Închide meniul
EXCLUSIV

Dinamo fuzionează cu o altă echipă! Anunțul momentului în „Ștefan cel Mare”: „Ajungem la un numitor comun!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 iulie 2022, 17:35

Dinamo fuzionează cu o altă echipă! Anunțul momentului în „Ștefan cel Mare: „Ajungem la un numitor comun!

FC Dinamo fuzionează cu CS Dinamo!

Dinamo a retrogradat în premieră / Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

  • Dinamo fuzionează cu o altă echipă
  • Anunțul momentului în „Ștefan cel Mare”

FC Dinamo, retrogradată în premieră în Liga a 2-a, fuzionează cu o altă echipă! Anunțul răsunător din „Ștefan cel Mare” a fost făcut de președintele CS Dinamo, Ionuț Popa. Invitat la emisiunea as.ro LIVE, Popa a dezvăluit că se află în discuții cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al FC Dinamo, pentru a forma o singură echipă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FC Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului, după ce a pierdut barajul cu „frații” de la U Cluj.

FC Dinamo fuzionează cu CS Dinamo! Anunțul răsunător din „Ștefan cel Mare”

În prezent, în fotbalul românesc există 3 echipe cu numele „Dinamo”: FC Dinamo, din Liga a 2-a, CS Dinamo, din Liga a 3-a, și ACS FC Dinamo, din Liga a 4-a, deținută de Nicolae Badea.

Invitat la emisiunea as.ro LIVE, Ionuț Popa a dezvăluit că se pregătește fuziunea dintre FC Dinamo și CS Dinamo. Președintele lui CS Dinamo a explicat că el și colegii săi au o relație bună cu Răzvan Zăvăleanu, cel care se află în prezent la conducerea lui FC Dinamo, pe postul de administrator judiciar.

Ionuț Popa este conștient că, dacă va promova în Liga a 2-a, CS Dinamo se va lovi de aceeași problemă cu care se confruntă în prezent rivalii de la CSA Steaua. Ambele au statul de cluburi departamentale. CSA Steaua aparține de MApN, iar CS Dinamo de Ministerul Afacerilor Interne. Conform legii sportului din România, formațiile de drept public nu au drept de promovare în prima ligă.

Reclamă

Din acest motiv, conducerea lui CS Dinamo va încerca să-și unească forțele cu FC Dinamo pentru a forma o singură echipă, care să forțeze promovarea în Superligă.

Ionuț Popa este optimist că scenariul respectiv se va materializa. De asemenea, președintele CS Dinamo a asigurat că clubul său nu are vreo legătură cu Nicolae Badea:

„La anul am fi în situația lor (n.r. – CSA Steaua), dacă promovăm în Liga a 2-a. O să analizăm, noi avem o relație bună cu conducerea clubului, cu domnul Zăvăleanu și o să ajungem la un numitor comun. Nu putem sta așa, în paralelism. Cu noi, domnul Badea nu mai are nicio legătură.”, a spus Ionuț Popa, la as.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3

Popa a vorbit și despre palmares. Președintele lui CS Dinamo a precizat că, până în 1999, trofeele câștigate de „câini” s-au aflat în vitrina lor:

„Până în 1999 a fost la noi (n.r. – palmaresul lui Dinamo), este la noi. Este continuatoarea clară după modelul UEFA, FIFA.”, a mai spus Ionuț Popa.

Detalii spectaculoase despre noul stadion al lui Dinamo

Ionuţ Popa a oferit detalii spectaculoase despre noul stadion al lui Dinamo. Preşedintele lui CS Dinamo a venit cu veşti uriaşe pentru fani, care au primele motive de bucurie după retrogradarea istorică suferită de echipa lor favorită.

În Ştefan cel Mare se fac ultimele pregătiri pentru demolarea arenei inaugurată în 1951. Aceasta va fi pusă la pământ cel târziu la începutul anului viitor pentru a face loc unui stadion ultramodern de 25.000 de locuri. În următoarele zile se va afla numele constructorului care a câştigat licitaţia.

Şeful lui CS Dinamo a fost invitatul lui Cătălin Oprişan la emisiunea AS.ro LIVE. Ionuţ Popa a dezvăluit că îşi doreşte ca noul stadion să nu mai fie în „groapă”. A cerut înălţarea construcţiei şi mutarea amplasamentului mai aproape de bulevardul principal.

Din momentul în care la ziua clubului, la 74 de ani, am predat amplasamentul, CNI a demarat procedura legală. Sunt nişte paşi de urmat, au publicat o licitaţie pe site. Acum se închide licitaţia, am înţeles. Se atribuie contractul şi încep lucrările. Sunt studiile aferente… sonorizare, iluminat, toate studiile, prefezabilitate, fezabilitate.

E totuşi în „groapă”, acolo. Eu am propus să îl înălţăm, să fie la baza străzii stadionul. Să nu mai fie jos. Jos să fie parcări. Eu vreau să-l scot şi în stradă, aşa am propus, ca să îl îmbrăcăm în leduri şi să avem reclamă, să vindem reclamă.

Reclamă

(Cătălin Oprişan: Se ştie când ar începe demolarea?) Da. La sfârşitul anului acesta, începutul anului următor, să intre buldozerele. Noi am vrea să îl împingem chiar în stradă. Să fie doar o promenadă, câteva magazine. Şi în spate să generăm mai mult spaţiu, să mai construim nişte terenuri. Stadionul va fi mai mic pentru că nu mai e pistă de atletism„, a declarat preşedintele lui CS Dinamo, în direct la AS.ro LIVE.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
17
apr.
22:12
Bernadette Szocs – Manyu Wang, LIVE VIDEO (13:00, AntenaPLAY), în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024
17
apr.
22:07
„Finalele se câștigă!” Florin Maxim a uimit pe toată lumea după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României!
17
apr.
21:37
Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Andrei Nicolescu a reacţionat după decizia uriaşă a Comisiei de Disciplină
Liga 1 • 17 apr., 15:32
Andrei Nicolescu a reacţionat după decizia uriaşă a Comisiei de Disciplină, ce le permite fanilor „câinilor” să revină în tribune
Veste uriașă pentru dinamoviști
Liga 1 • 17 apr., 14:43
Veste uriaşă pentru Dinamo şi UTA! Fanii revin pe stadion la ultimele două etape din play-out
Verdictul specialistului, după eroarea uriaşă a lui Ovidiu Haţegan
Liga 1 • 16 apr., 18:55
„Nu a fost o declaraţie sinceră” Verdictul specialistului, după eroarea uriaşă a lui Ovidiu Haţegan: „S-a lăsat influenţat”
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo - Poli Iaşi
Liga 1 • 15 apr., 20:50
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo – Poli Iaşi: „Am greşit, îmi pare rău!”
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor
Liga 1 • 15 apr., 17:30
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii”