Competiţia s-ar desfăşura în patru ţări, Uruguay, Argentina, Paraguay şi Chile.

Însă UEFA consideră că Cupa Mondială ar trebui să se joace exclusiv în Europa în 2030, turneul având loc în Qatar anul acesta şi în Statele Unite, Canada şi Mexic în 2026. Gazda competiţiei este de aşteptat să fie aleasă la Congresul FIFA din 2024.

 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Ucraina vrea să organizeze CM-2030
  • Anunţul făcut de The Times

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
Vezi toate știrile
Citește și