Închide meniul

Dan Petrescu, întrebat despre lupta la titlu, cu FCSB: “Chiar că eram proști să pierdem campionatul, dacă se întâmpla asta!”. Anunțul făcut de antrenorul lui CFR Cluj

Cosmin Cioboată Publicat: 1 martie 2022, 20:45

Reclamă
Dan Petrescu, întrebat despre lupta la titlu, cu FCSB: “Chiar că eram proști să pierdem campionatul, dacă se întâmpla asta!”. Anunțul făcut de antrenorul lui CFR Cluj

Dan Petrescu, decizie radicală după ce CFR Cluj a ieşit din cursa pentru titlu

Dan Petrescu, nervos în timpul unui meci / Hepta

CFR Cluj este lider în Liga 1, cu un avans de 11 puncte față de FCSB, cu două etape rămase până la finalul sezonului regulat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu spune că lupta la titlu nu este încheiată: “Dacă rămâneau punctele, chiar că eram proști să pierdem campionatul!”

În ciuda avansului liniștitor față de rivală, Dan Petrescu susține că lupta la titlu este departe de a fi încheiată. Antrenorul ardelenilor spune că înjumătățirea punctelor, de la începutului play-off-ului, va cântări enorm în desfășurarea lucrurilor.

“Toată lumea a zis că s-a terminat campionatul. Nu înţeleg, mai sunt 12 meciuri (n.r. – cu tot cu play-off), 36 de puncte. Cum s-a terminat campionatul? Dacă rămâneau punctele, chiar că eram proşti să pierdem campionatul.

Dar dacă ni se iau jumătate din puncte? În momentul de faţă sunt 5 puncte de locul 2, cu 12 meciuri de jucat. Va fi foarte greu, trebuie să fim foarte serioşi.”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.

CFR Cluj va juca mâine în deplasare cu FC Voluntari, în penultima etapă a sezonului regulat.

Reclamă

Dan Petrescu, cuvinte de laudă pentru FC Voluntari și Liviu Ciobotariu, înaintea meciului de mâine

CFR Cluj va juca în penultima etapă din sezonul regulat al Ligii 1 pe terenul lui FC Voluntari, mâine (ora 19:55).

Dan Petrescu a lăudat jocul echipei ilfovene, precum și stilul impus de Liviu Ciobotariu:

„Întâlnim o echipă foarte bună, cred că este surpriza campionatului. Nu cred că la începutul campionatului se aştepta cineva ca Voluntariul să fie cu două etape înainte de final pe locul 4, cred că nici ei şi nici eu. Cea mai bună inspiraţie a lui Ciobotariu a fost când a schimbat sistemul de joc, din 4-2-3-1 în 5-3-2, fiind singura echipă din România care joacă în acest sistem.

Reclamă 4 / 0/3

A câştigat şase meciuri la rând, după care a schimbat obiectivul în calificarea în play-off, pentru că sigur au început acest campionat cu obiectiv să se salveze de la retrogradare, ca în fiecare an.”, a mai declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu, sunat de Edi Iordănescu: „Mă bufnește râsul când aud de reconstrucție!”

Dan Petrescu a dezvăluit că a fost sunat recent de Edi Iordănescu, noul selecționer al României.

La conferința de presă, antrenorul lui CFR Cluj a spus că îl amuză atunci când un antrenor vine la o echipă și anunță reconstrucția. „Bursucul” este de părere că antrenorii trebuie să aleagă cei mai în formă jucători, care pot câștiga meciuri.

Dan Petrescu l-a caracterizat pe Iordănescu Jr. drept „un antrenor echilibrat, care se consultă cu toată lumea”. Antrenorul CFR-ului este convins că noul selecționer îi monitorizează atent inclusiv pe jucătorii trecuți de prima tinerețe, în contextul unei posibile convocări la națională.

„Eu cred că Edi (n.r. – Iordănescu) se uită peste tot, chiar alaltăieri m-a sunat. E un antrenor echilibrat, se consultă cu toată lumea și o să ia decizile pe care le consideră el. Sunt convins că Budescu, Tamaș, Săpunaru, Deac… nu cred că se uită la vârstă.

Nu cred că un antrenor trebuie să facă greșeală și să spună că vine să facă o reconstrucție. Mă bufnește râsul când aud reconstrucție.  Te dă afară imediat, ce reconstrucție? El trebuie să ia jucătorii care crede că îi vor câștiga următorul meci, nu jucători cu care să faci reconstrucție. Nu mai există așa ceva, nu te mai așteaptă nimeni, nicăieri.

Uitați-vă la Rapid, merită să fie antrenorul pus sub presiune? La FC Argeș merită? Nu, dar la noi așa e, gata, schimbăm antrenorul. Asta e realitatea în fotbal. Edi Iordănescu cred că va alege orice jucător care este în formă. În momentul de față, Budescu este în mare formă, iar noi trebuie să avem mare grijă să nu mai fie în formă mâine (n.r. – la meciul FC Voluntari – CFR Cluj), asta e clar.”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și