Când se va juca Farul – FCSB, meciul amânat la cererea vicecampioanei. Explicaţiile oficiale ale LPF

De Antena Sport
Publicat: 22 octombrie 2021, 14:31

Meciul dintre Farul şi FCSB, care trebuia să se dispute duminică, va avea loc pe 4 noiembrie, după ce cele trei părţi, cluburile şi producătorul, au căzut de acord pentru această zi.

FCSB

FCSB, avertizată de rivalii din Liga 1

Hepta

Decizia de amânare a meciului a fost luată de LPF după cererea făcută de FCSB. Vicecampioana are lotul decimat din cauza accidentărilor şi a numărului mare de jucători infectaţi cu Covid-19.

Explicaţiile LPF după amânarea meciului Farul – FCSB

„În urma verificării situației și a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispozițiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanților cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanța – FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF și alin. 3 și 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgență din 27.07.2021.

Conducerea LPF împreună cu reprezentanții FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile sa găsească soluții pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă și necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reușit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF.

Aceste norme regulamentare nu condiționează imposibilitatea alinerii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuți în vedere, atât jucătorii depistați cu Covid-19, cât și jucătorii aflați în alte situații care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentați, aflați în stare de suspendare, etc).

Din studierea și verificarea documentelor puse la dispoziție de FCSB a rezultat următoarea situație de fapt:

FCSB are un număr de 22 jucători înscriși în lista A și 6 jucători înscriși în lista B.
FCSB are 8 jucători infectați cu Covid 19, din care 6 jucători din lista A și 2 jucători din lista B.
Menționăm că s-a făcut dovada testării pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.
FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.
Din datele de mai sus, rezultă ca în momentul de față clubul FCSB dispune doar de 12 jucători, din care 8 din lista A și 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Grațian Harut, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KEȘERU – lista A și Stefan TARNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B).

În vederea unei informări corecte și complete a instituțiilor de mass-media, atașăm prezentului comunicat opinia juridică emisă de expertul juridic al LPF, care a stat la baza deciziei de amanare.

În situația în care clubul FC Farul Constanța este nemulțumită de decizia de reprogramare a jocului și se va adresa comisiilor cu atribuții jurisdicționale, urmează să punem la dispoziția acestora întreaga documentație care a dus la adoptarea acestei decizii.
Aceasta este singura informare legată de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB și FC Farul Constanța, reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal urmând să nu mai facă alte comentarii în media legate de aceasta situație”, se arată pe lpf.ro. 

EMISIUNI

Hello Chef sezonul 2. Roxana Blenche şi Alina Pușcaș prepară chifteluțe din pulpă de rață

Pe același subiect
Gigi Becali, prima reacţie după accident
Fotbal intern • 10:24
Gestul incredibil făcut de Gigi Becali față de șoferul care l-a tamponat. Prima reacție după accident
Mașina lui Gigi Becali, implicată într-un accident rutier
Fotbal intern • 9:36
Mașina lui Gigi Becali, implicată într-un accident rutier. Omul de afaceri se afla pe locul din dreapta
Gigi Becali, aproape de a pune mâna pe o sumă uriaşă
Fotbal intern • 9:29
Gigi Becali poate da lovitura, în iarnă! 3.000.000 de euro, aproape să-i intre în cont finanțatorului de la FCSB
Antena 1
Antena 1
Cine este soția lui Nuțu Cămătaru. Claudia Balint a devenit cunoscută când a apărut într-un videoclip de manele
Ultimele știri
11:27 EXCLUSIV AS.ro LIVEPatricia Vizitiu, dezvăluiri dureroase! Ce probleme de sănătate a avut timp de ani de zile: „Cu gândul la umăr mi-am rupt genunchiul” 11:02 Ce s-a întâmplat, de fapt, la accidentul în care a fost implicat Gigi Becali! Poliţia a luat decizia. Ce sancţiuni s-au aplicat 10:42 A venit verdictul după accidentarea oribilă a lui Neymar! Cât va lipsi starul lui PSG de pe teren 10:29 AS.RO LIVE | Patricia Vizitiu a fost invitata lui Cătălin Oprişan. Dezvăluiri de senzaţie dintr-o carieră uriaşă 10:24 Gestul incredibil făcut de Gigi Becali față de șoferul care l-a tamponat. Prima reacție după accident 9:36 Mașina lui Gigi Becali, implicată într-un accident rutier. Omul de afaceri se afla pe locul din dreapta 9:29 EXCLUSIVGigi Becali poate da lovitura, în iarnă! 3.000.000 de euro, aproape să-i intre în cont finanțatorului de la FCSB 9:23 Nicolae Stanciu, asaltat cu oferte. Slava Praga cere o sumă uriașă pentru transfer. ”Acum, la cum joacă, doar n-o să-l dea pe 5-6 milioane” 9:06 Karim Benzema, performanță uimitoare! A intrat în istoria fotbalului francez după ce l-a depășit pe legendarul Thierry Henry 8:49 Jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf, desfiinţaţi după înfrângerea cu FCSB: „E lipsă de concentrare şi responsabilitate”. Ce şanse mai au oltenii la titlu
Top citite
Miliardarul care a implinit 91 de ani si a sărbătorit cu fiul sau de 15 luni. „Eşti atât de iubit. Suntem nişte norocoşi”
1
Foto Miliardarul care a implinit 91 de ani si a sărbătorit cu fiul sau de 15 luni. „Eşti atât de iubit. Suntem nişte norocoşi”
Close