Închide meniul

Gianni Infantino ameninţă după scandalul de rasism din Italia în care a fost implicat Mike Mignan: „Forfait automat”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 21 ianuarie 2024, 16:46

Gianni Infantino ameninţă după scandalul de rasism din Italia în care a fost implicat Mike Mignan: „Forfait automat

Gianni Infantino ameninţă după scandalul de rasism din Italia

Mike Maignan, după Udinese - AC Milan / Profimedia

Gianni Infantino ameninţă după scandalul de rasism din Italia. Preşedintele FIFA şi-a arătat susţinerea pentru Mike Maignan şi Kasey Palmer, după ce meciurile Udinese – AC Milan şi Coventry – Sheffield Wednesday au fost întrerupte din cauza scandărilor rasiste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Portarul francez al celor de la AC Milan a părăsit terenul după ce a auzit sunete de maimuţă din tribune. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Kasey Palmer de la Coventry. Gianni Infantino crede că ar trebui să se ia măsuri dure împotriva echipelor ai căror fani sunt rasişti.

Gianni Infantino ameninţă după scandalul de rasism din Italia

Concret, preşedintele FIFA crede că ar trebui să se ajungă la pierderea partidelor la masa verde pentru formaţiile cu fani care apelează la insulte rasiste în timpul meciurilor. De asemenea, el cere să se ia măsuri încă din şcoli, în ceea ce priveşte educarea viitoarelor generaţii, dar şi la interdicţii şi plângeri penale împotriva celor găsiţi vinovaţi de rasism:

„Evenimentele care au avut loc sâmbătă la Udine şi Sheffield sunt total abominabile şi complet inacceptabile. Nu există loc pentru rasism sau orice formă de discriminare – atât în fotbal, cât şi în societate. Jucătorii afectaţi de evenimentele de sâmbătă au tot sprijinul meu.

Avem nevoie ca TOATE părţile relevante să ia măsuri, începând cu educaţia în şcoli, astfel încât generaţiile viitoare să înţeleagă că acest lucru nu face parte din fotbal sau din societate. Pe lângă procesul în trei etape (meci oprit, meci reluat, meci abandonat), trebuie să implementăm un forfait automat pentru echipa ai cărei fani au proferat insulte rasiste şi au cauzat abandonarea meciului, precum şi interdicţii pe stadioane la nivel mondial şi acuzaţii penale pentru rasişti.

Reclamă

FIFA şi fotbalul îşi manifestă întreaga solidaritate faţă de victimele rasismului şi ale oricărei forme de discriminare. O dată pentru totdeauna: Nu rasismului! Nu oricărei forme de discriminare!”, a scris Gianni Infantino, pe Twitter.

Kylian Mbappe, ademenit cu cel mai mare salariu din istorie de PSG

Kylian Mbappe este ademenit cu cel mai mare salariu din istorie de PSG. Starul francez a intrat în ultimele şase luni de contract cu formaţia pariziană şi poate semna cu oricine în acest moment.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit jurnalistului Daniel Riolo de la RMC Sport, Kylian Mbappe va fi ademenit cu un salariu de peste 100 de milioane de euro, plus o mulţime de beneficii pentru el şi familia lui. Mai mult, această ofertă nu va putea fi egalată de niciun alt club din lume şi ar face o eventuală ofertă din partea lui Real Madrid să pară una oarecare:

„În această poveste cu Mbappe trebuie să păstrăm lucrurile clare. Pe de o parte, avem o ofertă de la PSG care e ceva nemaivăzut până acum. Din Roma Antică, din Grecia Antică și de pe vremea piramidelor Egiptului. Depășește cu mult 100 de milioane de € pe sezon. E ceva ce niciun club nu va putea egala vreodată. Mbappe va avea beneficii pentru fratele său, pentru familie, pentru toată lumea… pentru agenția de jucători pe care mama sa vrea să o creeze. Sincer, este ceva incredibil.

Pe de altă parte avem o ofertă care este, am să spun normală, de la Real Madrid… Deci este un salariul normal pentru vedetele fotbalului. Vorbim despre 30 de milioane de € și poate puțin mai mult. Și nu ar fi regele clubului. Practic va reveni înapoi pe Pământ. Mbappe este la mijloc și trebuie să aleagă între aceste lucruri”, a anunţat juralistul Daniel Riolo, la rmcsport.bfmtv.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și