Închide meniul

CFR Cluj – FCSB 2-0! Echipa lui Toni Petrea, blestemată la Cluj. Rămâne fără victorie de 6 ani. Edi Iordănescu, primul derby câștigat

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 decembrie 2020, 19:44 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:06

CFR Cluj – FCSB 2-0! Echipa lui Toni Petrea, blestemată la Cluj. Rămâne fără victorie de 6 ani. Edi Iordănescu, primul derby câștigat

CFR Cluj - Borac Banja Luka

Hepta

CFR Cluj – FCSB 2-0

FCSB nu a putut rupe blestemul din Gruia. A rămas fără victorie pe terenul celor de la CFR Cluj din 2014.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu Edi Iordănescu pe bancă, CFR Cluj a jucat ca în vremurile lui Dan Petrescu. Economicos și eficient. Deac a marcat în prima repriză din penalty.

Campioana a dat lovitura decisivă prin Costace, în minutul 74. Olaru a greșit o pasă, iară fostul dinamovist a profitat și l-a executat pe Andrei Vlad.

Golul al doilea al campioanei a venit pe fondul unei dominări totale a celor de la FCSB. Coman a fost blocat de două ori de Bălgrădean, în timp ce Man a țintit bara porții lui Bălgrădean.

Astfel, FCSB a pierdut primul meci după 7 victorii consecutive și poate pierde primul loc, dacă Universitatea Craiova va câștigat partida de la Arad, cu UTA.

Reclamă

Min. 90: FINAL DE MECI! CFR Cluj câștigă derby-ul cu FCSB, iar lupta pentru primul loc se strânge. 

Min. 84:  Încă o pasă greșită a lui Olaru, însă Vlad îl blochează în ultima clipă pe Costache. 

Min. 74: GOOOL CFR Cluj! Costache marchează după o gafă uluitoare a lui Olaru, care i-a pasat direct. 

Reclamă 4 / 0/3

Min. 72: A ieșit Octavian Popescu, a intrat Buziuc. 

Min. 66: Coman execută fantastic o lovitură liberă de la 25 de metri, Bălgrădean scoate de sub bară.

Min. 58: Ocazie uriașă pentru FCSB! Man trage de la marginea careului, însă mingea lovește bara transversală.

Min. 57: Intră Perianu în locul lui Ovidiu Popescu.

Min. 55: Bălgrădean are o intervenție uriașă la șutul lui Coman, de la marginea careului mare. La faza imediat următoare, Iulian Cristea reia periculos în plasa laterală.

Min. 46: O schimbare la FCSB și două la CFR Cluj. Coman a intrat în locul lui Vînă, în timp ce la CFR au intrat Hoban și Manea și au ieșit Soares și Susic. 

Min. 45: Final de repriză1 CFR Cluj conduce la pauza! 

Reclamă

Min. 35: GOOOL CFR Cluj! Ciprian Deac marchează din penalty.

Min. 34: Istvan Kovacs acordă penalty după un duel între Miron și Vojtus.

Min. 27: Moruțan execută dezamăgitor o lovitură liberă din poziție favorabilă. 

Min. 21: Ocazie CFR Cluj! Vojtus a tras peste poartă dintr-o poziție favorabilă din interiorul careului. Pasa lui Chipciu a fost perfectă. 

Min. 8: A doua schimbare la CFR Cluj! Rondon a ieșit accidentat și a intrat Vojtus. Edi Iordănescu a mai efectuat o schimbare și în minutul 3, când l-a scos pe tânărul Joca și l-a introdus pe Chipciu.

Min. 2: Moruțan a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Cristea a trecut pe sub mingea care l-a lovit pe Camora. Căpitanul campioanei avea brațul depărtat de corp, iar cei de la FCSB au cerut penalty.

Min. 1: A început meciul. 

Echipa de start a CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Deac, Soares, Djokovic – Joca, Rondon, Costache

Echipa de start a FCSB (4-4-2): Vlad – Creţu, Cristea, Miron, Briceag – Ovidiu Popescu, Vînă, Olaru, Moruţan – Man, Popescu

Înaintea meciului din Gruia, distanţa în clasament dintre cele două rivale este de 6 puncte în favoarea roş-albaştrilor. Astfel, o victorie pe terenul clujenilor ar aduce echipa lui Petrea într-o postură de favorită la câştigarea titlului. 

Ultima victorie a celor de la FCSB la Cluj a venit în 2014, pe 10 august, şi a fost adusă de un gol marcat de Cristi Tănase. Atunci, trupa condusă de Constantin Gâlcă reuşea tripla campionat, Cupa României și Supercupa.

CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT | Edi Iordănescu: Întâlnim echipa momentului

Edi Iordănescu recunoaște că echipa este afectată după rezultatul din Elveția, însă promite să fie la cel mai înalt nivel la ora războiului cu echipa lui Toni Petrea. FCSB este lider în Liga 1 și are o medie de aproape 3 goluri pe meci: 34 în primele 12 etape.

“După cum au mers evenimentele, clar ne-au afectat pe toţi, dar nu o să las niciodată emoţiile să decidă pentru mine. Trebuie să depăşim acest moment, timpul nu aşteaptă. Ne-am fi dorit să avem mai mult timp la dispoziţie, e foarte greu să regenerăm echipa mental, emoţional, fizic, dar trebuie să găsim mijloacele necesare şi resursele necesare ca să facem un joc bun şi să producem un rezultat care să ne bucure la final.

Întâlnim nu doar o echipă valoaroasă a competiţiei, întâlnim echipa momentului, vin după şapte victorii consecutive. Este echipa care are de departe cel mai bun atac, are dublu goluri marcate faţă de urmăritoare. Întotdeauna ne-am respectat adversarul, indiferent de numele lui, o facem şi acum, însă suntem o echipă cu multă experienţă şi cu valoare. Sunt fericit că antrenez nişte campioni, am încredere necondiţionată în echipă şi îmi voi asuma total rezultatul”, a spus Edi Iordănescu într-o conferință de presă. 

CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT | Toni Petrea, fără Florin Tănase

Florin Tănase nu va juca în derby-ul cu CFR Cluj. Căpitanul FCSB nici nu a făcut deplasarea cu echipa la Cluj.  A rămas la baza din Berceni. După antrenamentul de sâmbătă, căpitanul FCSB împreună cu cei din staff au decis că nu e bine să forțeze să fie pe teren în partida de la Cluj.

Căpitanul FCSB a rezistat doar 30 de minute pe teren în partida cu UTA. Tănase a fost scos de pe teren, iar în locul său a intrat Buziuc. Mijlocașul FCSB a acuzat probleme musculare.

CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT | Roş-albaştrii, încurajați de fani la baza din Berceni

FCSB a plecat sâmbătă spre Cluj, acolo unde diseară va juca derby-ul cu CFR Cluj. Echipa lui Petrea a fost încurajată la plecarea de la baza din Berceni de fani.

Câteva zeci de fani au înfruntat ploaia de afară și au venit pentru a le transmite un mesaj de mobilizare băieților lui Toni Petrea. "Suntem noi, Steaua suntem noi!", a fost scandarea preferată a fanilor care au aprins și câteva torțe.

CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT | Echipele probabile

CFR Cluj – FCSB, meci din etapa a 13-a din Liga 1, se va disputa duminică, de la ora 21:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro. 

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid Vezi toate știrile
Citește și